Jedilniške mize poskrbijo za prijetne skupne trenutke

Jedilniške mize so sestavljene iz pravokotnega ali kvadratnega ogrodja in ravne vrhnje površine, ki je nameščena na 4 noge. Njihova glavna funkcija je namenjena obedovanju in hkrati druženju s prijatelji in širšo družino. Zgodovinsko gledano so ta kos pohištva uporabljali že 2.500 let pred našim štetjem stari Egipčani, ki so za material uporabljali predvsem kamenje in les. Dandanes pa jih najdemo zgrajene iz raznoraznih materialov, od aluminija in celo marmorja.

Oblik je na tržišču ogromno, od nizkih do visokih, od dolgih do kratkih, lahko jih izdelate tudi čisto po meri. Podjetje Artles je eno izmed slovenskih podjetij, ki ponuja visokokakovostne produkte. Izdelali vam bodo jedilniške mize po meri, tako da bodo najbolje ustrezale izgledu in površini vašega prostora ter tako služile svojemu namenu v popolni širini. Od leta 2019 svoje izdelke ne ponujajo več samo v tujini, ampak tudi na domačem, slovenskem trgu.

masivne-jedilniske-mize-s-stoli

Lesene jedilne mize dajejo pristen naraven občutek in toplino

Podjetje ima večletne izkušnje z obdelavo masivnega lesa, zato vam bodo v primeru odločitve za nakup lesene jedilne mize znali ustrezno svetovati in ponuditi več možnosti nakupa njihovih produktov. Izrednega pomena pri sami odločitvi je namreč vrsta lesa in tudi končni izgled. Najbolj priporočljivo se je odločiti za bukov ali hrastov les, ki je izredno trpežen, ter ob ustreznem premazu praktično trajen. Obenem pa ima še izredno lep izgled.

Dimenzije so povsem poljubne izbire, odvisne od vaših individualnih potreb. V razmislek bodo svetovalci tudi vzeli velikost prostora, kjer se bo pohištvo nahajalo, da se ne boste zmotili in imeli premalo prostora za stole in premikanje le-teh, kar velja za najpogostejšo napako kupcev. Število oseb, ki lahko sedijo ob mizi, je lahko popolnoma različno – 8 oseb, 6 oseb, 4 osebe, lahko celo manj. Možna je prav tako odločitev za dodatni lesen podaljšek, ki je premera 50 cm in se ga lahko namesti po potrebi. Tako bo lahko poleg sedelo še nekaj več oseb.

masivne-lesene-jedilne-mize

Masivne hrastove mize veljajo za najpogostejšo odločitev nakupa

Na voljo imate različne sloge izdelave samega pohištva. Najbolj priljubljen je zagotovo rustikalen videz, ki se ponaša z na videz grobo površino, a je na otip dejansko gladka. Zanimivo je predvsem kako takšen videz dejansko pridobijo. Les je rezan, brušen, sestavljen s poševnimi žlebovi, ki skupaj dajejo videz niza kamnitih blokov. Pobarvan je z dvoslojnim debelim slojem barve. Medtem ko se ta še ne posuši popolnoma, se nanj vrže pesek in nato piha na deske dokler tega peska ni več. Po sušenju imamo tako dva sloja, spodnji zaščiten sloj, ki je viden ob razpihovanju in pa vrhnjega namenjenega izdelavi posebnega izgleda.

Najlažje takšen pridih vsekakor dosežemo z izdelavo masivne hrastove mize. Ta je definitivno ena izmed najpogostejših izbir kupcev. Material je brezčasen in načeloma ne potrebuje dodatnega vzdrževanja. Prav tako je tovrsten izdelek vedno v modi in se bo podal v katerikoli prostor. Kombinacija z ostalimi materiali, stili in barvami je namreč izredno enostavna.

masivne-hrastove-mize-za-jedilnico

Zagotovljena je izjemna kvaliteta, ki jo hrast prinaša. Zaščiten bo namreč z visokokakovostnim oljnim premazom, ki obenem omogoča enostavno čiščenje površine po prehranjevanju. Površina je namreč povsem gladka, zato potrebujete le vlažno krpo. V kolikor želite, vam občasno v podjetju priporočajo oljenje in voskanje, saj s tem ohranite enak izgled kot ob samem nakupu. Ni pa to nujno potrebno.


Izberite jedilniške mize izdelane po meri še danes in ustvarite čudovite spomine

Les je vsekakor material, ki nam prinaša poseben občutek sproščenosti ter povezanosti z naravo. Uporablja se že skozi vso človeško zgodovino in Slovenija ima izredno bogato lesno industrijo ter tako omogoča le najboljše izdelke za domače uporabnike. Prednost takšnega pohištva je tudi v vonju, ki spominja na umirjen sprehod skozi gozd ter s svojo milino zmanjšuje stres. Odločitve za nakup zagotovo ne boste obžalovali.

Cena je odvisna od velikosti izbranega produkta in tudi debeline plošče, ki predstavlja glavno površino. Noge lahko izberete iz nerjavečega materiala in tako stil modernizirate, lahko pa ohranite tudi lesene. V kolikor niste najbolj prepričani ali bi imeli tudi podaljšek ali ne, podjetje nudi možnost naknadnega nakupa omenjenega dela. Tega se namreč namesti le v primeru obiskov, ko potrebujete nekoliko več prostora. Drugače pa ga lahko varno shranite v shrambi.

Vzdolžni rob mize je lahko obdelan ravno ali poševno. Je gladek in tako zavaruje vaše malčke pred samim udarom vanje. Naročanje poteka preko spleta ali pa preko partnerskih salonov pohištva po Sloveniji, kjer imajo razstavljene tudi določene artikle in si jih tako lahko ogledate. Sam rok dobave je med 30 in 45 dni. Podjetje je visoko uveljavljeno tudi v tujini, saj se ponaša s kar 80 % izvozom svojih produktov. Z nakupom njihovega pohištva boste zagotovo zadovoljni. Preverite njihovo spletno ponudbo lesenih jedilnih miz še danes.

masivna-jedilna-miza