Moderni stoli za kuhinjo iz lesa dajo prostoru naravni pečat

Moderni stoli za kuhinjo so si med seboj zelo različni. Nekateri so iz masivnega lesa, nekateri imajo oblazinjeno sedišče s tkanino, spet druge odlikuje kakovostno usnje. Vsi imajo svoje prednosti in slabosti, a nekaj zagotovo drži – le leseni kuhinjski stol bo dom preoblikoval v toplo zavetje.

Ker v kuhinji preživimo veliko prostega časa, je pomembno, da se počutimo čimbolj domače in udobno. Naravni materiali nudijo prav to, saj nas s svojim vonjem popeljejo nekam daleč v neokrnjeno naravo. Vse skrbi se kar naenkrat zdijo bolj obvladljive, zato ni nič čudnega, da se tovrstni moderni stoli za kuhinjo spet vračajo v modo. Prepričani ste lahko, da vas bodo tudi njihove ostale lastnosti zelo navdušile.

moderni stoli za kuhinjo z oblazinjenim sediščem

V čem se lesen kuhinjski stol razlikuje od ostalih?

Jedilni in barski stoli za kuhinjo morajo biti udobni, prijetni na otip, trpežni in seveda estetski. Čeprav se zdi izbira zelo enostavna, pa temu še zdaleč ni tako. Ste si tudi vi zamislili perfekten kuhinjski stol, po obisku trgovine s pohištvom pa ste ugotovili, da bo iskanje trajalo veliko dlje, kot ste pričakovali? Prav zato vam svetujemo, da pobrskate po spletni strani podjetja Artles, kjer boste našli kakovostne kose pohištva, ki vam bodo vzeli dih.


Moderni stoli za kuhinjo so lahko tudi izjemno kvalitetni

lesen kuhinjski stol

Dejstvo je, da masivni jedilni in barski stoli za kuhinjo niso najcenejši, a je zato zanje značilna zelo dolga življenjska doba. Na dolgi rok se nakup definitivno izplača, saj so narejeni iz kakovostnega bukovega ali hrastovega lesa. Slednja se ponašata z izjemno trpežnostjo, ki prekaša vse ostale materiale. To pa ni edini razlog, zakaj so tako vzdržljivi.

Njihova površina je naoljena z visokokakovostnim oljem za les, ki nudi odlično zaščito pred madeži, vlago in obrabo. Posledično jih sončna svetloba ne poškoduje in ne pride do morebitnega razpokanja. Olje deluje tudi kot naravni repelent, zato škodljivci naoljenega pohištva ne uničijo.


Vsak kuhinjski stol je unikaten

Industrijsko izdelano pohištvo je sicer lahko zelo elegantno, a se od drugih ne razlikuje. Če je nekomu všeč enak stil kot vam, bo imel doma moderne stole ze kuhinjo, ki izgledajo povsem identični vašim. To za lesene izdelke ne drži, saj so narejeni iz naravnega materiala z vsemi svojimi nepravilnostmi. Olje teksturo še posebej poudari, zato prav vsak lesen kuhinjski stol zažari v vsej svoji lepoti in unikatnosti.

Zaradi grč in barvnih vzorcev tovrstno pohištvo izgleda prefinjeno, a obenem tudi zelo preprosto. Poda se prav v vsak prostor, ne glede na to ali je to moderno stanovanje ali hiška na podeželju. Izberete lahko jedilne in barske stole za kuhinjo, ki so v celoti iz masivnega lesa, lahko pa imajo tudi oblazinjeno sedišče. Pri slednjih je mogoče tkanino barvno uskladiti z ostalimi kosi pohištva.


Ne le jedilni, tudi barski stoli za kuhinjo nudijo neizmerno udobje

Mnogi se ne odločijo le za nakup jedilnih stolov, temveč tudi za barske stole za kuhinjo. Le-te so izjemno praktični, če jih postavimo ob kuhinjski otok ali pult. Ker se je nanje mogoče enostavno in hitro usesti, so idealni za klepet s prijatelji ali za druženje z ostalimi družinskimi člani.

Če si med kuhanjem želite družbe, je morda pravi čas, da razmislite o nakupu. Njihova prednost je, da so izjemno udobni in primerni tudi za daljše sedenje. Čeprav pogosto nimajo naslonjala, pa prav to spodbuja bolj pokončno držo. Na njih lahko tako sedijo otroci, ko rešujejo domačo nalogo, ali pa prijatelji, ki uživajo v prijetnem klepetu ob kozarcu vina.

leseni barski stoli za kuhinjo

Kako izbrati idealne moderne stole za kuhinjo?

Vsak ima neke svoje preference in kriterije, za katere želi, da jih kuhinjski stol izpolnjuje, tako da je nek splošen nasvet zelo težko podati. Kljub temu pa obstajajo neke smernice, ki vam bodo olajšale končno odločitev. Spodbujamo vas tudi, da izberete pohištvo iz naravnih materialov, saj boste tako naredili tudi nekaj dobrega za okolje, ki nas obdaja.

V Sloveniji bukovih in hrastovih dreves ne manjka, zato bo že iz tega razloga vaš ogljični odtis manjši, saj ne bo potrebe po uvozu materialov iz tujine. Čeprav je za leseno pohištvo značilna zelo dolga življenjska doba, pa vseeno prav noben izdelek ni večen. Po končani uporabi bo masiven les razpadel, kar pomeni, da ne bo ustvaril dodatnega pritiska na okolje.

leseni oblazinjeni stoli

Preden se podate po nakupih vam tudi svetujemo, da dobro izmerite dimezije vaše kuhinje. Le tako boste imeli boljši občutek, kakšne moderne stole za kuhinjo si lahko sploh ogledujete. Upoštevajte, da mora biti za udobno sedenje med njimi in za njimi dovolj prostora. Pred nakupom se nanje večkrat usedite, poizkusite pa jih tudi premakniti.

V primeru, da imate zdravstvene težave s hrbetnico ali sklepi, se težjih različic izogibajte. Kar se tiče videza bodite pozorni tudi na ostalo pohištvo in celoten stil stanovanja. V moderne prostore se mogoče bolje podajo kosi z oblazinjenim sediščem, medtem ko so masivni stoli primernejši za brunarico ali zidanico. V vsakem primeru vam svetujemo, da izberete nežnejše odtenke, katerih se ne boste zlahka naveličali.

PREDNOSTI MASIVNIH STOLOV