Odstranjevanje madežev (maščobe) na naraven način

Odstranjevanje madežev in maščobeKolikokrat ste že obupavali nad madeži od rdečega vina, trave, deodoranta, maščobe, ličil ali črnila, ki nikakor nočejo in nočejo stran? Čeprav ste uporabili vsa mogoča čistila, so njegovi ostanki na tkanini povzročili njeno izrabljenost, pri vas pa slabo voljo. Najboljšo rešitev za odstranjevanje madežev predstavlja globinsko čiščenje. Rezultat postopka je sveže in čisto pohištvo, očiščeno nečistoč in pršic. Barve so osvežene, tkanina pa zaščitena pred ponovnim nabiranjem umazanij. Globinsko čiščenje je kar zahtevna naloga, ki za dobro izvedbo zahteva profesionalne globinske stroje, ustrezna čistilna sredstva in strokovno znanje.
A tudi trdovratne madeže se da odstraniti z naravnimi in okolju prijaznimi čistili. Beli kis in soda bikarbona delata čudeže, še zlasti kadar gre za odstranjevanje maščobe. Pri tem pa moramo upoštevati zelo pomembno pravilo: odstranjevanje madežev bo najbolj učinkovito, če se jih boste lotili, ko so še povsem sveži. Če s čiščenjem čakamo, imamo vse manj možnosti, da tkanino povrnemo v prvotno stanje. Voda je najučinkovitejša za odstranjevanje madežev je voda, vendar morate uporabiti mrzlo ali mlačno (razen pri mastnih madežih), saj lahko vroča voda madež v večini primerov še dodatno utrdi.


Odstranjevanje maščobe - mastni madeži

Vsaka gospodinja dobro ve, da so mastni madeži izjemno trdovratni, pa naj bodo ti na posodi, steni, pohištvu ali obleki. Ker vsak material zahteva svojo nego, je nedvomno treba poznati prave načine za odstranjevanje maščobe z različnih površin. Odstranjevanje mastnih madežev je najbolje prepustiti strokovnjakom, ki poznajo vse materiale in tudi ustrezne postopke čiščenja zanje. V nasprotnem primeru se lahko material med čiščenjem hitro poškoduje.
Zelo trdovratni so mastni madeži, ki se najpogosteje pojavijo na jedilnih mizah. Maščoba se namreč dobro vpija v les in jo je nemogoče odstraniti. Ponavadi je škoda odpravljena, če les ponovno obrusimo in ga polakiramo.

Prepustite odstranjevanje madežev (npr. maščobe), kot tudi redna generalna čiščenja hiše, stanovanja in poslovnih prostorov izkušenemu čistilnemu servisu in si tako prihranite živce in čas. Čistilni servis Horvat vas bo razbremenil nehvaležnega dela, obenem pa poskrbel za zanesljivo odstranjevanje madežev z vseh površin v vašem domu. Z nami bodo madeži postali preteklost.

Vabljeni k ogledu naše spletne strani.

Eko čiščenje d.o.o. | Globinsko čiščenje sedežnih garnitur in ostalega oblazinjenega pohištva