Skladiščne hale in industrijske hale nudijo dolgoročno prilagodljivost


Skladiščne hale se ponašajo z modularno strukturo, ki dopušča hitro pripravo prostorov za potrebe rastočih podjetij. Cene gradbenih del se dramatično dvigajo, zato se vse več podjetji odloča za uvedbo inovativnih modularnih skladiščnih sistemov. Kvalitetno zasnovana skladišča so ključnega pomena za nemoteno poslovanje.

Ne le, da poskrbijo za ohranjanje in brezhibnost blaga, njihova naloga je tudi najučinkovitejša razporeditev zalog. Industrijske hale so specializirani prostori, ki nudijo neprimerljivo dolgoročno prilagodljivost. Vsestranska konstrukcija omogoča preprosto namestitev, spreminjanje, premikanje in razširitev skladišča v skladu s prostorskimi zahtevami ali zahtevami panoge.

Odlikujejo jih še vrhunski materiali, ki vselej ustrezajo najvišjim varnostnim standardom. Potrebujete skladišče, a niste prepričani, kako izbrati pravo halo? Najpomembnejši dejavniki, ki vplivajo na kakovost skladišča, so dimenzije, materiali, uporabljeni pri gradnji, ter dodatna oprema.

Uspešnost skladišča odražajo optimalna izraba prostora, največja zmogljivost shranjevanja in enostaven dostop. Kaj pa cena industrijske hale? Cena je odvisna od dimenzij, modela in izbranih dodatkov.

skladiščne hale

 

Montažne skladiščne hale so stroškovno učinkovita, a kakovostna rešitev za različne industrijske panoge

 

Skladiščne hale so stroškovno učinkovita rešitev z dolgo življenjsko dobo in hitro montažo. Zahvaljujoč modularni zgradbi brez težav pokrijejo več področji uporabe. Od preprostih skladiščnih prostorov do biro poslovnih objektov vse do toplotno izoliranih proizvodnih hal. V podjetju Biro Ogis d.o.o. naročnikom ponujajo tri različne tipe hal:

 industrijske hale

Tip 4

Hitromontažne hale so uporabne tedaj, ko zahteve presegajo zmožnosti industrijskih šotorov. Tip 4 blagu zagotavlja odlično zaščito pred vremenom. Streho in stranice sestavljajo lahki, vzdržljivi izolativni paneli. Ti poskrbijo za manjše energetske izgube ter nižje energetske stroške. Konstrukcijo hale sestavljajo ekstrudirani aluminijasti profili in vroče pocinkani železni elementi.

Razpon do 20 m in stransko višino po željah stranke nadgrajuje še dodatna oprema, kot so dvižna in drsna vrata, osebni prehod, protikondenzacijska ponjava, PVC okno in razsvetljava. Hitro postavitev in takojšnjo uporabo dopolnjujejo še poenostavljeni birokratski postopki in povišana tehnična varnost industrijske hale.

Cena je nadvse ugodna, še posebej, če upoštevamo, da je halo kasneje mogoče uskladiti z drugimi prostorskimi zahtevami in pogoji.


Tip 5

Industrijske hale Tip 5 so v osnovi enaka, kot Tip 4. Ponašajo se z enako konstrukcijo le streha in stranice so narejene iz trapezne pocinkane pločevine. Neizoliran objekt ponuja poljubno dolžino po korakih z razponom od 5 do 20 m. Z dodatno opremo, kot so dvižna vrata in razsvetljava, je primerna za skladiščenje blaga, strojev in materialov, ki niso občutljivi na temperaturne spremembe.

 Mobilnost objekta omogoča hitro montažo 1 do 4 dni, v primeru večjih objektov med 7 do 10 dni. Čas dobave je med 2 do 4 tedni, za večja naročila od 4 do 5 tednov. Hale Tip 5 nudijo višjo tehnično varnost ter dolgo življenjsko dobo.


Tip 6

Hitromontažne hale Elegance uporabniku zagotavljajo superiorno mehansko zaščito. Visoko izolacijo omogočajo zmogljivi izolativni paneli, vzdržljivost v vseh vremenskih razmerah pa konstrukcija iz ekstrudiranih aluminijastih profilov.

Z ustrezno dodatno opremo, kot so osebni prehod, protikondenzacijska naprava in razsvetljava, lahko objekt spremenite v poslovne prostore, mizarsko delavnico ali skladišče svetlobne tehnike.


industrijske hale cena

Kaj vpliva na dolgo življenjsko dobo skladiščne hale?

 

Montažne skladiščne hale sestavljajo prvovrstni materiali, ki poskrbijo za izvrstno izolacijo ter večje energetske prihranke. Razlog za to je njihova premišljena zasnova iz izolativnih panelov, ekstrudiranih aluminijastih profilov in vroče pocinkanih železnih elementov. Izolativni paneli so večplastne izolacijske plošče, sestavljene iz poliuretana (PU) in nekaterih drugih izolacijskih materialov, kot je kamena volna.

 Te prekrivajo kompaktne plošče, običajno oblikovane iz nerjavečega jekla. Paneli dopuščajo do trikrat hitrejšo gradnjo v primerjavi s klasično, zahtevajo manj vzdrževanja ter zagotavljajo izredno odpornost proti ekstremnim vremenskim razmeram.

Konstrukcijo industrijske hale oblikujejo ekstrudirani aluminijasti profili. Ti so največkrat izdelani iz aluminijevih zlitin, ki svoje izjemne lastnosti prejmejo v postopku ekstruzije. Gre za natančen proces rezultat katerega so produkti z neverjetnim razmerjem med trdnostjo in težo. Ti so odporni še proti koroziji, rji in UV žarkom.

Za piko na i pri zasnovi hale poskrbijo vroče pocinkani železni elementi. Ti so z metodo vročega cinkanja potopljeni v bazo staljenega cinka s temperaturo 460 °C. Pri tem nastane metalurška vez med sprejemno kovino in cinkom. S tem postopkom se zaščiti površina materiala, izboljša vzdržljivost ter zagotovi dolgotrajen izdelek.

  

Ali je najem skladiščne hale res najboljša odločitev za vaše podjetje?

 

Skladiščne hale je mogoče tudi najeti. V podjetju Biro Ogis d.o.o. naročnikom, kljub že cenovno ugodnim rešitvam, nudijo še možnost najema. Se sprašujete, ali je najem res najboljša odločitev za vaše podjetje? Na kratko - da. Pogostokrat se zgodi, da podjetje potrebuje skladiščni objekt krajši čas.

V takšnem primeru je nakup le tega nesmiseln, zato je treba poiskati kratkotrajnejše alternative. Najem industrijske hale, cena katerega predstavlja manjšo finančno naložbo, je mogoč le za obdobje, ko halo potrebujete. Toda nikar ne skrbite. Čeprav boste hale najeli, vam te dopuščajo maksimalno prilagoditev potrebam skladiščnih kapacitet.

Skupaj z izkušenimi strokovnjaki boste izbrali obliko, tip in velikost hale glede na prostorske zmožnosti in namen. Kaj pa, če se v času najema vaše skladiščne potrebe povečajo ali se podjetje seli na drugo lokacijo? Nikar ne skrbite. Hitromontažne hale se lahko zaradi večjih skladiščnih potreb hitro podaljšajo ali po potrebi prestavijo na drugo lokacijo.

montažne skladiščne hale