Rabljeni prenosniki in njihove prednosti pri refurbished obnovi

V računalniški tehnologiji se beseda »obnovljeno« nanaša na nekoliko starejšo računalniško opremo, katera pa je bila obnovljena in je zato sedaj v novem delovnem stanju in zunanjem videzu. Refurbished prenosniki se nanašajo na komponente strojne opreme računalnika, katere so bile bodisi nadomeščene s podobnimi komponentami, bodisi posodobljene z novejšo tehnologijo. Specializirana podjetja kupujejo rabljene prenosnike, katere nato obnovijo in jih kot takšne prodajajo naprej po cenah, ki so nižje od cen novih računalniških modelov. Specializirana podjetja pa ne obnavljajo samo prenosnih računalnikov, temveč tudi ostale linije elektronskih izdelkov, kot so namizni računalniki, monitorji, tablice in pametni telefoni. To so izdelki, ki so bili vrnjeni iz različnih razlogov, nato pa jih je podjetje za obnovo računalniške opreme popolnoma prenovilo, pri čemer je bila strojna  oprema  podvržena strogim in zahtevnim postopkom obnove. 

Rabljeni prenosniki

Od kod prihajajo rabljeni prenosniki?

Rabljeni prenosniki največkrat prihajajo iz večjih podjetij, kjer so jih zaposleni uporabljali pri svojem delu. Ti poslovni prenosniki zatorej niso bili veliko uporabljeni oziroma so njihove lastnosti drugačne kot pri računalnikih v domači rabi. Podjetja velikokrat vrnejo in prekličejo naročila, katera so že zapustila skladišče proizvajalca, proizvajalci pa jih drugim kupcem tako ne morejo najprej prodajati kot nove računalnike. Proizvodi se prav tako vrnejo v proces prodaje zaradi kozmetičnih pomanjkljivosti, škode pri pošiljanju embalaže ali zaradi manjkajočih delov. Rabljeni prenosniki prihajajo tudi od trgovcev, kateri so nekatere računalnike v trgovinah uporabljali pri izložbenih predstavitvah. Ne glede na to, iz kje so računalniki prišli, jih specializirana podjetja odkupijo in v celoti prenovijo, zato jih kasneje prodajajo v segmentu refurbished prenosnikov.

Rabljeni prenosniki v procesu obnove

Rabljeni prenosniki se po zahtevnem procesu prenove povrnejo v prvotno stanje učinkovitega delovanja. Pri refurbished prenosnikih je vsaka enota v celoti preizkušena, saj se vsi poškodovani ali okvarjeni deli pri preizkušanju delovanja identificirajo in se tako tudi zamenjajo. Enote na obnovljenih računalnikih so nato očiščene in ponovno pakirane. Strokovnjaki bodo nato na rabljene prenosnike namestili najnovejšo različico operacijskega sistema in hkrati v računalnik namestili potrebno programsko opremo. Nato bodo prenosnike posodobili z najnovejšimi tovarniškimi posodobitvami, kjer bodo preizkusili obnovljen sistem. Strokovnjaki tako sledijo zahtevnim in standardiziranim postopkom prenove in testiranja rabljenih prenosnikov.

Več o refurbisher prenosnikih


Rabljeni prenosniki kot najboljša izbira v večjih podjetjih 


Če je v podjetju proračun za IT sektor skromen, tedaj refurbished prenosniki predstavljajo najboljšo izbiro. Obnovljeni poslovni prenosniki so visoko zmogljivi, navkljub temu, da aplikacije v podjetju morda ne zahtevajo najnovejših zmogljivosti. Poleg tega, prenovljena oprema ponuja najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo, zato so prenosniki ugodni in posledično varčni. Rabljeni prenosniki so za podjetje ugodni tudi zato, ker se preizkušanje programske opreme v lahko izvede enako učinkovito tako z obnovljenimi računalniki kot z novimi. Prenovljeni prenosniki so koristni tudi pri nenadnih spremembah na standardiziranih platformah, kjer je bila določena platforma ukinjena, pri tem pa je potrebno vzpostaviti novo.

Rabljeni prenosniki z garancijo

Več o ugonih prenosnikih


Rabljeni računalniki in pomembnost njihovega jamstva

Potrošniki so pri nakupu rabljenih prenosnikov z garancijo lahko prepričani, da je v nakup vključena določena pokritost za morebitne napake. Podjetje s tem potrošniku jamči, da bo sistem popravljen v skladu s prvotnimi specifikacijami, pri čemer se lahko pri popravilih uporabljajo deli proizvajalca ali pa certificirane nadomestne naprave. Pri nakupu rabljenih prenosnikov z garancijo je pomembno pogledati tudi dolžino jamstva. Jamstvo prenovljenih računalnikov mora biti po mesecih približno enako dolgo jamstvom novih računalnikov. Velikokrat pa se rado dogodi, da je nakup izredno poceni obnovljenih računalnikov povezan s tem, da podjetje pravzaprav ne ponuja kvalitetne podpore in jamstva za izdelek. Na splošno je dobro vedeti, da najboljša podjetja za obnovo rabljenih prenosnikov ponujajo eno letno jamstvo na strojno opremo računalnika.