Stojalo za prenosnik vam pomaga vzdrževati pravilno držo

Stojalo za prenosnik je zelo uporaben pripomoček, ki vas bo tekom dela na računalniku ves čas spodbujal, da sedite v pravilnem položaju. Ljudje namreč vedno več časa sedimo – v pisarni, doma na kavču ali za kuhinjsko mizo, v kavarni... Nepravilno sedenje pa lahko povzroči resne zdravstvene težave.

Se vam je kdaj zgodilo, da ste zaradi močnih bolečin v hrbtenici komaj vstali s stola? Ali pa vas je zaradi nagibanja zgornjega dela telesa nad delovno površino bolel zgornji del hrbta ali vrat? Če ste med branjem odločno kimali z glavo, vam svetujemo, da razmislite o nakupu nastavljivega stojala za prenosnik.

Nastavljivo stojalo za prenosnikStojalo za prenosnik - korektor drže

Pozitivni učinki nastavljivega stojala za prenosnik

Stojalo za prenosnik ima zelo pozitivne učinke na vaše telo. Zakaj? Prvi razlog je, da ima vgrajen korektor drže, ki preprečuje, da bi se med delom na računalniku nagibali naprej. Stojalo za prenosni računalnik je namreč zgrajeno tako, da bralne površine dvigne na ustrezno višino. Posledično se zaradi vgrajenega korektorja pravilne drže nad tipkovnico ne boste več sklanjali, temveč boste lahko ves čas ohranjali ravno hrbtenico.

S tovrstnim nastavljivim stojalom za prenosnik ne boste razvili slabih navad, bolečine v hrbtenici pa bodo stvar preteklosti.

Stojalo za prenosni računalnik je odlična rešitev tudi, če opažate, da se vam zaradi dela na računalniku kvari vid. Korektor drže namreč skrbi tudi za to, da gledate v ekran s primerne razdalje. Z uporabo stojala za prenosni računalnik bo nastajanje kratkovidnosti upočasnjeno.

Stojalo za prenosni računalnik in korektor drže Slovenija

Nastavljivo stojalo za prenosnik je popolnoma prilagojeno vašemu telesu

Stojalo za prenosni računalnik je sestavljeno iz številnih polic in naslonov, vsakega izmed njih pa lahko prilagajate po svojih željah. Nastavljivo stojalo za prenosnik je sicer sestavljeno iz spodnje delovne plošče, zgornje plošče, naslona za dlani, zgornje široke police z vgrajenim korektorjem pravilne drže, spodnje police in stranskih naslonov A in B. Vsaka izmed plošč ima svoj namen, zato bo vaše delo z uporabo stojala s korektorjem drže veliko lažje.

Spodnja delovna plošča je npr. namenjena postavitvi tipkovnice, naslon za dlani preprečuje bolečine v zapestjih, saj jim daje ustrezno oporo, zgornja polica s korektorjem za pravilno držo, ki je namenjena za namestitev prenosnika, zagotavlja, da se ne boste nagibali naprej, na spodnjo polico lahko odložite pisarniške pripomočke, na stranske naslone pa pametne naprave.

To pa še ni vse! Vsako izmed komponent tovrstnega vrhunskega stojala za prenosni računalnik lahko prilagajate glede na svoje potrebe, saj je omogočeno spreminjanje naklona posameznih delovnih površin. Npr. spodnjo najnižjo ploščo lahko nagnete pod 10, 15 ali 20 stopinjskim naklonom, kar pomeni, da bodo vaša zapestja ves čas v popolnoma naravnem položaju.

Korektor za pravilno držanje

Kako deluje korektor drže?

Kot že omenjeno ima najširša polica vgrajeni korektor za pravilno držo, ki vas ves čas »sili«, da se ne nagibate naprej ter ne zvijate vratu in hrbetnice. Korektor drže deluje zelo enostavno, saj z njegovo namestitvijo določite vidno polje, ki ga potrebujete za delo na računalniku.

V primeru, da se boste nagnili naprej, ne boste več videli površine, na katero tipkate oz. pišete, zato ne boste imeli druge izbire, kot vrnitev v pravilen položaj. Če boste med uporabo stojala za prenosnik sedeli na ergonomskem pisarniškem stolu, vam zagotavljamo, da na bolečine v hrbtenici ne boste nikoli več niti pomislili.

Nastavljivo stojalo za prenosnik s korektorjem držeKorektor za pravilno držanje

Stojalo za prenosni računalnik lahko uporablja vsak

Uporaba nastavljivega stojala za prenosnik s korektorjem za pravilno držo je priporočljiva prav vsakemu, ki večino svojega dne preživi za računalnikom. Sedenje na pisarniškem ergonomskem stolu in uporaba stojala za prenosnik bosta olajšala delo administratorjem, pravnikom, programerjem in drugim.

Ker ga lahko izdelamo iz akrilnega stekla, lesa ali kombinacije obojega, izgleda zelo lično in se odlično z ergonomskim pisarniškim stolom poda v vsako pisarno.