Pošlji povpraševanje

Strešne kritine, obrobe in ostali material

Strešne kritine potrebujejo poleg pokrivnih plošč še kar nekaj vgradnega materiala, da bo streha popolna, prav tako pa dobro urejen odtok padavin. V podjetju Mebi d.o.o. smo znani po prodaji odličnih pločevinastih kritin, ponujamo pa tudi vse ostale elemente ter vam svetujemo pri montaži. Na voljo so obrobe za dimnik, vetrne obrobe za streho, žlebovi, snegobrani, mrežice, žlote, odkapni robovi, slemenjaki in vijaki. Na enem mestu boste tako našli prav vse za različne namembnosti strešnih kritin.

Pločevinasta strešna kritina

Kakovostne obrobe za streho

Streho je nujno treba zaključiti, ne samo zaradi estetskega vidika, ampak tudi zaradi same funkcionalnosti. Obrobe za streho poskrbijo za zaščito strehe na mestih, kjer bi voda lahko pronicala v konstrukcijo. Če obrob za streho ne namestite ali pa je bila montaža nepravilna, lahko pride do zamakanja in poškodb, kar pripelje do velikih stroškov. Izognite se torej dragim popravilom in že takoj poskrbite, da bodo obrobe za streho kakovostne in dobro nameščene.

Posebna vrsta obrob so tudi vetrne obrobe, ki poskrbijo za zaščito pred učinki vetra na robu strehe. Odvisno od konstrukcije se lahko namestijo pred ali pa po pokrivanju s strešno kritino. Obroba za dimnik (dimniška obroba) pa je namenjena preprečevanju zatekanja ob dimniku. Proizvedemo jo po naročilu in je vgrajena že pred pokrivanjem s strešno kritino. V Mebiju nudimo vse vrste obrob za streho in vam pomagamo z nasveti, da bo montaža maksimalno uspešna, vaša strešna kritina pa trajna. Oglasite se nam, da vam po meri izdelamo obrobo za dimnik in druge varnostne zaključke.

Več o obrobah za streho

Zaključek strešne kritine s slemenjaki

V vseh barvah strešne kritine so na voljo tudi ujemajoči se slemenjaki oziroma zaključni deli na slemenu strehe. Potrebujete jih za zaščito slemena v primeru močnega vetra. Zanje obstajata dve oblikovni možnosti: prva je polkrožno-sedlasta, druga pa ravna-prizmatična. Slemenjake na konstrukcijo pritrdimo z vijaki, kar skozi osnovno strešno kritino. Poseben model slemenjakov so tako imenovani prezračevalni slemenjaki, saj je prezračevanje strehe pri vseh vrstah kritine zelo pomembno. Mebi vam jih izdela po naročilu, glede na parametre strehe. S svojimi bogatimi izkušnjami se bomo naloge lotili povsem profesionalno in vam priskrbeli le najboljše za strešne kritine.

Obroba za streho

Žlebovi in odkapni robovi za načrtovano odtekanje

Žleb je še eden od nujnih elementov, brez katerega pri strešni kritini ne bo šlo. Poskrbi za prestrezanje in odvajanje deževnice na strehi. V Sloveniji se načeloma uporabljajo polkrožni žlebovi. Meteorne vode se prek žlebov odtekajo s strehe in se nato po odtočnih ceveh najpogosteje stekajo v kanalizacijo. S pravilno nameščenimi žlebovi poskrbimo, da se fasada ne razmoči, plesen ne širi in zemlja na tleh ne spreminja v blato. Tako kot obrobe za streho poskrbijo za načrtovano odtekanje brez nevarnosti za škodo na strehi ali hiši. Seveda je pomembno tudi njihovo vzdrževanje, da se ne zapolnijo z listjem in drugo umazanijo ali pa počijo, puščajo ... Vsake toliko časa jih je treba očistiti, preveriti nagib, spoje in nosilce. Prostor med strešno kritino in žlebom zapira odkapni rob, ki tudi prekrije spodnji rob strehe in ima tako še estetsko funkcijo. Preprečuje morebitno zatekanje.

Zakaj so potrebni snegobrani oziroma snegolovi

V naših krajih je obremenitev strehe zaradi snega lahko kar precejšnja, zato je preprečevanje zdrsa snega s strešne kritine nujna. Za to poskrbijo snegobrani, ki morajo biti dovolj številčni in pravilno postavljeni. Imajo pomembno vlogo pri razporeditvi sile na ostrešje. Naši snegobrani so izdelani iz pločevine v barvi kritine. Dolgi so 1200 mm in se postavljajo izmenično v dveh ali treh vrstah po celotni dolžini strehe. Obvezno jih je treba namestiti tudi nad vsakim strešnim oknom. Strešne kritine je treba zaupati zanesljivim strokovnjakom, saj gre za veliko naložbo v prihodnost. Prepričani ste lahko, da pri nas dobite popolno podporo, kvalitetne informacije, pomoč pri izbiri krovca in seveda tudi odličen potrošni material.

Pridobite več informacij o snegobranih