Ultrazvočni odganjalec živali: zavarujte se pred mački, psi in ostalimi živalmi


Ultrazvočni odganjalec živali je izjemno uporabna naprava, ki posrbi, da vaš vrt ostane negovan tudi takrat, ko ga ne morete nadzorovati. Ultrazvočni odganjalec živali in solarni odganjalec za živali poskrbita, da vam živali ne bodo več uničevale vašega skrbno negovanega vrta. Več o izbiri in samem delovanju preberite v nadaljevanju.

odganjalec živali

Delovanje ultrazvočnega odganjalca živali

Ultrazvočni odganjalec živali, kot že samo ime pove, s pomočjo ultrazvočnega valovanja odžene mačke, pse, kune, lisice in podobno iz vašega vrta oziroma dvorišča. Valovi za živali niso škodljivi, temveč zgolj neprijetni, zato zapustijo območje. Območje delovanja lahko zajema vse do 200 m2, seveda pa je to območje odvisno od naprave, ki jo izberete. Vsebuje tudi senzor premikanja, ki sproži delovanje.

Senzor zazna gibanje do kota 90° ali celo 110°, žival pa zazna tudi na razdalji 16 m. Nekatere naprave omogočajo do 7 različnih frekvenc, vsaka odganja določeno vrsto živali. Ker je naprava nameščena v zunanjosti, je odporna na temperaturne in vremenske spremembe.

Za napajanje imate na voljo dve opciji - baterije in napajalnik. Če je odganjalec živali nameščen daleč od električne vtičnice, lahko tako uporabljate baterije. Če pa napravo uporabljate v bližini hiše, jo lahko priključite kar v vtičnico. Pri tem bodite pozorni, da predhodno iz naprave odstranite baterije. Ohišje je vodotesno, zato vas naj ne skrbi, da naprave ne bi mogli uporabljati v vseh vremenskih razmerah.

Z ultrazvočnim odganjalcem živali se želimo znebiti potepuških psov in mačk ter ostalih divjih živali, ki bi lahko uničile pridelek na vrtu ali na dvorišču pustile svoje iztrebke. Ker naprava deluje tudi na domače ljubljenčke, spremljajte njihovo obnašanje in ob spremembi obnašanje spremenite raven intenzitete.

solarni odganjalec živali

Solarni odganjalec živali

Tudi solarni odganjalec živali uporablja ultrazvočno valovanje, vendar za njegovo delovanje ne potrebujete baterij, vendar energijo pridobi preko solarnih panelov. Slednji je tudi okolju bolj prijazen, postavite pa ga lahko kjerkoli na vrt. Solarni odganjalec živali preprosto zapičite v zemljo in konec bo težav z nezaželenimi štirinožnimi gosti na vrtu.


Odganjalec živali - ultrazvočno valovanje

Ultrazvočni odganjalec živali za svoje delovanje uporablja ultrazvočno valovanje. Človek zaznava frekvence med 16 Hz do 20000 Hz, vendar so najbolj optimalne frekvence med 1000 in 3500 Hz. Deluje v območju med 1700 in 2300 Hz in zato človeku niso moteče. So pa izredno moteče za živali, ki lahko slišijo veliko višje frekvence kot ljudje. Žival se ob zvoku prestraši in ne pride več na isto območje.

solarni ultrazvočni odganjalec živali