LED paneli primerni za vse površine

LED paneli danes predstavljajo eno izmed najbolj priljubljenih svetil, saj jih omogočajo preprosto montažo na praktično katerokoli vrsto površine. Primerni so tako zaradi ugodne cene, preproste namestitve in praktičnosti, saj jih lahko namestimo tako v spalnico, sobo, dnevno sobo ali pa kopalnico.

LED paneli nam zagotavljajo zadostno količino svetlobe, pa naj ta služi kot dodaten vir svetlobe ob dnevni svetlobi ali pa kot edini vir svetlobe zvečer oziroma ponoči. Poleg tega LED paneli obstajajo v več različicah, zaradi česar tudi pridobivajo na svoji priljubljenosti. Razlikujejo se tako po moči svetlobe oziroma svetilnosti, kot tudi po načinu montaže.

Tako obstaja denimo LED panel 4000k s prav toliko lumni svetlobe ali pa LED panel 3000k, ki da malce manj svetlobe. Za razliko od vgradnih stropnih LED sijalk so stropni LED paneli večji, nam dajejo več svetlobe in so obenem tudi lažji za montažo. LED paneli prav tako obstajajo kot vgradni LED paneli in LED nadgradni paneli, odločitev, katere bomo izbrali, pa je odvisna od tega, kam želimo panel namestiti in koliko prostora imamo na voljo. Poleg tega pomembno vlogo igra tudi višina samega stropa.

Čeprav se LED paneli – tako LED nadgradni paneli kot tudi LED vgradni paneli – lahko montirajo praktično kamorkoli, pa jih je preprosteje vgraditi v strop, ki je obdelan s knauf materialom.

Vgradni LED paneli

Vgradni LED paneli raznih dimenzij in oblik

Osvetlitev vsekakor predstavlja enega izmed najpomembnejših dejavnikov vsakega prostora, saj njegove dobre poteze in velikost običajno bolje poudari, kot pa sama razporeditev in izbira pohištva. Ne namreč zaman pravimo, da je osvetlitev prostora ključna.

Pri izbiri osvetljave imamo na voljo več možnosti, eno izmed teh pa predstavljajo LED paneli. LED paneli, najsi bodo to nadgradni ali pa vgradni LED paneli, so dandanes priljubljena oblika osvetlitve prostora, saj so ne le varčni, pač pa tudi moči ne izgubijo tako zlahka. Razlika med njima je tudi v tem, da se vgradni LED paneli namestijo v sam strop, nadgradni pa nanj.

Podjetje Trendlight nudi tako LED sijalke, kot tudi panele raznih velikosti in oblik, denimo LED panele 1200x300 in LED paneli 60x60. LED nadgradni paneli oz. vgradni LED paneli vseh velikosti se načeloma lahko namestijo kamorkoli, a je pri tem treba paziti na višino stropa. Najpreprosteje jih je denimo vgraditi v strop, ki je obdelan s knauf materialom.

Nadgradni LED paneli

Raznovrstni LED paneli: LED panel 4000k

LED paneli se najlažje montirajo v strope, ki so obdelani s knauf materialom, a da bi izbrali najustreznejšo vrsto panela, je treba paziti na dimenzijo prostora, med drugim zlasti na višino stropa. Za prostore z nižjim stropom so vsekakor bolj priporočljivi LED vgradni paneli, bodisi LED paneli 1200x300 bodisi LED paneli 60x60.

Velikost posameznega panela je odvisna od naših želja in potreb po osvetljenosti prostora. Za razliko od vgradnih LED panelov so LED nagradni paneli primerni za tiste prostore, kjer je strop nekoliko višji, LED paneli pa s tem pridejo bolje do izraza. Trendlight nudi vse vrste panelov v različnih dimenzijah, barvah in izvedbah.

Med drugim v njihovi spletni trgovini najdete tudi LED panele z različno količino t. i. lumnov, ki predstavljajo oznako za svetilnost. LED panel 4000k denimo sveti močneje kot pa LED panel 3000k.

LED panel 4000k

LED paneli z različno stopnjo svetilnosti

Za nakup LED panelov se je najbolje odločiti takrat, ko rabite kakovostno, zanesljivo, a preprosto rešitev za osvetlitev praktično kateregakoli prostora. Kupci se zanje najpogosteje odločajo zato, ker so prilagodljivi, varčni in preprosti za montažo.

LED paneli, najsi bo to lED panel 4000k ali pa LED panel 3000k, namreč varčujejo z električno energijo, dobavljivi pa so v različnih dimenzijah. Obstajajo tudi zatemnitveni LED paneli, pri katerih lahko reguliramo količino željene svetlobe.

LED panel 3000k