Depresija: znaki, posledice in dejavniki tveganjakako prepoznati depresijo

Depresija znaki bolezni in motenj v delovanju možganov imajo lahko resne posledice, zato je ključno, da vsako depresivno stanje kar se da hitro prepoznamo. Poleg notranjih - psiholoških, fizioloških in genetskih dejavnikov - so za nastanek depresije pogosto krive neugodne življenjske okoliščine in stresni dogodki - zunanji dejavniki - kot je izguba službe, smrt v družini, ločitev, zloraba, stres in določene težje telesne bolezni, ki lahko povzročijo, da se razvije depresivna motnja. Zaradi velikih hormonskih sprememb v nosečnosti in po porodu se veliko žensk spopada tudi s poporodno depresijo.

Vas muči depresija? Znaki, da morate nekaj spremeniti!

Če ste izgubili voljo do vsega, je vzrok lahko depresija! Znaki so: iztrošenost, osamljenost, utrujenost, anksiozna depresija, demotiviranost. Ukrepajte! Pridobite motivacijo, obiščite Energijsko kliniko Life Center. Obnovite zaloge vsakodnevne energije, sprostite telo in um!

Kdaj je nujno zdravljenje depresije in kako se rešiti depresije na naraven način?

Hitro prepoznavanje znakov in obvladovanje dejavnikov tveganja, sta zelo pomembna. Z diagnozo depresivna motnja se srečuje dvakrat več žensk, pri moških pa motnjo težje prepoznamo, ker ti svoje težave dlje časa prikrivajo in poiščejo strokovno pomoč, ko je njihovo stanje že zelo resno. Za pravočasno ukrepanje so ključna tudi osnovna znanja o tem, kako prepoznati depresijo pri sebi in pri drugih.


Kaj je to anksiozna depresija in kako prepoznati anksiozno depresijo?


Depresivno stanje, ki ga vsaj pet odstotkov ljudi doživi najmanj enkrat v življenju, je anksiozna depresija. Gre za obliko stalne, neobvladljive zaskrbljenosti. Anksiozna depresija se pojavlja v obliki pretiranih strahov: pred odgovornostjo, izzivi, dolžnostmi in nalogami.


Kako se rešiti depresije in kaj lahko zase storite sami?


Izboljšajte kakovost življenja in ne dopustite, da vas ujame depresija! Znaki preobremenjenosti, stalna utrujenost, upad volje in motivacije so prvi razlogi za preplah! Storite nekaj zase! Recite odločen ne depresiji! Znaki kot je nenehno slabo razpoloženje vas opozarjajo, da ukrepajte. Ne bodo minili kar sami od sebe - pridružite se nam na Energijski kliniki Life Center, pomagali vam bomo.

Več o odpravljanju žalosti:www.vsi.si/life-center/zalost

ODPRAVITE OSAMLJENOST

anksiozna depresija