Zidna plesen - odstranitev je težavnejša kot preventiva


Zidna plesen - odstranitev ni enostavna, ob tem pa gre tudi za kratkoročno rešitev, v kolikor ne odpravimo vzroka. Odstranjevanja plesni v stanovanju se lotimo tako, da najprej očistimo površino, jo premažemo z dezinfekcijskim sredstvom ter zid prebarvamo. Naslednji korak je zagotoviti preventivo, predvsem, kadar gre za odstranjevanje plesni v kopalnici, kjer se bodo težave skoraj gotovo ponovile. Kot enega izmed najučinkovitejših odstranjevalcev vlage in plesni priporočamo izdelek Ullman, ki zagotovi optimalno vlago ter prepreči, da bi do potrebe po odstranitvi zidne plesni sploh prišlo.


Zakaj je potrebno odstranjevanje plesni v stanovanju?


Odstranjevanje plesni v stanovanju je nujno potrebno, saj lahko izboljša naše zdravje, odstranitev zidne plesni pa je še posebej nujna pri ljudeh, ki:

  • trpijo zaradi respiratornih bolezni (alergije, astma, kronični bronhitis),
  • odstranjevanje plesni v stanovanju je nujno pri ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom,
  • odstranitev zidne plesni je akutno pri ljudeh s težavam s kožo (ekcemi),
  • odstranitev zidne plesni je nujna pri ljudeh, ki se zdravijo s kemoterapijo,
  • odstranitev zidne plesni je nujna pri nosečnicah.


Spore plesni izločajo prebavne encime in mikrotoksine, nekateri izmed njih pa so izjemno škodljivi zdravju. Zelo pogosto izzovejo alergije, lahko pa vodijo tudi v druge resnejše težave, zato je preventivno najbolje takšno stanje kar preprečiti. Za odstranitev zidne plesni, še posebej za odstranjevanje plesni v kopalnici in za odstranjevanje plesni v spalnici, priporočamo dober odstranjevalec vlage in plesni. Odstranjevalec vlage Ullman deluje brez elektrike in je popolnoma neškodljiv, tablete, ki jih vstavimo v posodico, nase vežejo paro in odvečno vlago, odstranitev zidne plesni pa je zagotovljena.


Nujnost odstranjevanja plesni v kopalnici


Odstranjevanje plesni v kopalnici je nujno potrebno, saj gre za prostor, ki je nenehno izpostavljen vlagi. Po tuširanju prostor seveda prezračimo, dobro je obrisati tudi mokre površine, a to ni dovolj, da bi kopalnico popolnoma posušili. Sprotna odstranitev zidne plesni je potrebna, da preprečimo kondenzacijo, neprijetne vonje, propad ploščic in zagotovimo zdravo okolje.

VEČ O PODJETJU KEMIKAL

PODPORA ULLMAN

Zidna plesen odstranitev Ullmanodstranjevanje plesni v stanovanju Ullman