Prezračevanje je nujno za dober zrak v prostorih

Prezračevanje je ključnega pomena, v kolikor želite imeti v vaših bivalnih ali poslovnih prostorih kakovosten in svež zrak, ki bo poskrbel, da se boste lažje skoncentrirali na delo ali ustrezno spočili po napornem delu in nasploh živeli udobno življenje. Če je v preteklosti veljalo, da je odpiranje oken najboljše prezračevanje za naše prostore, je s pojavom sodobnih objektov, ki imajo dobro toplotno zaščito postalo izjemno pomembno prezračevanje z rekuperacijo zraka. Rekuperator zraka zagotavlja ustrezno izmenjavo slabega zraka s kakovostnim svežim zrakom iz okolice s pomočjo prezračevalnih rešetk, zračnikov in prezračevalnih kanalov, obenem pa izkorišča slab zrak za ogrevanje mrzlega zraka, tako da imamo v hladnih zimskih mesecih tople prostore, poleti pa ravno obratno, ohlajene prostore brez neprijetne vročine. Prepričani smo, da boste s pomočjo prezračevanja z rekuperacijo živeli bolj kakovostno življenje v vaših bivalnih prostorih, obenem pa se bodo bolje počutili tudi vaši najdražji.

Kvalitetno prezračevanje

Prezračevanje, ki zagotavlja minimalno izgubo energije

Živimo v času, ko se gradijo sodobni objekti, ki imajo odlično toplotno zaščito in dosegajo zelo nizko potrebo po energiji za ogrevanje, je pomembno, da se tudi pri prezračevanju vprašamo, katero je energetsko najbolj učinkovito prezračevanje, saj lahko že z navadnim ventilatorjem izgubimo do polovice ogrevalne energije ob izmenjavi zraka. Energetsko najboljše prezračevanje je vsekakor s pomočjo rekuperacije zraka, ki poskrbi za izmenjavo notranjega slabega zraka s svežim zrakom, polnim kisika iz okolice, s tem pa privarčujemo pri energiji, prostori so ogreti pozimi ter dobro ohlajeni poleti, tako da lahko uživamo v bivanju v vseh letnih časih. V našem podjetju se zavedamo, kako pomembno je brezskrbno bivanje in uživanje v lastnem domu, zato se trudimo našim strankam zagotoviti kakovostno storitev in kvaliteteno prezračevanje z rekuperacijo. Nudimo različne vrste prezračevalnih sistemov z rekuperacijo po ugodni ceni.

Učinkovit rekuperator zraka

Rekuperator zraka zagotavlja kakovosten in svež zrak

V osnovi obstajata dve vrsti rekuperatorjev zraka, za katerega se boste odločili, pa je odvisno glede na vaše potrebe in starosti objekta, v katerem bivate ali delate. Najučinkovitejši je centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo, ki je primeren predvsem za objekte v stanju gradnje, saj ga je najboljše predvideti že pred gradnjo, obenem pa je primeren za večino modernih novogradenj. V kolikor živite v nekoliko starejšem objektu, je vaša rešitev lokalni rekuperator, katerega lastnost je, da ne služi za prezračevanje celotnega objekta ampak posameznih prostorov, pogoj je le, da ima prostor vsaj eno zunanjo steno, kamor namestimo rekuperator zraka.  V podjetju Elektroprom vam nudimo lokalne prezračevalne naprave Blauberg, ki so kompaktne, učinkovite in sposobne odvajanja vseh onesnaževalcev iz vašega bivalnega okolja, nudimo pa vam tudi rekuperator zraka ECO ali Vento s keramičnim imenjevalcem ter serijo Freshbox po ugodni ceni in verjamemo, da vam bo spremenila bivalne pogoje v domu.

Več informacij o prezračevalnih rešetkah

Prezračevanje, s katerim privarčujete pri mesečnih stroških

Sodobna gradnja predvideva izjemno kakovostna okna in vrata, ki zelo dobro tesnijo ter kakovostno izolativnost, kar pomeni, da je prezračevanje prostorov nujno, v kolikor želimo imeti svež zrak z veliko kisika. Z dovodom novega, svežega zraka in odvodom slabega zraka preprečimo nastanek plesni ter vlage, obenem pa s prisilnim prezračevanjem ne izgubimo veliko energije in s tem privarčujemo pri mesečnih stroških, kar je izjemno pomemben vidik in vsekakor pozitivna stvar prezračevanja z rekuperacijo. Kakovostno prezračevanje omogočajo zračniki, prezračevalne rešetke in kanali, ki skrbijo za nemoteno menjavo zraka med prostori in okolico. Prezračevanje z rekuperacijo je sedanjost in prihodnost sodobnih gradenj in verjamemo, da bo navdušilo tudi vas. V kolikor imate glede prezračevalnih sistemov kakršnokoli vprašanje, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vprašanja, saj imamo s prezračevalnimi sistemi ogromno izkušenj.