Računovodstvo za s.p. in vodenje računovodstva za samostojne podjetnike

Ko se odločamo za odprtje podjetja, v večini primerov razmišljamo o s.p. in d.o.o. S.p. je fizična oseba, ki opravlja dejavnost, d.o.o. pa pravna oseba. Vsaka poslovna oblika ima svoje prednosti in slabosti, zato priporočamo, da se pred registracijo s.p. za lažjo in najbolj optimalno odločitev posvetujete z vašim bodočim računovodjo. V podjetju Računovodstvo Jeraj d.o.o., ki med drugim opravlja tudi računovodstvo za s.p., smo vam v ta namen pripravili brezplačno enourno svetovanje, ki pa vas v ničemer ne zavezuje.

Računovodstvo Jeraj nudi celovite računovodske storitve tako za samostojne podjetnike kot za podjetja in društva. Odlikuje nas prilagodljivost glede časa, kraja in obsega storitev. Poslujemo transparentno z vnaprej znanim stroškom računovodstva, ki se ne spreminja zaradi malenkosti. Najpomembnejše pa je, da ponujamo ugodnejše cene od konkurence. Če torej iščete zanesljivo, kakovostno in ugodno računovodstvo za s.p., smo vsekakor pravi naslov za vas.

Računovodstvo za samostojne podjetnike - vodenje poslovnih knjig

Zakon o gospodarskih družbah samostojnega podjetnika posameznika opredeljuje kot fizično osebo, ki na trgu samostojno opravlja pridobitno dejavnost kot svojo izključno dejavnost. Pri tem je bistveno, da gospodarsko dejavnost opravlja trajno, samostojno in s pridobitnim namenom.


Zakon določa, da način vodenja poslovnih knjig in sestavljanja računovodskih izkazov podjetnika (računovodstvo za s.p.), ki ustreza merilom majhne družbe, ureja poseben računovodski standard. Podjetniki načeloma vodijo poslovne knjige po sistemu dvostavnega knjigovodstva in na način, ki je predviden za družbe. V določenih primerih lahko vodenje računovodstva za s.p. poteka tudi po sistemu enostavnega knjigovodstva. Za vodenje računovodstva za s.p. pa poleg enostavnega ali dvostavnega knjigovodstva obstaja tudi oblika s.p. z normiranimi stroški.

Računovodski servis Jeraj nudi ugodno računovodstvo za samostojne podjetnike. Na voljo so vam različni paketi za vodenje računovodstva.

Računovodstvo Jeraj - cenovno ugodno vodenje računovodstva za s.p.

Osnova za izračun cene za vodenje računovodstva za s.p. je obseg dela, ki ga merimo s številom dokumentov ter številom in vrsto obračunov. Zaradi poenostavitve obračunavanja običajno sklepamo pogodbe z mesečnim pavšalom, saj je strošek računovodstva navadno vnaprej znan. Možno pa se je dogovoriti tudi za zaračunavanje po dejansko opravljenih storitvah v vsakem mesecu posebej. Tako Računovodstvo Jeraj d.o.o. samostojnim podjetnikom ponuja različne pakete za vodenje računovodstva. Med njimi so paketi Samostojni podjetnik 1, 2 in 3 ter paket Mikro. Samostojnim podjetnikom, ki odprejo popoldanski s.p., pa je namenjen paket Popoldanski s.p. po ugodni ceni 32,50 evra na mesec.

Računovodstvo Jeraj d.o.o. | Računovodske storitve za samostojne podjetnike, računovodski servis Ljubljana - povezave do naše spletne strani: