Karitejevo maslo za zdravo in lepo kožo

Karitejevo maslo (Butyrospermum parkii) je enkraten in večnamenski naravni lepotni balzam, ki ga ženske v Afriki že od nekdaj uporabljajo za nego kože in las. Karitejevo maslo je nenadomestljiv izdelek za nego kože, ki je pri sobni temperaturi v trdi obliki in se z malo drgnjenja spremeni v nežno olje. Karitejevo maslo je odlično za nego kože, predvsem za nego suhe in zrele kože. Uporaba karitejevega masla je resnično vsestranska, saj se primerno tudi za nego suhega predela komolcev in obnohtne kožice ali izredno suhih las. Karitejevo maslo lahko uporabljate tudi kot kremo za roke.

Karitejevo maslo za kožoKaritejevo maslo - izvor in uporaba

Uporaba karitejevega masla je resnično vsestranska, saj je karitejevo maslo primerno za nego obraza, kože in celo lasišča. Karitejevo maslo izvira iz orehov zahodno afriškega karitejevega drevesa ima izvrstne zaščitne lastnosti in preprečuje izsušitev kože. Uporaba karitejevega masla je zelo preprosta, saj po na nosu na suho kožo hitro prodre globoko vanjo, jo navlaži ter ji vrne prožnost in elastičnost. Uporaba karitejevega masla je lahko brez zadržkov večkrat dnevna in že po nekaj dnevih bo koža nežnejša in pomlajena. Karitejevo maslo kožo regenerira in ima naravni zaščitni faktor SPF do največ 6.

Karitejevo maslo za obraz

Karitejevo maslo za obrazno nego lahko uporabljamo neomejenih količinah saj ne vsebuje nobenih škodljivih sestavin. Karitejevo maslo po potrebi nanesite na suh ali izsušen predel obraza ali telesa in ga nežno vtrite. Za nego obraza je karitejevo maslo naravnost odlično, saj se v kožo hitro vpije in ne pušča mastnih madežev. Karitejevo maslo na obrazu, čudovito pomiri kožo, ki je še bolj izpostavljena stresu in procesu staranja. Koži tako že po nekaj dneh povrne sijaj in ji podari mehkobo ter celo zgladi gubice.

Karitejevo maslo za lepo kožo pozimi

Karitejevo maslo nudi popolno vlažilno nego, ki je koži še tako potrebna prav v zimskem času. Idealno je za nego suhe in zrele kože ter za nego kože, ki je izpostavljena suhemu in hladnejšemu zraku. Tako je pametno, da ga uporabljamo za nego kože na obrazu, ki je še posebej izpostavljena naravnim vplivom, primeren pa je tudi za negovanje izsušenih rok in ga lahko uporabljamo namesto kreme za roke.