Pošlji povpraševanje

Vgradni in nadgradni LED paneli za enakomerno osvetlitev

LED sijalke so dandanes na voljo v različnih podobah: kot LED svetilke, LED trakovi ali pa celo LED paneli. Če so LED trakovi namenjeni bolj ambientalni osvetlitvi, potem LED paneli služijo osvetlitvi celotnega prostora, s tem pa predstavljajo bolj varčno alternativo navadnih stropnim lučem z žarnico. LED paneli so – tako kot ostali tipi luči – na voljo v več različicah. Najpogosteje se pojavljata prav dve, in sicer vgradni LED paneli in nadgradni LED paneli. Razlika med obema je v načinu montaže, saj so vgradni paneli poravnani s stropom, pri nadgradnih pa okvir panela moli ven. Trendlight nudi panele v številnih izvedbah vključno z vsemi potrebnimi pripomočki.

Preberite tudi: LED trakovi

Vgradni LED paneli za večjo energijsko varčnost

LED paneli so odlična alternativa navadnim stropnim lučem z žarnico. So izjemno varni, enostavni za montažo in predvsem energijsko varčni. Vgradni LED paneli so po montaži denimo povsem poravnani s stropom, saj se jih montira vanj; LED paneli so sicer sestavljeni iz aluminijastega oz. plastičnega ohišja, kamor so vstavljene svetleče diode. Akrilna plošča pa je tista, ki usmerja tok svetlobe. Največja prednost tako nadgradnih kot tudi vgradnih LED panelov je poleg preproste montaže tudi nizka poraba energije.

Nasprotno pa LED paneli prepuščajo veliko količino svetlobe. Pri montaži panelov je nujna tudi priključitev na napajalnik ter električno omrežje. Zaradi kasnejšega lažjega dostopa pa naj bo v bližini tudi servisna omarica.

Vgradni LED paneli montaža

Nadgradni LED paneli za idealno osvetlitev prostora

Klasične stropne luči so sicer dobre, vendar pa pogosto oddajajo povsem usmerjen snop svetlobe. Nasprotno pa paneli – tako vgradni LED paneli kot tudi nadgradni LED paneli – poskrbijo za enakomerno razpršenost svetlobe po vsem prostoru. Idealni so za vsak prostor, še posebej pa za tiste prostore s posebnimi svetlobnimi zahtevami glede dobre osvetlitve. Poleg tega LED paneli zagotavljajo veliko možnosti oblikovanja in igranja s številnimi svetlobnimi kompozicijami. Trendlight nudi svetlobne LED panele v številnih izvedbah in z različno svetilnostjo (3000 K, 4000 K itd.).

nadgradni LED paneli v številnih izvedbah

LED paneli z različno stopnjo svetilnosti

LED paneli so ne le energijsko varčni, temveč povsem enostavni za montažo. Nadgradni LED paneli, kot tudi vgradni LED paneli se preprosto zataknejo za površino, v bližini pa je dobro imeti tudi t. i. servisno omarico. Za svoje delovanje potrebujejo napajalnik. Trendlight nudi veliko izbiro panelov in trakov skupaj z napajalniki. Slednji se razlikujejo po napetosti, ki naj ustreza sami napetosti panela. Možna je tudi izbira barvnih LED panelov, ki so primerni za ambientalno osvetlitev prostora in izboljšanje vzdušja.