Kamini za dnevno sobo

Kamini za dnevno sobo za prijetno vzdušje

Kamini za dnevno sobo že od nekdaj predstavljajo priljubljen element, s katerim lahko popestrimo ne le sam prostor, temveč tudi vzdušje. Ne glede na njihovo priljubljenost pa tradicionalni kamini na drva prinašajo tudi skrb, saj si moramo priskrbeti tako drva, poskrbeti za primeren prostor za njihovo shranjevanje, kasneje pa kamin tudi redno vzdrževati, odnašati pepel, ga čistiti…

Z EKO kamini za dnevno sobo in druge prostore, ki jih nudi podjetje Euris d. o. o. so tovrstne skrbi odveč. Eko kamini so namreč primerni za takojšnjo uporabo, za svoje delovanje pa ne potrebujejo drv, temveč le kakovosten bioetanol. Plin tako poskrbi za prijeten in povsem nenevaren plamen, ki v prostoru takoj pričara magično vzdušje.

Tovrstni izdelki poosebljajo novo dobo kaminov modernega videza, ponašajo se z veliko estetsko dovršenostjo, poleg tega pa so visokokakovostni. Primerni so za vsak prostor, tudi za kopalnice, terase, vrtove, spalnice in dnevne sobe. Podjetje izdeluje kamine po vaših željah in izbranih merah, nudi pa tudi ostalo opremo, kot denimo lastno blagovno znamko bioetanola.

Kamini za dnevno sobo

Kamini z montažo in preizkusom delovanja

Kamini dandanes obstajajo v več različicah in jih lahko umestimo v najrazličnejše prostore. Sploh če govorimo o tako imenovanih eko kaminih na plin bioetanol, ki so na voljo kot kamini za dnevno sobo, spalnico, kopalnico, vrt in druge prostore. Tovrstni izdelki, ki v primerjavi s tradicionalnimi na drva za svoje delovanje potrebujejo le kakovosten bioetanol, odpravljajo vsakršno skrb glede pretiranega čiščenja, odnašanja pepela, prinašanja in shranjevanja drv v prostor…

Ker so nadvse varni in se ponašajo z modernim, estetskim videzom, se zlijejo s praktično vsakim prostorom. Omenjeno podjetje izdeluje kamine po naročilu, različnih dimenzij, z različnimi kapacitetami gorilnikov in možnostmi vgradnje. Med drugim nudijo talne, stenske, vgradne, kotne in mini kamine za dnevno sobo in druge prostore.

Sploh kotni kamin, ki se nahaja v vogalu stene, velja za izjemno priljubljenega. Vse našteto so kamini z montažo, saj jih podjetje ne le dobavi, temveč tudi vgradi in preizkusi njihovo delovanje.

Kotni kamin

Kamini cene in načini montaže

Če so še do pred nekaj let obstajali le v eni ali dveh oblikah, danes obstaja več različic, v katerih so dobavljivi kamini Cene so različne, odvisne pa predvsem od načina izvedbe, velikosti in oblike. Najprepreostejši kamini za dnevno sobo so talni kamini, ki so prenosljivi, postavimo pa jih lahko na poljubno mesto. Primerni so tako za notranje prostore, kot tudi za zunaj. Znani so po tem, da zlahka popestrijo vzdušje tam, kamor jih postavimo.

Potem so tu vgradni izdelki, med katerimi je najpriljubljenejši kotni kamin. Gre za izdelek, ki je lahko nadometni ali pa podometni, odvisno od tega, kaj imamo na voljo. Tudi kotni kamin je na voljo v različnih izvedbah, kot ostali kamini cene pa so odvisne predvsem od njihove velikosti in mesta, kamor jih vgradimo.

Pri vgradnih za še posebej priljubljene veljajo kotni kamini, ki so lahki, izdelani iz jekla in obdani s steklom za boljšo zaščito. Zaradi njihove raznovrstnosti jih lahko vgradimo tako v večje, kot tudi manjše prostore, zaradi svojega videza pa se zlahka zlijejo z vsako okolico.

Kamini cene

Kotni kamin bioetanol za večjo varnost in čudovit ambient

Ena izmed največjih prednosti ekokaminov je prav dejstvo, da so okolju in uporabniku prijazni. Že sama predpona »eko« nam pove, da so to kamini (kamini cene katerih so izjemno ugodne) za dnevno sobo, ki zagotavljajo večjo varnost in »gorijo« brez izgorevanja. Za delovanje namreč ne potrebujejo drv, temveč le kakovosten plin, v tem primeru bioetanol.

Talni, stenski ali kotni kamin bioetanol poskrbi za prijetno vzdušje v prostoru, kjer pričara čarobno atmosfero z igro plamenov. Slednji so skorajda povsem identični plamenom, ki nastanejo ob kurjenju, vendar pa so bistveno bolj varni.

Kotni kamin bioetanol prav tako odpravlja vse skrbi glede vrzdževanja: ker za njegovo delovanje ne potrebujete drv, je odveč tudi čiščenje kamina in skrbi glede pepela, saj tega le-tu ni. Zaradi svoje varnosti so tako primerni za vsak prostor, celo spalnico ali pa kopalnico. Kamini z montažo so torej primerni za vse prostore stanovanja in poslovne prostore.

Talni ali kotni kamin bioetanol

Kotni kamin s pogledom na plamene z obeh strani

Čeprav so tovrstni izdelki na trgu na voljo že vrsto let, so šele ekokamini pokazali celoten spekter možnosti vgradnje. Eno izmed njih predstavljajo tudi vgradni kamini, natančneje kotni kamin. Gre za okrasni kotni kamin bioetanol, namenjen vgradnji v vogal stene. Odličen način popestritve in razmejitve prostora, ki omogoča pogled na plapolajoče plamene z dveh strani oz. dveh različnih lokacij prostora (recimo iz kuhinje in dnevne sobe).

Ta panoramski videz prostoru daje prav poseben značaj, zaradi česar je kotni kamin postal tako zelo priljubljen. Poleg tega načina vgradnje v podjetju Euris d. o. o. nudijo tudi druge izvedbe, povsem po vaših željah in dimenzijah. Tako boste lahko izbrali ekološki izdelek, povsem prilagojen vašim potrebam.

V kolikor prostora za vgradnjo nimate, podjetje nudi tudi mini talne kamine, ki jih je mogoč prenašati iz prostora v prostor, primeri pa so tako za notranjo, kot tudi za zunanjo rabo. Gre za izdelek manjših dimenzij, ki se s svojim dovršenim videzom prilega videzu vsakega prostora.

Kamini z montažo na različnih mestih