Posteljnina iz naravnih vlaken

Posteljnina sodi med najosnovnejšo opremo vsakega doma, saj pripomore k tistemu, brez česar ne moremo, torej k dobremu spancu. Pri posteljnini, najsi bo to le navadna rjuha, rjuha za vzmetnico, prevleka za odejo ali pa prevleka za vzglavnik, gre namreč za udobje med eno izmed najbolj ključnih aktivnosti, pomembnih za naše dobro počutje. Kraljevski spanec pa nam omogoča zgolj takšna posteljnina, kraljevska torej.

Katere pa so ključne lastnosti vsake kakovostne posteljnine? Na prvem mestu so gotovo naravni materiali, med katere uvrščamo bombaž, volno, lan, bambus itd. Naravni materiali namreč boljše dihajo in ne vsebujejo dodanih kemikalij, kar posledično prispeva tudi k boljšemu spancu in spočitosti. Spletna trgovina Galini, ki je že dolgo sinonim za naravni pristop, prijaznost do okolja in najnovejše tehnologije, nudi kakovostno posteljnino blagovnih znamk Heike in Buldan's.

Posteljnina vrhunske kakovosti

Rjuha za kakovosten kraljevski spanec

Da je posteljnina zares dobra, morajo biti kakovostni vsi njeni elementi: rjuha za vzmetnico, prevleka za vzglavnik, prevleka za odejo in nenazadnje tudi rjuha za odejo. Posebnost ponudbe spletne trgovine Galini je kakovostna posteljnina iz naravnih materialov, kjer lahko v enem kompletu prejmemo vse: rjuho, prevleko za vzglavnik, odejo itd. Ko govorimo o naravnih vlaknih, je to zlasti naravni bombaž.

Kot zagovornih avtentičnosti, tradicije in okolju prijaznih postopkov pridelave Galini sodeluje le z blagovnimi znamkami, ki lahko ponudijo vse našteto. Med njimi je tudi Heike, ki nudi kakovostno posteljnino iz finega bombažnega satena, pridelanega iz najboljšega egipčanskega bombaža. Njegova posebnost so dolga vlakna, obenem pa egipčanski bombaž dobro nadzoruje vlago in je koži prijazen. Ne nabira prahu v vlaknih in ga tudi ne oddaja, odlikuje pa se tudi po svoji hipoalergenosti.

Rjuha, prevleke za vzglavnike, za odeje

Prevleka za vzglavnik in odejo iz naravnih materialov

Veliko je govora o oblačilih iz naravnih materialov, tj. iz organskega bombaža, lana, volne ipd., le malokrat pa v tem kontekstu pomislimo na tisto, kar je zares nujno za udobje našega bivanja. Posteljnina iz naravnih materialov, npr. bombaža, svile, satena, je v primerjavi s tisto iz sintetičnih tkanin prav gotovo najbolj primerna za vaše zdravje.

Še posebej posteljnina (denimo prevleka za vzglavnik, vzmetnico in prevleka za odejo) znamke Buldan's, ki je narejena iz 100-odstotnega bombaža in se ponaša s cerfitikatom OEKO-TEX ali GOTs. Tako kot Galini tudi Buldan's stavi na stoletne izkušnje in tkalsko tradicijo ter kulturo, s tem pa stremi k celostnemu pristopu. Za vsa naravna vlakna, npr. bombaž, lan, volno, bambus, Modal® in Tencel®, lahko pri Buldan-u pokažejo skozi kakšen postopek krojenja in barvanja je blago potovalo.