Čajnik. Izberite čajnik, ki bo poskrbel za prvovrstno izkušnjo čaja

Dodobra smo že zakorakali v december in s tem v čas obdarovanj, veselja, prešernega razpoloženja in seveda toplih napitkov. Pri nas, poleg dobrega počutja, poskrbimo predvsem za slednje.

Čajniki, čaji in skodelica lahko podarite za praznike


Ponujamo pisano paleto vseh vrst čajev

Čeprav se je naša zgodba leta 1991 pričela s prodajo čajev v majhni prodajalnici, vam danes, kot vodilni na svojem področju, ponujamo ne le različne vrste čajev, temveč tudi čajnih pripomočkov, ki pričarajo prvovrstno izkušnjo čaja, poskrbijo za vašo sprostitev in prebudijo vaše čute. Pri nas dobite vse kar potrebujete v tem prazničnem času, morda zase, ali pa za posebno in drago vam osebo.

V naši čajnici vam nudimo pestro ponudbo več vrst čajev. Med njimi t.i. pravih čajev, t.j. belih, rumenih, zelenih, črnih, oolong, pu erh in matcha čajev. V ponudbi imamo tudi okusne in božansko dišeče zeliščne čaje, pa tudi ajurvedske, ki vam pomagajo pri pomiritvi, ravnovesju in poživitvi. Vrhunske kakovosti so tudi naši rooibos in mate čaji, ter pravi čaji z aromo.

Za vsak dan in počutje drug čajRazlični čaji in različni čajniki


Različne vrste čajnikov za različne vrste čajev

Pa ste vedeli, da za različne čaje obstajajo različni čajniki? Današnji človek je vedno brez časa, vedno v gibanju in hitenju, v kolikor si privošči čaj, to stori s pomočjo grelca za vodo. Z vrelo vodo nato prelije čajno vrečko in jo ponavadi pusti notri še ko pije čaj. Morda se mu ob delu čaj tudi shladi.

Kaj, ko bi si ta december privoščili nekaj minut predaha ob odlični skodelici čaja.        

Vsak čaj torej zahteva ne le svojo pripravo, ampak tudi posodo v kateri bo narejen, v kateri bo lahko spustil vse svoje okusne, dišeče in zdravilne učinkovine. To posodo imenujemo čajnik in pri nas se najde čajnik za vsak čaj. Čajniki iz naše prodajalne so k nam prišli iz Japonske, Kitajske, Madžarske in Anglije. Pri nas dobite litoželezne, porcelanaste, keramične in steklene čajnike.

Vrste čajnikov- oblike in material


Stekleni čajniki in čajniki s cedilom

Stekleni čajniki, takšni z ali brez cedila, so primerni prav za vse vrste čajev. Priporočamo jih predvsem za rožnate čaje, saj tako lahko v njih občudujemo vso lepoto cvetov. V njih bo očem prijetno pripraviti tudi v kroglice zvite oolong čaje.

Čajnik s cedilnikom je idelana izbira za vse, ki čajev ne bi prelivali oz. v čajnik ne bi potapljali ločenih cedilc. Čajnik s cedilom vam omogoča, da naenkrat pripravite večjo količino čaja ali čajne mešanice po vašem okusu. Razlika med manjšimi cedilci, ki jih kupite ločeno od čajnika in tistimi, ki že sodijo k čajniku je največkrat v velikosti cedilla. Nekateri so mnenja, da se čaj v manjšem cedilu ne more popolnoma razviti in spustiti svojega okusa zato je v napitku lahko zaznati okus po železu. Temu se lahko izognete ravno s čajniki s cedilom, saj so slednji večji, zato se v njih čajni listi lepo razvijejo in spustijo ves svoj okus. Pri nas dobite steklene in porcelanaste čajnike s cedilom.

Stekleni čajniki s cedilom


Japonski, litoželezni, keramični in porcelanasti čajniki

Tradicionalno so bili litoželezni čajniki namenjeni le pripravi vrele vode, saj so pri vrenju rahlo spremenili okus vode, le ta pa je poudarila okus čaja. Dandanes imajo ti čajniki premaze in so primerni tudi za pripravo čajnih napitkov. Naši litoželeni čajniki iz Japonske so prava paša za oči.

Poznamo veliko različnih vrst keramičnih čajnikov, porozne keramične čajnike in takšne z glazuro, kamnite čajnike in porcelan. Nepremazani kitajski čajniki, torej takšni iz porozne keramike so izvrstni za pripravo oolong in pu erh čajev. Na njih se sčasoma naredi obloga, zato se jih praviloma vedno uporablja za pripravo ene vrste čajev. V kolikor pa ima vaš čajnik glazuro, lahko v njem pripravljate različne vrste čajev. V naši prodajalni vam ponujamo kitajski čajnik iz province Yixing. Provinca Yixing je znana po izdelavi čajnikov iz vijolične gline. Pri nas vam ponujamo takšnega z zeleno glazuro, primeren pa je predvsem za pripravo zelenih čajev.

V naši prodajalni dobite keramične, porcelanaste in litoželezne japonske čajnike. Vsem so priložena cedilla, večinoma železna, porcelanastemu japonskemu čajniku pa je priloženo porcelanasto cedilo. Porcelanasti čajniki so narejeni iz bolj fine gline kot keramični, prav tako so žgani pri višjih temperaturah. Tako keramični kot porcelanski čajniki so močni in odporni na udarce, keramični pa imajo značilen gladek premaz. Porcelanski čajniki so ponavadi brez glazure, vanje pa ne smemo vlivati vrele vode. Keramični čajniki so občutljivi na temperaturne spremembe, zato jih le tem ne izpostavljajmo.

Japonski litoželezni kajnik


Čajnik in skodelica sta idealno darilo

Čajni napitek boste morda pripravili v čajniku, ki ga boste izbrali pri nas. Popili pa ga boste iz čajne skodelice. Pri nas boste zagotovo dobili to kar iščete. Za okušanje pravih čajev vam priporočamo japonske keramične in porcelanske skodelice izdelane v minimalističnem slogu. Priporočamo vam tudi keramične in porcelanske skodelice angleškega podjetja Dunoon. Slednje slovijo predvsem po sijoči beli barvi in čvrstosti, primerne pa so prav za vse vrste čajev. Ponujamo tudi kozarce za pitje čajev. Naši kozarci so tradicionalnih oblik iz Maroka, izbirate pa lahko tudi med steklenimi skodelicami evropske izdelave.

Z našimi čajniki, različnimi vrstami čaja in ostalim čajnim priborom lahko polepšate svoje praznične dni. Lahko pa ta december naredite še bolj čaroben nekomu, ki ga imate radi.

Čajnik. skodelica in čaj so odlično darilo