Jeklena montažna konstrukcija omogoča modernejše načine gradnje


Jeklena konstrukcija je primerna izbira pri objektih vseh velikosti in namembnosti, saj s tovrstnim načinom gradnje pridobimo kar nekaj prednosti, ki jih je bilo težje doseči z bolj tradicionalnimi pristopi. Čeprav je jeklena konstrukcija v praksi daleč najbolj razširjena, pa so možne tudi druge kovinske nosilne konstrukcije - večinoma so to zaradi velike trpežnosti predvsem železne konstrukcije.


Prednosti jeklene montažne konstrukcije


Razlogi, zaradi katerih so jeklene montažne konstrukcije izjemno praktične pri gradnji, so številni. Najprej je to večja prilagodljivost, kar pomeni, da bo morebitna prihodnja obnova objekta precej enostavnejša, če se odločite za jeklene montažne konstrukcije. Tovrstna oblika gradnje zagotavlja tudi ustrezno protipotresno zaščito. Jeklene montažne konstrukcije zaradi lahkosti materiala omogočajo hitro in relativno enostavno gradnjo, zagotovo pa so dobra izbira tudi s finančnega vidika. Ekonomičnost je v tem primeru združena z ekološko gradnjo, saj je jeklo material, ki je prijazen do okolja, kar postaja tudi v gradbeništvu vse pomembnejši dejavnik pri tehtanju različnih možnosti. Moderna gradnja je namreč lahko le gradnja, ki ne predstavlja prevelikega posega v okolje.

jeklena konstrukcijajeklena gradnja montaža


Jeklena konstrukcija za večje objekte


Specializacija podjetja Konstrukcija Ogrinc je projektiranje jeklenih konstrukcij za večje objekte. Največ izkušenj smo si namreč nabrali prav pri izvedbah najzahtevnejših projektov. Poskrbimo tako za primarno kot za sekundarno konstrukcijo (npr. jeklene strešne konstrukcije oziroma podkonstrukcije). Končni izdelek je v vseh primerih stabilna in varna jeklena konstrukcija. Cena, ki vam jo ponujamo, je zelo ugodna, še posebej ob upoštevanju dolge življenjske dobe objektov, ki so bili zgrajeni ali obnovljeni z uporabo kovinske nosilne konstrukcije, predvsem jeklene. Med drugim se lahko pohvalimo z obnovo jeseniške športne dvorane Podmežakla in z izvedbo sekundarne jeklene strešne konstrukcije pri mnogih stanovanjskih objektih, zelo ponosni pa smo tudi na obnovo poročne dvorane Ljubljanskega gradu. Še bolj kot preteklih dosežkov pa se zagotovo veselimo tistih, ki še prihajajo ...