Dvižna garažna vrata in izdelava ter montaža oken in vhodnih vrat


Dvižna garažna vrata predstavljajo nadgradnjo klasičnih dvokrilnih garažnih vrat. V kolikor se odločite za njih, si boste prihranili nemalo časa in imeli olajšan vsakdan. Če izberete taka, ki delujejo na električni pogon, vam namreč pred parkiranjem in po tem, ko se odpeljete iz garaže, ne bo treba vstajati iz vozila. Dvižna garažna vrata so torej odlična izbira, ki pripomore k maksimalnemu udobju. Še posebej dragocena so pozimi oziroma v hladnejših mesecih.


Izberite kakovostna lesena dvižna garažna vrata

Odlična izbira so dvižna garažna vrata, izdelana iz masivnega lesa, saj gre za izjemno trpežen material, ki je odporen tako na manj ugodne vremenske razmere kot na poskuse vloma. Z uporabo masivnega lesa je poskrbljeno za visoko stopnjo varnosto. Hkrati gre za material, ki poskrbi za odlično toplotno in zvočno izolacijo. Pomemben pa je tudi estetski vidik. Iz masivnega lesa izdelana dvižna garažna vrata podjetja OV Nagode so namreč pogosto pravi estetski presežek, ki navduši prav vsakega mimoidočega.

lesena dvizna garazna vrata


Pri izdelavi bodo upoštevane vaše želje glede vrste lesa. Odločite se lahko denimo za dvižna garažna vrata iz macesna, hrasta ali smreke. Obenem pa je mogoče izbirati med najrazličnejšimi barvami, vključno z vsemi barvami z RAL-lestvice. Rezultat so estetsko dovršena in robustna dvižna garažna vrata, ki zagotavljajo izjemno varnost in udobje.


aluminijasta okna v kombinaciji z lesom

Lesena ali ALU (aluminijasta) okna?

Podjetje OV Nagode je obenem pravi naslov za vse, ki vas zanimata profesion

alna izdelava in montaža oken. Najpomembnejša dilema pri tej investiciji je povezana z izbiranjem materiala. Pogosto se denimo pojavi vprašanje, ali je bolje izbrati lesena ali ALU (aluminijasta) okna. Prva zagotavljajo zelo zdravo bivanje ter občutek domačnosti in topline, medtem ko so aluminijasta okna bolj odporna na neugodne vremenske vplive, posledično pa je vzdrževanje nekoliko enostavnejše.


Kaj izbrati? Če niste povsem prepričani, katera od omenjenih opcij je primernejša za vas, vam svetujemo lesena in aluminijasta okna, ki kombinirajo oba materiala za popolno združitev njunih najpomembnejših kvalitet.
Izredno pomembna je kvalitetna montaža oken

Ne glede na to, kateri material oz. kombinacijo materialov izberete, je pomembna kakovostna izdelava, hkrati pa je nujno, da je montaža oken izvedena resnično profesionalno. Pri tem imate v osnovi na voljo dve opciji. Prva opcija je klasična montaža oken, obenem pa je možna še t. i. RAL-montaža.


Klasična montaža praviloma ni najboljša rešitev, saj je možnost za toplotne mostove tu precej večja kot pri RAL-montaži. Posledično se lahko zmanjša učinkovitost tesnjenja, kar privede do tvorbe plesni in sorodnih težav.

Po drugi strani pa je pri RAL-montaži zagotovljeno nadpovprečno kakovostno tesnjenje, zato ni presenetljivo, da se za to opcijo odloča vse več naročnikov, tako tistih, ki se odločijo za lesena, kot tistih, ki izberejo kombinirana, tj. lesena in aluminijasta okna.

montaza lesenih oken


Možna tudi les + ALU vhodna vrata

Podobno kot pri oknih je tudi pri vhodnih vratih možna kombinacija materialov za doseganje optimalnega spoja estetske dovršenosti, robustnosti, izolacijskih lastnosti, obstojnosti in varnosti. Odločite se lahko torej za lesena + aluminijasta (ALU) vhodna vrata, katerih značilnosti bodo povsem prilagojene vašim željam.

Za začetek priporočamo uporabo konfiguratorja, s pomočjo katerega boste zlahka »ustvarili« popolna lesena in ALU vhodna vrata za svoj dom. Preizkusite različne kombinacije lastnosti (model, vrsta lesa, smer odpiranja, tip kljuke oziroma rozete itn.) in poiščete izvedbo, ki bo karseda skladna z vašimi željami in z značilnostmi vašega doma.

aluminijasta vhodna vrata


Nato pa zaprosite za neobvezujočo informativno ponudbo – za lesena + ALU vhodna vrata ali za stavbno pohištvo po izbiri. Če se na podlagi pridobljene ponudbe odločite za naročilo, bo poskrbljeno za profesionalno izdelavo, skladno z najstrožjimi kriteriji kakovosti. Izdelava pa bo poleg tega izredno hitra. Hkrati je seveda mogoče računati na kakovostno montažo, ki bo poskrbela za optimalno funkcionalnost in za nadpovprečno življenjsko dobo vašega novega zunanjega stavbnega pohištva.