Cena montažne hale ni več izgovor – zavarujte svoje imetje na preprost način

Cena montažne hale je še nedavno veljala za neugodno investicijo. Dandanes pa je situacija povsem nasprotna. Gre namreč za sodobno, elegantno in inovativno rešitev, ki bo zavarovala imetje vašega podjetja pred kondenzom, omilila bo nihanje temperature v prostoru, omogočila prehod dnevne svetlobe in nudila toplotno izolacijo.

Montažne hale predstavljajo pomemben del zgodovine industrijske arhitekture in gradbeništva. Njihovi začetki segajo več kot sto let nazaj. Prvotno so se pojavile v Združenih državah Amerike in Evropi v začetku 20. stoletja. Ideja je izvirala iz potrebe po hitri in ekonomični gradnji, predvsem v industrijskem sektorju. Prve so bile zgrajene iz jekla in drugih kovin, uporabljale so se tudi za potrebe vojske. Po vojni pa so ljudje ugotovili, da jih je mogoče uporabljati tudi za druge namene.

Danes so tako priljubljena izbira po vsem svetu. Njihova prilagodljivost, enostavna gradnja in relativno nizki stroški jih naredijo privlačno možnost za različne gospodarske in industrijske potrebe.

cena montažne hale

Cena montažne hale je odvisna od večih dejavnikov ter zahtev strank

Cena montažne hale je odvisna od več dejavnikov in specifičnih zahtev strank, zato se lahko zelo razlikuje od primera do primera. Splošno pa je znano, da še vedno gre za cenovno ugodno odločitev v primerjavi s tradicionalnimi gradnjami. Upoštevati je potrebno le določene spremenljivke, ki bi na gradnjo lahko vplivale.

Prva takšna spremenljivka je zagotovo velikost. Velikost objekta ima velik vpliv na stroške, saj večja hala zahteva več materialov in delovne sile. Prav tako na ceno montažnih hal vpliva sam material. Izbira materialov ima pomembno vlogo pri oblikovanju končne cene, saj se med seboj zelo razlikujejo. Upoštevati moramo tudi lokacijo postavitve, saj lahko težko dostopna območja ali zahtevne geološke razmere povzročijo dodatne stroške. Če se odločite za energetsko učinkovite rešitve ali dodatne storitve, kot so na primer hlajenje in ogrevanje, se bo cena montažne hale prav tako povečala.

Prilagoditve in dizajn po meri bodo vplivali na končno ceno. Pomembno je izbrati zanesljivega ponudnika, saj se cene montažnih hal na trgu lahko razlikujejo. Pri podjetju Biro OGIS vam lahko zagotovimo le najbolj primerno ceno montažnih hal. Ponašamo se namreč z naslovom vodilnega slovenskega in vzhodno evropskega podjetja za pokrivne rešitve s celovito ponudbo na samo enem mestu. Naši strokovnjaki bodo vaše ideje preučili in vam ponudili ponudbo v sklopu proračuna, ki ga imate.


Gradnja montažne hale je hitra in enostavna rešitev za podjetja

Gradnja montažne hale je vse bolj priljubljena izbira podjetij, ki potrebujejo dodaten prostor za različne industrijske in komercialne namene. Temeljni korak v procesu gradnje montažne hale je temeljito načrtovanje in projektiranje, kjer se določijo namen hale, njena velikost, oblika in lokalni gradbeni predpisi. Prav tako je ključna za trdnost in trajnost konstrukcije Izbira pravih materialov.

Takšne hale so običajno izdelane iz lahkih in trpežnih materialov, kot sta jeklo ali aluminij. Prav tako je pomembno zagotoviti ustrezne temelje za stabilnost in varnost objekta. Montažni proces je bistvena faza, kjer se predhodno izdelane komponente sestavijo na gradbišču. Ta pristop je hitrejši in manj invaziven kot tradicionalna gradnja. Energetska učinkovitost igra pomembno vlogo, zato je vgrajevanje izolacije, energetsko učinkovite razsvetljave in ogrevanja bistveno za zmanjšanje obratovalnih stroškov.

Gradnja montažne hale je prilagodljiva glede na potrebe uporabnika, kar omogoča dodajanje ali spreminjanje funkcionalnih elementov. Vzdrževanje je ključno za ohranitev kakovosti in varnosti hale. Nudimo vam gradnjo montažne hale različnih velikosti in tipov. Načeloma se dolžina razteza po korakih 2,5 m ali 3 m. Sam razpon je med 5 in 20 m, stranska višina pa sega med 3,5 m in 20 m. Čas dobave je najkrajši možni – pri manjših objektih 2-4 tedne, večji objekti pa do maksimalno pet tednov.

gradnja montažne hale

Postavitev montažne hale je povsem enostavna in ne vzame veliko časa

Postavitev montažne hale je znana po svoji hitrosti in preprostosti ter je ena od ključnih prednosti te gradbene metode. Ta proces je bistveno manj zapleten v primerjavi s tradicionalnim, kjer gradbeno mesto pogosto zahteva več tednov ali celo mesecev za pripravo in izvedbo. Postavitev montažne hale, v primeru manjšega objekta, je lahko izvedena v roku enega ali štirih dni, v primeru večjih objektov pa potrebujemo sedem do deset dni.

Postavitev montažne hale je sestavljena iz predhodno izdelanih komponent, ki se nato dostavijo na gradbišče in sestavijo na kraju samem. Ta proces odpravlja potrebo po dolgotrajnem sušenju betona, ki je značilno za predhoden način. Zaradi tega je mogoče halo uporabljati skoraj takoj po končanju gradnje. Poleg tega se postavitev montažne hale izvaja v nadzorovanem okolju, kar zmanjšuje možnost vpliva vremenskih pogojev na gradbeni proces. To pomeni, da se gradnja lahko izvaja skozi vse leto, ne glede na sezono.

postavitev montažne hale