Postelje - francoske postelje priljubljene kot zakonske postelje

Nakup postelje predstavlja dolgoročno investicijo, saj jo uporabljamo vsaj 10 let. Tehten premislek pred nakupom zato ni odveč. Ustrezen model postelje izberemo glede na želeni tip ležišča in glede na prostorske zahteve. Med najbolj priljubljenimi so kovinske in lesene postelje, odločite pa se lahko tudi oblazinjene. Zakonske postelje so običajno široke 160 ali 180 centimetrov, lahko imajo tudi vzglavje ali pa ne. Kot zakonske postelje so priljubljene zlasti francoske postelje, ki vam jih po vaših željah izdelamo tudi pri nas. Pri izdelavi boste lahko izbirali med različnimi barvami in tako posteljo barvno uskladili s preostalo opremo v vaši spalnici.

Francoske postelje pod ležiščem skrivajo velik shranjevalni predal, v katerem lahko hranimo posteljnino, odeje in vzglavnike. Odprete ga tako, da enostavno dvignete ležišče ob vznožju postelje. Francoska postelja je lahko postavljena na nožice, kar pomeni, da je nekoliko dvignjena. Ker dvignjeno ležišče omogoča lažje vstajanje, je še posebej priporočljivo za starejše.

Francoske in zakonske posteljeZakonske in francoske posteljeLesene postelje po meri

Trdota ležišča francoske postelje odvisna od vaših spalnih navad

Kakovostno žičnato jedro francoske postelje zagotavlja zračnost in trdnost ležišča, ki se tudi popolnoma prilega našemu telesu. Trdoto ležišča označujemo z oznakami od H1 do H3. H1 označuje srednje trdo ležišče, H2 trdo, H3 pa zelo trdo. Trdota ležišča je najbolj odvisna od vaših spalnih navad in značilnosti vašega telesa. Za hrbtenico je bolj zdravo trše ležišče, zato vam priporočamo, da se odločite za trdo oziroma zelo trdo ležišče. Mehka podlaga hrbtenici navadno ne nudi dovolj opore in ne pritiska enakomerno na različne dele telesa, medtem ko vam bo francoska postelja s trdim ležiščem zagotovila bolj kakovosten počitek. Dober spanec pa je zelo pomemben, saj pripomore tudi k boljšemu počutju čez dan.

Lesene zakonske postelje so trdne, trpežne in okolju prijazne

Lesene postelje so lahko iz furnirja ali masive, med slednjimi najdemo tudi modele brez kovinskih spojnih elementov. Masivne postelje niso samo lepe in udobne, ampak tudi trdne in trpežne. Prenesle bodo celo selitev, tako da nam nam postelje ne bo treba menjati vsakih nekaj let. Les je naravni material, ki ne sprošča nobenih strupenih snovi in je popolnoma prvinski, zato blagodejno vpliva na vaš spanec.

Lesene postelje s širokim okvirjem v spalnici zahtevajo nekoliko več prostora. Bolj praktični in uporabni so klasični modeli z višjim, a tankim okvirjem in po možnosti z zaokroženimi robovi. Takšna postelja dimenzije 140x200 je najboljša postelja za majhno stanovanje.

Obiščite našo spletno stran in si oglejte našo ponudbo. Vabljeni!