Pošlji povpraševanje

Kako uspešno shujšati in kako znižati visok pritisk z glukomananom?

Kako uspešno shujšati? Sledite dieti, veliko telovadite, pijte veliko vode. Zdi se preprosto mar ne? A zdrava teža ne pomeni strogega sledenja dieti ali nenehnega potenja v telovadnici. Namesto tega se odraža v življenjskem slogu. Ta mora vključevati zdrave prehranjevalne vzorce (brez odrekanja), kakovosten spanec, dobro obvladovanje stresa ter redno, a ne pretirano športno dejavnost.

Tisti, ki izgubijo težo postopoma s spremembo življenjskega sloga, jo bodo lažje ohranili kot tisti, ki se poslužijo hitrih diet. K uravnavanju telesne mase pa pripomorejo še genetika, starost, bolezni in celo okolje. Visok indeks telesne mase (ITM) poveča tveganje za debelost, sladkorno bolezen tipa 2, bolezni srca in povišan krvni tlak. Odvečni kilogrami vplivajo na vse procese v telesu od spomina, dihanja, metabolizma, mehanski stres in celo vnetja.

Maščobne celice, še posebej tiste, shranjene okoli pasu, namreč izločajo hormone in druge snovi, ki spodbujajo vnetja. Le to pa lahko zmanjša odzivnost telesa na inzulin ter spremeni način, kako telo presnavlja ogljikove hidrate in maščobe. Telesna teža je neposredno povezana z različnimi dejavniki tveganja za pljučne in srčno-žilne bolezni. Ko se zviša indeks telesne mase, se povišajo tudi krvni pritisk, sladkor in holesterol. Zniževanje pritiska je v takšnem primeru ključnega pomena, saj s tem preprečimo koronarno srčno bolezen, možgansko kap ali srčni infarkt.

Kako uspešno shujšati

Kako prekomerna telesna teža vpliva na krvni tlak in kako znižati visok pritisk?

Zniževanje pritiska je poglavitno, če so vrednosti le tega previsoke, saj se tveganje za bolezni srca in ožilja z vsakim povečanjem 20/10 mm Hg podvoji. Krvni tlak je sila, s katero kri pritiska na žile, izražen pa je v milimetrih živega srebra (Hg). Opredeljen je z dvema vrednostma.

Prva vrednoti najvišji krvni tlak v žili ob utripu srca in se imenuje vrednost sistoličnega krvnega tlaka. Vedno jo spremlja drugo število, ki nakazuje vrednost diastoličnega krvnega tlaka, ki je najnižji krvni tlak v žili. Gre za tlak med dvema utripoma, ko srčna mišica počiva. Normalne vrednosti sistoličnega tlaka se gibljejo med 120 in 129 mm Hg, diastoličnega tlaka pa med 80 in 84 mm Hg. O povišanem krvnem tlaku ali hipertenziji govorimo, ko so vrednosti višje od 140/90 mm Hg.

KAKO USPEŠNO SHUJŠATI

Dejavniki, ki pripomorejo k razvoju hipertenzije in na katere lahko vplivamo, so čezmerno pitje alkoholnih pijač, kajenje in nenehna izpostavljenost stresu. Nanjo prav tako vplivata nezadostna športna dejavnost in debelost. Slednja je pogostokrat eden izmed glavnih vzrokov za povišan krvni tlak, saj predstavlja 65-% do 75-% tveganje.

Zvišana telesna masa povzroči spremembe v strukturi in delovanju ledvic ter poveča aktivacijo simpatičnega živčnega sistema. Ob tem spremeni še hormonsko ravnovesje, odpornost telesa na inzulin ter spodbudi renin-angiotenzin-aldosteron sistem (RAAS). Da bi se vsem tem spremembam izognili, je treba vzdrževati zdravo telesno maso.

Na spletu boste našli številna vprašanja, kot sta, kako uspešno shujšati ali kako znižati visok pritisk? Odgovor nanje je precej preprost - s spremembo načina življenja. Dobra novica pa je, da lahko že majhna izguba kilogramov izboljša, ali celo prepreči zdravstvene težave, povezane z debelostjo.

Kako znižati visok pritisk

Zakaj je zniževanje pritiska tako pomembno in kakšne posledice ima na telo dolgotrajen visok krvni tlak?

Kako znižati visok pritisk in s tem odpraviti povečano tveganje za resne ali potencialno smrtno nevarne zdravstvene težave? Hipertenzija ali povišan krvni pritisk je znana tudi pod imenom tihi ubijalec. Simptomi so lahko vrtoglavica, utrujenost, zvonjenje v ušesih, tiščanje v prsnem košu, razbijanje srca in slabše spanje.

A prenekateri posamezniki nimajo nobenih simptomov, zato je velikokrat odkrita pozno. Zvišan krvni tlak resno ogroža zdravje, saj žile zaradi neneh

nega pritiska postajajo vse bolj toge, posledično pa se zmanjša prekrvitev vseh delov telesa. Ob tem se srčna mišica za vzdrževanje krvnega obtoka bolj napreza temu pa se prilagodi tako, da poveča svojo masa.

To škodi življenjsko pomembnim organom, hkrati pa poviša možnost srčnega napada, kapi, odpovedi srca, anevrizme in celo izgubo vida. Hipertenzija je najpogostejši vzrok prezgodnje smrti, zato se mnogi sprašujejo, kako uspešno shujšati, da bi znižali visok krvni tlak.

Zniževanje pritiska

Kako uspešno shujšati s prehranskim dopolnilom s sladili Slimslis?

Kako uspešno shujšati, kljub temu da se že celo življenje borite z odvečnimi kilogrami?
Včasih na prekomerno telesno težo vplivajo še drugi dejavniki, zaradi katerih je boj s kilogrami zahtevnejši in počasnejši. Debelost je namreč nemalokrat posledica fizioloških, okoljskih in dednih dejavnikov v kombinaciji s slabo prehrano in nezadostno aktivnostjo.

Slimis so mehki bomboni z glukomananom, ki prispevajo k zmanjšanju teže pri prehrani z manj kalorijami. Izdelek je bil potrjen s klinično študijo, ki je spremljala 120 oseb v obdobju 8 tednov. Dokazani klinični rezultati so pokazali znižan indeks telesne mase do 2,5 enote, izgubo teže do 6,4 kg ter zmanjšano maščobo do 1,28 %. Pri tem se je znižala tudi vrednost LDL holesterola ter vrednost celokupnega holesterola do 7 %.

Se sprašujete, kako znižati visok pritisk s prehranskim dopolnilom? Glukomanan je dragocena prehranska vlaknina, ki se nahaja v korenu rastline Amorphophallus konjac, katero na Kitajskem gojijo že več kot 2000 let. Vodotopni polisaharid spodbuja sintezo jetrnega glikogena, poveča sitost, pomaga pri krepitvi imunskega sistema ter pozitivno uravnava oksidativni stres. Posledično poskrbi za zniževanje pritiska, krepitev črevesne flore in presnovnega sistema, ščiti jetra in ledvice ter poskrbi za izboljšanje počutja.

Kako znižati visok pritisk