LED paneli za enakomerno osvetlitev prostorov

LED paneli so danes na voljo v različnih izvedbah. Na trgu je mogoče dobiti sijalke, ki so videti kot klasične svetilke ali trakovi. Pri oblikovanju luči, skorajda ni več omejitev in mogoče je najti vse kar si kdo poželi. Če so trakovi namenjeni bolj ambientalni osvetlitvi, potem ti služijo osvetlitvi celega prostora, s tem pa predstavljajo bolj varčno alternativo navadnih stropnim lučem z žarnico.

Svetila so, tako kot ostali tipi luči, na voljo v več različicah. Najpogosteje se pojavljata prav dve, in sicer vgradni LED paneli in nadgradni LED paneli. Razlika med obema je v načinu montaže, saj so vgradni poravnani s stropom, pri nadgradnih pa je okvir viden in pričvrščen na steno ali strop. V podjetju Trendlight, vam nudimo svetila v številnih izvedbah vključno z vsemi pripomočki, potrebnimi za njihovo vgradnjo.

LED paneli

Pa se sprehodimo skozi našo ponudbo. Kot smo že omenili, so vam na voljo atraktivni in zelo priljubljeni trakovi, namenjeni dekorativni osvetlitvi. Z močnejšimi izvedbami, lahko lepo osvetlite stanovanje, pisarno, gostinski lokal in vse druge prostore. Poleg omenjenih svetil, potrebujete tudi ALU profile, potrebne za njihovo montažo, napajalnike, vgradna stikala, krmilnike in daljince, spajkalnike, napajalne kable… Pri nas vam je vse na voljo tudi preko spleta in po ugodnih cenah.

Med notranja svetila sodijo kakovostni LED paneli, izberete lahko različne, moderne stenske in stropne svetilke (nadgradne, vgradne, viseče in plafonjere), luči primerne za kuhinje in kopalnice, linijske, namizne, nočno – bralne in svetilke za stopnišča, prav tako so vam na voljo najrazličnejši modeli, ki imajo vgrajene senzorje gibanja ter tračni reflektorji.

Vgradni LED paneli

Vgradni LED paneli - energijsko varčni, moderni in cenovno ugodni

LED paneli so odlična alternativa navadnim stropnim lučem z žarnico. So izjemno varni, enostavni za montažo in predvsem, energijsko varčni. Vgradni LED paneli so po montaži povsem poravnani s stropom, zato so malce bolj zahtevni za montažo, kot nadgradni. Primerni so za spuščene strope, zato jih lahko najdete skorajda v vsaki pisarni.

Zaradi svojega minimalističnega, enostavnega videza, lepo zaključijo celotno opremo in so primerni tako za moderno, kot za klasično urejene prostore. Idealni so za knjižnice, zdravstvene domove in lekarne, poslovne prostore, učilnice, sejne sobe, trgovinske centre in seveda, stanovanja.

Vgradni LED paneli so namenjeni za priključno napetost 230 V / 50 Hz, sestavljeni so iz aluminijastega oz. plastičnega ohišja, kamor so vstavljene svetleče diode, luči pa imajo priložene napajalnike. Montirati jih je mogoče fiksno in neposredno na povprečno gorljive površine, saj se ne segrevajo in so popolnoma varni.

Akrilna plošča je tista, ki usmerja tok svetlobe. Največja prednost s katero se ponašajo tako nadgradni kot tudi vgradni modeli, je poleg preproste montaže tudi izjemno nizka poraba energije, zato se investicija v njihov nakup, zelo hitro povrne.

Luči prepuščajo veliko količino svetlobe. Pri njihovi vgradnji sta nujni tudi priključitev na napajalnik ter električno omrežje. Zaradi kasnejšega lažjega dostopa pa je priporočljivo, da je v bližini tudi servisna omarica.

Vgradni LED paneli

Nadgradni LED paneli poskrbijo za enakomerno osvetlitev prostorov

Klasične stropne luči so sicer dobre, poleg tega smo jih vajeni, saj v preteklosti drugačne osvetlitve nismo poznali. Imajo pa slabost, da večinoma oddajajo povsem usmerjen snop svetlobe. To pomeni, da je v prostoru kjer so nameščene, mogoče pričakovati mnogo senc in temnejših kotičkov, ki niso prijetni za bivanje.

Nasprotno pa paneli – tako vgradni, kot tudi nadgradni LED paneli – poskrbijo za enakomerno razpršenost svetlobe po vsem prostoru. Idealni praktično za povsod kjer želite dobro osvetljenost, še posebej pa za tiste prostore s posebnimi zahtevami glede osvetlitve. Poleg njihove funkcionalnosti in učinkovitosti, le-ti zagotavljajo pestro možnosti oblikovanja in igranja s številnimi svetlobnimi kompozicijami. Naše podjetje vam nudi luči v številnih izvedbah in z različno svetilnostjo (3000 K, 4000 K …).

Vgradni in nadgradni LED paneli

LED paneli z različno stopnjo svetilnosti

Omenjena svetila so ne le energijsko varčna, temveč tudi povsem enostavna za montažo. Nadgradni LED paneli, se preprosto privijačijo na površino, najpogosteje je to, tako imenovani knauf strop (ali stena), nobenih težav pa ni z njihovo montažo, če je strop poševen (mansarda), ali če je ta zidan. V bližini je dobro imeti tudi servisno omarico. Za svoje delovanje potrebujejo napajalnik, vsaka posamezna svetilka, pa potrebuje svojega.

Če želite na steno ali strop vgraditi več luči in uporabiti isti vir napetosti, morajo biti ti povezani z vzporedno vezavo. Prav tako, so lahko ti montirani zunaj, vendar le pod streho, saj nimajo vodoodporne zaščite. Treba paziti, kakšen model boste izbrali za kopalnico ali kuhinjo, saj morajo biti dovolj oddaljeni od vira vode, če ti niso prilagojeni za takšno uporabo. Zračna vlaga in višja temperatura pa jim ne škodita.

V podjetju Trendlight vam nudimo veliko izbiro panelov in trakov skupaj z napajalniki. Slednji se razlikujejo po napetosti in ustrezajo napetosti panela. Možna je tudi izbira barvnih različic, ki so primerni za ambientalno osvetlitev prostorov in izboljšanje vzdušja.

Če imate vprašanja nas pokličite, ali nam pišite. Radi vam bomo svetovali in vam pomagali izbrati pravo osvetlitev.

Nadgradni LED paneli