Vlaga v stanovanju je nevarna in neprivlačna

Vlaga v stanovanju ni le estetsko izjemno neprijetna, težave z vlago v stanovanju se nanašajo tudi na propad pohištva, sten in slabšanje zdravja. Nekatere težave, ki se lahko pojavijo pri prekomerni vlagi v stanovanju, so povezane z boleznimi dihal (astma, težave z dihanjem, kronične infekcije sinusov, kašelj), alergijami, težavami s kožo, trajna vlaga v stanovanju in plesen lahko vodita do zastrupitve organizma in slabšanja imunskega sistema. Tudi preveč suh zrak vam ne bo naredil usluge, zato je potrebno poskrbeti, da boste imeli ravno idealno vlago v stanovanju.


Nekateri najbolj izpostavljeni prostori


Vlaga v stanovanju je lahko povsod nadloga, obstajajo pa prostori, ki so še bolj izpostavljeni. To so kopalnice, kuhinje in shrambe, spalnice in otroške sobe, težave povzroča vlaga v kletnem stanovanju in drugih kletnih prostorih, garažah, pa tudi v počitniških prikolicah, avtomobilih in jadrnicah. Prvi ukrep za odstranjevanje vlage v stanovanju je seveda obilno zračenje, a to včasih ne zadostuje, takrat priporočamo, da se čimprej poslužimo pripomočkov za doseganje idealne vlage v stanovanju.


Kakšna je idealna vlaga v stanovanju?


Idealna vlaga v stanovanju vpliva na dobro počutje, dobro stanje stanovanja in telesno zdravje. Idealna vlaga v stanovanju je med 30 in 50 procenti, za zdravje pa je najbolje, da se vlažnost giblje čim bližje 35-im procentom. Če nivo presežemo, je potrebno odstranjevanje vlage v stanovanju, če imamo preveč suh zrak, pa jo moramo dovajati. Za odvajanje odvečne vlage v stanovanju priporočamo visokokvaliteten in učinkovit odstranjevalec vlage Ulmman, dodajamo pa jo lahko z različnimi vlažilci zraka.


Kako nad vlago v stanovanju?


Dober odstranjevalec vlage in plesni bo vaš najboljši pomočnik v borbi z odvečno vlago. Zračenje večkrat ne zadostuje, zato si lahko pomagamo s sodobnimi pripomočki. Tableta in posodica Ullman za odstranjevanje vlage v stanovanju bosta:

  • pomagala pri kontroli in vzdrževanju idealne vlage v stanovanju, saj tabletke nase vežejo paro in vlago iz zraka ter jo odvajajo v posodico, in to popolnoma naravno in brez uporabe dodatne elektrike,
  • preprečila kondenzacijo na oknih in ogledalih,
  • čistila zrak,
  • odstranjevalec vlage v stanovanju Ullman pripomore pri borbi proti plesni, do katere pride zaradi nenehne povišanosti vlage v prostoru,
  • razvlaževalnik/odstranjevalec vlage v stanovanju bo izboljšal dobro počutje: preveč vlage slabo vpliva na počutje, povzroča neprijetne vonjave in lahko vodi v razvoj številnih bolezni.


Primeren nivo vlage v stanovanju pripomore tudi k ohranjanju lesenih vrat in pohištva ter celotnega stanovanja, saj se plesen najprej začne nabirati na stenah, po kotih in na vlagi izpostavljenem pohištvu.

VARNOSTNI LIST ODSTRANJEVALCA VLAGE

idealna vlaga v stanovanju zdravjevlaga v stanovanju zdravje