Rabljeni računalniki kot poceni izbira v izobraževalnih ustanovah

Osebni računalniki so danes sestavni del opreme v procesih izobraževanja. Učenci, dijaki in študenti jih uporabljajo pri svojem delu in učenju. Računalniki pa učiteljem omogočajo ustvarjanje predstavitev in izvajanje administrativnih nalog. Zatorej se vse šole po državi zanašajo na tehnologijo zmogljivih računalnikov. Za kakovostno vzdrževanje računalnikov morajo šole najeti usposobljene IT strokovnjake. Velikokrat se zgodi, da morajo izobraževalne ustanove zamenjati večino tehnologije in programske opreme, kar jim povzroča mnogo dodatnega dela in stroškov. Najboljši način za občuten prihranek denarja predstavlja nakup obnovljenih računalnikov. Rabljeni računalniki DELL in HP ponujajo vrhunske funkcije in kakovostno programsko opremo, pri tem pa so bolj poceni od novih računalnikov iz trgovine.

Rabljeni računalniki

Osebni računalniki v vsaki šoli, podjetju in gospodinjstvu

Niso samo šole in izobraževalne ustanove tiste, katere kupujejo obnovljeno programsko opremo in računalnike. Številne prednosti, ki jih ponuja obnovljena programska oprema z novimi tehnologijami, so zaznali tudi v drugih industrijah. Kakovostne rešitve pri obnovljenih računalnikih so praksa številnih podjetij, katera ne želijo brezglavo zapravljati denarja. Rabljeni računalniki pa so primerni tudi za običajnega potrošnika, kateri cenovno ugodne in kakovostne tehnologije.  Gospodinjstva se največkrat odločajo za takšne računalnike, ki bodo zmogljivi in vzdržljivi. Osebne računalnike ljudje veliko uporabljajo na vsakodnevni ravni, zato jih tudi hitreje zamenjujejo. Včasih pa kupci lastnosti visokih tehnologij povezujejo tudi s statusom in luksuzom. Tedaj kupci želijo računalnike zamenjati za novejše modele, kateri pa niso poceni. Če venomer kupujemo samo nove tehnologije, pri tem izgubljamo veliko denarja. Rabljeni računalniki so prav tako privlačni v videzu, a so mnogo bolj cenovno ugodni v primerjavi z novimi. Poleg tega si z novejšimi modeli delijo popolnoma enako, velikokrat celo boljšo programsko opremo.

Obnovljeni računalniki so poceni in zato ustrezajo proračunom v ustanovah

Predsodki, da so rabljeni računalniki stari in neučinkoviti, počasi izginjajo. Namreč, obnovljeni računalniki so v svojem videzu videti kot novi. Rabljeni računalniki niso poceni zato, ker bi bili poškodovani, temveč zato, ker kupec pri nakupu ne plača visoke trgovinske marže. Marže v trgovinah z računalniško opremo so namreč prilagojene velikim zaslužkom trgovcev. Pri prenovljenih osebnih računalnikih pa kupec plača le storitev, ki je bila opravljena pri nadgradnji programske opreme in ostalih obnovitvenih delih. Izobraževalne ustanove imajo omejene proračune, s katerimi lahko razpolagajo, zato nakup obnovljenih tehnološke opreme predstavlja cenovno ugodno rešitev. Rabljeni računalniki z nadgrajeno programsko opremo so primerni za vse ustanove in zavode, kateri imajo v letnem proračunu omejeno količino finančnih sredstev.

Rabljeni računalniki

Obnovljeni rabljeni računalniki v procesu obnovitvenih del

Obnovljena programska oprema v izobraževalnih ustanovah ponuja osem stopenjski postopek ponovnega certificiranja, kateri vključuje osebne vizualne preglede, kozmetične podrobnosti, testiranje in nadgradnje programske opreme po meri. Omenjena storitev pri obnavljanju programske opreme na rabljenih računalnikih pa je razmeroma poceni in ne ustvarja dodatnih stroškov. Obnovitvena dela zajemajo tudi brisanje trdega diska, kateri odpravi stare podatke dovolj učinkovito, da zadosti specifičnim standardom. Storitev pri procesu obnavljanja je certificirana iz strani podjetij, prav tako pa podjetja pri tem nudijo ugodne garancijske roke.

Prednosti nakupa, ki jih ponujajo rabljeni računalniki v izobraževalnih ustanovah

Izobraževalne ustanove z nakupom rabljenih in hkrati poceni računalnikov pridobijo na učinkovitem zmanjševanju stroškov in na zanesljivosti, saj je obnovljena programska oprema izjemno dolgoročno vzdržljiva in strogo certificirana. Prednost nakupa obnovljenih računalnikov v izobraževalnih ustanovah je tudi v tem, da so tehnologije kakovostno nadgrajene in zato tudi dlje časa trajajo. Programska oprema znamk DELL in HP, ki jo prodaja Recositech, večinoma ponuja večletno standardno garancijo, katera zajema matično ploščo, trdi disk, optični pogon, procesor in mnoge druge elemente v opremi. Izobraževalne ustanove z nakupom prenovljene programske opreme pridobijo na učinkovitosti izvajanja nalog, administrativnih del in kakovostnem poučevanju učencev, dijakov in študentov. Hkrati  mnogim učencem ponudijo možnost dodatnega izobraževanja in učenja.

Več o rabljenih računalnikih v Recositech