Kako montirati nadometne LED panele?


LED paneli postajajo vse bolj pogosta zamenjava za tradicionalno osvetljavo v mnogih gospodinjstvih. Ker so se izkazali za najboljšo mešanico cene, učinkovitosti in dizajna, se pogosto uporabljajo pri novogradnjah in menjavi starih luči. Med najbolj priljubljene izbire spadajo LED paneli 60x60 in LED paneli 1200x300. Čeprav gre za napredne in učinkovite izdelke, je njihova montaža dokaj enostavna in ne zahteva veliko izkušenj. V kolikor bi se želeli montaže panelov lotiti sami, smo pripravili preprosta in uporabna navodila.


Kateri tip LED panela izbrati?

Za vsak prostor gospodinjstva potrebujete določeno količino svetlobe in s tem primerno število svetil. Pri LED panelih sta v osnovi na voljo dve možnosti. Več manjših panelov z manjšo močjo ali manjše število večjih panelov z večjo močjo? Odločitev je povsem vaša, pri izbiri pa predvsem upoštevajte količino svetlobe, ki jo v posameznem prostoru potrebujete. Najbolj pogosta izbira sta naslednji dimenziji: LED paneli 60x60 in LED paneli 1200x300.


LED paneli 60x60


Nadometni LED paneli in dodatki za lažjo montažo

Odvisno od stila montaže boste morda potrebovali nekaj dodatkov, ki so na voljo pri ponudniku, pri katerem ste opravili nakup LED panelov. Nadgradni 60x60 paneli bodo morda potrebovali dodatne okvirje za namestitev na določen tip ometa. V okvir lahko namestite katerekoli nadometne LED panele. Zna se zgoditi, da boste morali sestaviti tudi sam okvir. Prav tako je od načina montaže odvisno ali boste potrebovali zapenjala ali obešala.


Enostavna montaža nadgradnih LED panelov

Postopek montaže LED panelov si boste skoraj zagotovo olajšali, če se boste ravnali po priloženih navodilih. Montaža vašega LED panela 60x60 bo v večini primerov sila enostavna, če osnovo za svetilo že imate. V nasprotnem primeru vas čaka vrtanje lukenj v strop oziroma steno. Priloženo držalo vam bo dalo prave dimenzije oziroma razmik lukenj, ki jih boste morali izvrtati. Vanje boste vložili vložke, ki bodo opravljali funkcijo nosilnosti. Sledila bo namestitev držala za okvir in nadgradni LED panel. Te lahko najdete pri vašem ponudniku ali katerikoli tehnični trgovini po Sloveniji.

Pred namestitvijo LED panelov 60x60, LED panelov 1200x300 in panelov vseh ostalih velikosti zaradi varnosti začasno izklopite električno napetost v omrežju. Bodite pozorni, da pred namestitvijo panela povežete električne kable na pravilen način. Ko ste uspešno namestili LED panele v okvirje oz. držala, lahko ponovno vzpostavite električno napetost v omrežju. V kolikor svetilo ne zasveti ali pa se že med namestitvijo srečate z določeno težavo, nas lahko vselej kontaktirate, saj poleg kvalitetnih izdelkov nudimo tudi hitro in strokovno svetovanje.


Pošlji povpraševanje
 • LED paneli 60x60 za vsak prostor

  LED paneli 60x60 LED paneli 60x60 za vsak prostor

 • LED panel 60x60 - uporabna in estetska pridobitev vašega doma

  LED panel 60x60 LED panel 60x60 - uporabna in estetska pridobitev vašega doma

 • Tudi okrogli nadometni LED paneli so priljubljena izbira mnogih zadovoljnih strank

  nadometni LED paneli Tudi okrogli nadometni LED paneli so priljubljena izbira mnogih zadovoljnih strank

 • Mere LED panelov lahko poljubno izbirate, odvisno od vaših potreb

  LED paneli nadgradni 60x60 Mere LED panelov lahko poljubno izbirate, odvisno od vaših potreb

 • LED paneli 1200x300; novi standard modernega gospodinjstva

  LED paneli 1200x300 LED paneli 1200x300 - novi standard modernega gospodinjstva

 • Če iščete ugodno in uporabo rešitev za zamenjavo starih luči, so nadometni LED paneli prava odločitev

  Nadometni LED paneli okrogli Če iščete ugodno in uporabo rešitev za zamenjavo starih luči, so nadometni LED paneli prava odločitev