Vodovodne instalacije za hišni vodovod - ugodno polaganje vodovodnih cevi

Voda je več kot vsestransko uporabna. Dan danes si v moderni gradnji več ne predstavljamo življenja brez tekoče vode. Ravno iz tega razloga je nujno, da je v gradnji dobro poskrbljeno za hišni vodovod.


Hišni vodovod nove gradnje


Pred začetkom gradnje moramo izdelati načrt vodovodne instalacije. Osnovno pravilo pri razporeditvi prostorov naj bo slednje: sanitarni prostori se morajo nahajati vertikalno oz. horizontalno ob kuhinji oz. pralnici, kar pomeni manj vodov in krajše razdalje, in tudi manj porabljenega materiala. Krajše razdalje in manj spojev zagotavljajo zanesljivejše delovanje sistema, pa tudi poznejši posegi in popravila so enostavnejši. Polaganje vodovodnih cevi mora biti kvalitetno in natančno izvedeno, saj se v nasprotnem primeru srečujemo z zamakanjem in drugimi težavami vodovodnega sistema.


Vodovodne instalacije za hišni vodovod je potrebno vzdrževati


Vodovodne instalacije je potrebno redno vzdrževati in po potrebi seveda tudi servisirati. Tako kot vse druge instalacije in oprema v hiši, tudi hišni vodovod dotraja. Prizadene ga predvsem korozija, ki jo povzroči voda. Če želimo, da bo vodovod deloval čim dlje, je potrebno vodovodno inštalacijo v hiši pravilno vzdrževati.


Vodovodna instalacija ne sme škodovati našemu zdravju


Instalacije ne smejo vsebovati nobenih zdravju škodljivih snovi. Pri starejših hišnih vodovodih smo se velikokrat srečali s problemom azbestnih cevi v vodovodni instalacij, ki so škodljive človeškemu zdravju. Dan danes polagamo plastične vodovodne cevi, ki so zdravju popolnoma neškodljive. Zato vam priporočamo, da se v primeru, da imate v vašem domu vodovod z vodovodnimi cevmi, ki vsebujejo azbest, odločite za prenovo celotne vodovodne instalacije.


Obnova vodovodne instalacije v hiši


Najprimernejši čas za obnovo vodovodne instalacije je, ko se odločimo tudi za temeljito prenovo notranjosti objekta, saj bomo tudi v nasprotnem primeru v hiši povzročili kar nekaj škode - prekopavati moramo zidove, delati nove omete, zamenjati ploščice ... Vse skupaj pa v primerjavi z novimi cevmi ni več zanemarljiv strošek. Pogosti sanaciji sistema se lahko izognemo, če vodovodnemu sistemu vsake toliko časa namenimo nekaj pozornosti in ga temeljito pregledamo.


Oglejte si ponudbo vodovodnih instalacij, ki vam jo ponujamo pri nas. Cenik vodovodnih instalacij si lahko ogledate na spletni strani ali pa nas zanj povprašate po e-pošti.

Več o centralnem ogrevanju:www.aquacool.si/centralno-ogrevanje

HLAJENJE ODPRTIH PROSTOROV

ADIABATNO HLAJENJE

Vodovodne instalacijePolaganje vodovodnih cevi