Lamelna alu pergola ustvari prijeten ambient

Lamelna alu pergola je sestavljena iz lamel, ki se lahko po želji nagibajo iz popolnoma vodoravnega do popolnoma navpičnega položaja. To je edinstvena prednost v primerjavi z nadstreškom, saj jo je mogoče prilagajati vremenu in letnemu času. 

Ko je sonce visoko na nebu, lamele enostavno zapremo, ko pa si želimo večjega pretoka zraka ali več sončne svetlobe, pa jih odpremo. Nagibanje je zelo enostavno, zato jih lahko prestavimo tudi večkrat na dan.

 Lamelne pergole za terase so zato odlična rešitev za prihajajoče vroče poletne dni, ko si želimo le globoke sence in hladne pijače. V zavetju aluminijaste strehe se po eni strani počutimo varno, a ker jo je mogoče odpreti, tudi svobodno. Ustvari zares prijetno vzdušje, zato so druženja z družino in prijatelji še prijetnejša.

Lamelna alu pergola

Lamelna aluminijasta pergola nudi zavetje pred poletnimi nevihtami

Se vam je že zgodilo, da ste morali piknik zaradi napovedi popoldanskih neviht odpovedati? Ali pa je med druženjem začelo kar naenkrat deževati? Takšne situacije so vedno neprijetne, saj je prijetna sproščena atmosfera v trenutku uničena. Če si letošnje poletje želite večje brezskrbnosti, vam toplo priporočamo nakup lamelne pergole za terase. Ker obenem nudi zaščito pred soncem (UV žarki), dežjem, točo in v primeru dodatnih stranic tudi vetrom, je super rešitev za popoldanske vrtne zabave. 

Če se v trenutku pooblači, se lahko vsi gostje hitro skrijejo pod lamelno streho. Ker je odtočni sistem že integriran v nosilne stebre, voda lepo odteka, vi pa lahko brezskrbno naprej uživate ob kozarcu vina z vašimi najbližjimi.


Lamelna alu pergola je zelo uporabna tudi pozimi

Čeprav trenutno najbolj razmišljamo o prihajajočem poletju, pa je lamelna aluminijasta pergola investicija za zelo dolgo obdobje. Prav zato vas lahko razveselimo, da vam ne bo koristila le v vročih dneh, temveč vas bo tako kot pred dežjem, ščitila tudi pred snegom. 

Vsaka lamela namreč prenese 25 kg snežne obremenitve, kar je v naših krajih prava redkost. Kljub temu vas sicer opozarjamo, da v primeru zares debele snežne odeje streho odprete, saj bo tako nanjo manjši pritisk. 

To pa ni edina prednost lamelne pergole za terase v zimskem času. Mnogi v hladnejšem delu leta večino časa preživijo kar notri, saj so zunaj temperature precej nizke. Če si vseeno želite, da bi lahko več časa preživeli zunaj, vam svetujemo nakup omenjenega senčila, saj malce zadrži temperaturo, ki jo oddajamo. 
Zato nam je precej topleje, kot če bi sedeli na prostem. Lamelna alu pergola na nek način tako podaljša sezono preživljanja prostega časa na svežem zraku.


Lamelno aluminijasto pergolo lahko opremimo s številnimi dodatki

Že sama osnovna aluminijasta konstrukcija je zelo praktična, a ji vseeno lahko dodamo še številne malenkosti, ki njeno uporabnost še povečajo. Vas npr. moti močan veter, ki vam preprečuje brezskrbno uživanje na balkonu ali terasi? 

To težavo lahko enostavno rešite z dodatnimi stranicami, ki zadržijo sunke, s tem pa tudi prah, odpadlo listje in ostalo umazanijo. Terase tako ni potrebno ves čas pometati in pomivati, saj ostane čista daljše obdobje.

Zelo praktični dodatek je tudi LED osvetljava, ki ustvari zelo romantičen ambient. Namesto velikih luči, ki privabljajo nadležen mrčes, se lahko odločite za bolj intimno razsvetljavo, ki je kot nalašč za večerno druženje s partnerjem ali prijatelji.

Svetujemo vam, da malce raziščete spletno stran Inpos, na kateri boste našli številne dodatke, ki vam bodo prišli zelo prav. Če ne drugega, bodo lamelno alu pergolo polepšali in jo povzdignili na višji nivo.

lamelne pergole za terase

Lamelne pergole za terase niso le praktične, temveč tudi estetske

Res sicer je, da se večina kupcev za lamelno aluminijasto pergolo odloči iz funkcionalnih razlogov, pa moramo vseeno poudariti, da je potrebno upoštevati tudi estetski vidik. Ker je konstrukcija v celoti narejena iz visokokakovostnega prašno lakiranega aluminija, izgleda zelo moderno in elegantno. 
Prav zato se poda prav k vsakemu domu. Barvno se enostavno poveže z ostalimi elementi in ustvari lepo povezano celoto. Terasi, balkonu ali vrtu doda dušo in tisto oblikovalsko piko na i, zaradi katere jo bodo pohvalili prav vsi gostje.


Brez skrbi, vzdrževanje lamelne pergole za terase je zelo enostavno

Konstrukcija nosilnih stebrov in strehe, ki so povezani z vijaki iz nerjavečega jekla, je izredno kakovostna, zato je dobro odporna na različne vremenske vplive. Da bi zagotovili čimdaljšo življenjsko dobo, vam ni potrebno vložiti veliko dela. 

Dovolj je, da jo občasno splaknete z vodo in tako odstranite prah in ostalo umazanijo. Lakiranje in barvanje, ki sta nujna pri lesenih nadstreških, pri lamelni alu pergoli nista potrebna.


Obiščite enega od prodajnih centrov Inpos

Imate še morebitna dodatna vprašanja in pomisleke? Najbolje je, da obiščete enega od 6 trgovinskih centrov Inpos, v katerih vam bodo trgovci z veseljem svetovali in vam pomagali pri nakupu. 

V kolikor pa ste že odločeni, da je lamelna aluminijasta pergola za vas odlična rešitev, enostavno obiščite njihovo spletno stran in jo naročite iz udobja domače sedežne garniture. 

lamelna aluminijasta pergola