Nove gume za avto in kako izbrati najboljše

Nove gume za avto z dobrim profilom predstavljajo obvezno opremo vsakega avtomobila, da lahko sebi in potnikom zagotovimo varnost v prometu. Ker so dvosledna vozila, še posebej avtomobili, eno izmed najpogosteje uporabljanih prevoznih sredstev smo v prometu venomer izpostavljeni možnosti za prometno nesrečo.

Prav zato je nujno, da izberemo kakovostne nove letne gume za naše prevozno sredstvo. Gume za avto naj bodo seveda kvalitetne, a kaj to pravzaprav pomeni in katere dejavnike je treba upoštevati pri nakupu? Pnevmatike morajo zagotavljati dober in karseda optimalen oprijem vozišča, saj tako poskrbijo za karseda varno vožnjo. To je še posebej velikega pomena za vse posameznike, ki na cesti preživijo veliko časa, saj je od kakovosti gum odvisna tudi varnost posameznika med vožnjo.

Splošno gledano so nove gume za avto tisti del vozila, ki je najbolj obremenjen, zato velja pri njihovem nakupu še posebna pozornost. Vulkanizerstvo Lašič poleg vulkanizerskih storitev nudi tudi možnost nakupa kakovostnih pnevmatik, podjetje pa nudi različne vrste pnevmatik, pri čemer pomembno vlogo igra dejstvo, kdaj in za kakšen namen jih bomo uporabili.

nove gume za avto

Nove gume za avto imajo več različnih lastnosti

Gume za avto se med seboj razlikujejo tako po namembnosti, kot tudi tehničnih lastnostih, zato se marsikateri lastnik avtomobila pri nakupu sprašuje, katere sploh izbrati. Pnevmatike nasploh, pri tem lahko posebej izpostavimo letne gume Sava, slovenskega proizvajalca, so sestavljene iz več plasti: tekalne površine, zaščitne plasti, žičnati pasovi itd.

Poleg sestave pa se tako stare kot nove gume za avto med seboj razlikujejo tudi po namembnosti, saj je naš nakup najpogosteje odvisen od tega, kje (na kakšnem terenu) in kako pogosto jih bomo uporabljali. Širše gledano pnevmatike delimo na zimske, letne ter letno-zimske, ki jih poznamo tudi pod imenom celoletne gume. Vse naštete pnevmatike imajo drugačne tehnične lastnosti, razlika med njimi pa je predvsem v letnem času in terenu, na katerem jih rabimo: v toplejših mesecih se tako odločamo za letne gume, za zimske pa v hladnejših.

Kot rečeno pa so tu še letno-zimske pnevmatike. Gume za avto, ki so zimske, se od letnih razlikujejo zlasti po debelini profila, sestavi in obliki pnevmatike. Zimske pnevmatike za avto vsebujejo tudi več kavčuka, nekatere dražje pa tudi dodatek silika, ki jim daje še večjo mehkobo.


Letne gume Sava po ugodni ceni

Letne gume Sava sodijo med najbolje prodajane pnevmatike, obstajajo pa v letni, zimski ali zimsko-letni različici. Njihova kvaliteta, po kateri jih prepoznamo in po kateri se odlikuje vsaka dobra nova guma, je prepoznavna predvsem po svoji debelini profila, kot tudi obliki. Od slednjih lastnosti pa je navsezadnje odvisna tudi cena: na odločitev, katere pnevmatike za avto izbrati, zatorej v veliki meri vpliva tudi to, koliko ste pripravljeni zanje zapraviti.

Zlasti v zadnjem času se določeni posamezniki odločajo za celoletne pnevmatike za avto, ki jih lahko uporabljamo tako v toplejših, kot tudi hladnejših mesecih. Nakup tovrstnih pnevmatik je smiseln tedaj, če z njimi ne nameravamo prevoziti veliko kilometrov, a tudi ne pričakujemo visoke zmogljivosti.

Vulkanizerstvo Lašič nudi kakovostne pnevmatike po ugodni ceni, pri čemer lahko izbirate medletnimi, zimskimi in celoletnimi gumami. Gre za avtomobilske pnevmatike priznanih proizvajalcev, denimo letne gume Sava, o kakovosti katerih pričajo zadovoljne stranke.

letne gume sava

Katere gume za avto izbrati in na kaj biti pozoren?

Nove letne gume za avtomobil za vsakega posameznika predstavljajo finančni zalogaj, obenem pa veljajo za dokaj specifičen nakup, ki se običajno zgodi na vsake 3 do 4 leta. Pri nakupu je dobro paziti na več dejavnikov in tehničnih specifikacij.

V prvi vrsti je tu tako imenovana energijska nalepka: ta nam priča o hrupu, kotalnem uporu ter oceni učinkovitosti gume med zaviranjem na mokri podlagi. Pnevmatiko je treba izbrati v skladu s tem, kako pogosto jo bomo uporabljali. Če na cesti denimo preživimo precej časa, potem je smiselno odšteti nekoliko več. Pri nakupu pa je treba nujno preveriti tudi sledeče lastnosti: te vključujejo porabo goriva, splavanje (aquaplaning), obrabo, oprijem cestišča, glasnost, stabilnost in vodljivost avtomobila med vožnjo.

Pred nakupom lahko preverimo celo najnovejše teste pnevmatik, o katerem znajo več povedati tudi strokovnjaki. Podjetje Lašič svojim strankam pri tem nudi na razpolago vso potrebno znanje in dolgoletne izkušnje ter pestro izbiro novih gum priznanih proizvajalcev, med katerimi boste našli tudi ustrezne za svoje vozilo.


Kakovost letnih gum za avto

Kakovost, ki odlikuje dobre pnevmatike, tako zimske kot letne, je prepoznavna predvsem po debelini profila in obliki pnevmatike. Katere izbrati je odvisno tudi od tega, koliko smo pripravljeni zanje odšteti. Zlasti v zadnjem času se nekateri posamezniki odločajo za nakup celoletnih pnevmatik, ki jih lahko uporabljamo v toplejših in celo hladnejših mesecih.

Njihov nakup je smiseln predvsem takrat, ko ne nameravamo prevoziti prevelikih razdalj. V vsakem kakovostnem vulkanizerstvu boste poleg kakovostnih storitev našli tudi kvalitetne pnevmatike za avto po ugodnih cenah, med drugim tudi letne gume Sava. Gre za pnevmatike priznanega proizvajalca, o katerih kakovosti pričajo številne zadovoljne stranke.

nove letne gume sava