Vonj predpražnika za avto

Gumijasti predpražniki za avto so priljubljeni pri voznikih, ki zahtevajo visoko vzdržljivost in robusten izgled. Imajo pa eno težavo. Gumijaste preproge običajno oddajajo neprijeten vonj po gumi in umetnih masah. Te težave ni pri tekstilnih avto tepihih, na njih pa prisegajo vozniki, ki si želijo elegantnega izgleda, dobrega počutja v vozilu, ter dobrega zlivanja avto preproge z notranjostjo vozila.

Proizvajalci tepihov, neprijetne vonjave pogosto kompenzirajo z dodanimi aromami, kot je vanilija. Dodajanje arom draži potnike avtomobilov, saj se vonj zadržuje na majhnem prostoru, kjer je malo zračenja, kar pri dolgotrajnejši vožnji povzroča glavobole.

Gumijaste preproge in zadrževanje vode

Druga težava je zadrževanje vode. Gumijaste preproge ne vpijajo vode tako kot tekstilni avto tepihi, zato se voda zadržuje na površini predpražnika, ki se lahko pri zaviranju ali speljevanju prelije na tekstilno preprogo v avtomobilu. Voda, ki se prelije, nato začne smrdeti, saj predstavlja dobro gojišče za bakterije in plesni. Konstill gumijaste preproge sledijo nemškim trendom oblikovanja, to je s kockastim dizajnom, ki vodo zadržuje na mestu, tako da se pri vožnji MANJ pretaka po tepihu. Ostali tepihi imajo drugačen design kot je popularen v Nemčiji. Njihov dizajn spominja na smrečico, voda pa se pretaka po celotni dolžini tepiha, kar pri zaviranju pomeni, da se voda zbere na koncu tepiha in se prelije čez dvignjen rob.

Gumijaste preprogeVonj tekstilnih tepihov in zadrževanje vode

Tekstilni predpražniki za avto so odlični kar se tiče ohranjanja notranjosti in svežine vašega vozila. Konstill avto preproge iz poliamida zadržijo tudi do 2 litra vode, na račun njihove visoke gostote in posebne plasti tepiha, ki preprečuje prebijanje vode. Voda se v preproge za avto vpije in ne stoji kot se to zgodi pri gumi preprogah, posledično pa se ne preliva po vozilu. Tepih se enostavno posuši, tako da se ga odstrani iz vozila. Znebimo se smradu, ki jih povzročajo bakterije in plesni. Voda v vozilu povzroča tudi rošenje šip, kar je zelo nadležen problem. Pred vožnjo morate vedno čakati, da vam klimatska naprava osuši vetrobransko steklo. Manj prijetno pa je tudi bivanje v vlažni potniški kabini, to pa je zmanjšano s tekstilnimi avto tepihi podjetja Konstill.

Konstill d.o.o. | Avto tepihi, gumijasti predpražniki za avto, gumijaste preproge - povezave do naše spletne strani: