Energija bikes

Skoči na kolo, razgibaj svoje telo

Pošlji povpraševanje

Gorska kolesa Cube odlikuje kvaliteta


Gorska kolesa so bila od nekdaj priljubljena izbira profesionalnih in ljubiteljskih športnikov. Od prvih začetkov v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je gorsko kolesarstvo precej napredovalo. Razvile so se številne nove vrste (podvrste) kolesarstva po neravnem terenu, ki so spremenile zahteve zmogljivosti koles. Slednja so zahvaljujoč moderni tehnologiji v zadnjih letih napredovala, estetsko dovršeni detajli pa so poskrbeli za izredno vsestranskost. 

Dnevi, ko so se uporabljala le za divjo vožnjo po zahtevnem terenu in brezpotjih so že zdavnaj mimo. Preprostejše vzdrževanje hitrosti in udobnejša vožnja sta omogočila, da se odlično izkažejo tudi v urbanem okolju in na asfaltiranih cestah.

Optimalno prilagodljivost ne glede na teren je dopustil skrbno oblikovan okvir, katerega zasnova je bila namenjena dodatnemu izboljšanju zmogljivosti ter vzdržljivosti. Popolno ravnovesje, neverjetna okretnost in minimalno vzdrževanje so le nekatere izmed prednosti, s katerimi se ponašajo. 

Na trgu je veliko različnih modelov, a med najbolje prodajanimi je moško gorsko električno kolo “hardtail”. Ta ima zgolj sprednje vzmetenje, ki uporabniku nudi več stabilnosti, varnosti in udobja med vožnjo. 

gorska kolesa

Kako izbrati najboljše gorsko kolo? 

Gorska kolesa predstavljajo nekoliko večjo naložbo, zato je preudarna izbira poglavitnega pomena. Skrite gorske poti, neasfaltirane ceste in neurejeni tereni so kot nalašč zanje. Narejena so bila namreč z namenom, da premagujejo raznovrstne terene, ob tem pa uporabniku ponudijo kar največ varnosti. Da bi si to zagotovili, je ob nakupu treba upoštevati: 

Teren

Teren, po katerem se boste vozili, je eden izmed ključnih dejavnikov pri izbiri ustreznega modela. Ti uporabniku nudijo mnoge prednosti glede na zahtevnost vožnje - od lahkotnejših materialov do bolj izpopolnjene in trpežnejše zasnove. 

Materiali in značilnosti

Učinkovitost, lahkotnost in zmogljivost so glavne lastnosti, ki jih ponujajo gorska kolesa. A tudi slednja se med seboj razlikujejo, zato je pomembno preveriti njihove značilnosti. Na primer “hardtail” modeli, ki so med najbolj razširjenimi, pripomorejo k blaženju udarcev na sprednje kolo. Okvir pri tem vpliva na kakovost vožnje, moč, težo in življenjsko dobo. Kvalitetni materiali in izpopolnjeni detajli bodo poskrbeli za brezskrbno vožnjo tudi po najzahtevnejšem terenu.

Prileganje in velikost 

Ne glede na to, ali izbirate žensko, ali moško gorsko električno kolo je prileganje poglavitno za prijetno vožnjo. Dobro prilagojen model glede na višino kolesarja je pomemben dejavnik.  

gorsko kolo


Cube gorsko kolo s svojo napredno zasnovo prinaša veliko prednosti

Gorsko kolesarstvo je nadvse zahteven šport, kjer so ozke neurejene poti ter neraven teren del vsakdana. Da bi športnikom zagotovili varnost, so prevozna sredstva potrebovala nekoliko drugačno zasnovo. V primerjavi z drugimi modeli so oblikovani za blaženje udarcev in nudijo boljši oprijem na neravnem terenu. Odlikujejo jih lahkoten okvir, kvalitetno vzmetenje, močne zavore, nižja prestavna razmerja ter trpežne, grbaste pnevmatike. 

Znamka Cube se ponaša z vrhunskim dizajnom, izvrstno kvaliteto, odlično trpežnostjo ter stroškovno učinkovitostjo. Vsestranski, prilagodljivi in preprosti modeli so primerni za vožnjo v službo ali raziskovanju izven utrjenih poti. Robustno prilagodljivost dopolnjuje Boscheva tehnologija, ki omogoča razširitev dosega vožnje ter izboljšanje udobja.

Izjemna zanesljivost se odraža v pametni zasnovi in okretnem opravljanju, ki zagotovita za edinstveno sposobnost vožnje po najtežjih poteh. Skrbno izbrani in izdelani materiali so poskrbeli za napredno proizvodnjo ter prilagoditev, potrebno za določen del okvirja. Cube gorsko kolo ima tudi naslednje značilnosti, kot so napredni materiali v kombinaciji s sodobnimi proizvodnimi procesi so poskrbeli za visoko funkcionalnost zmogljivih okvirjev edinstvenega videza. Za tiste, ki si želijo malce pomoči pri vožnji pa imajo na voljo tudi električna gorska kolesa.

Gorska kolesa dopolnjuje še napredno mehansko oblikovanje, kot sta toplotno obdelan visoko natezni okvir iz aluminija in pogonski sistem Bosch. Popolna uskladitev tehničnih in vizualnih komponent za manj napak, večjo varnost in agilnost ter izpopolnjeno kolesarske izkušnje udi na tehnično zahtevnih poteh. 


cube gorsko kolo