Odori d. o. o.

Odtis narave.

Pralni prašek za občutljivo kožo in alergike

Pralni prašek za občutljivo kožo predstavlja vrsto detergenta za perilo, ki je zasnovana posebej z mislijo na posameznike, ki se spopadajo z občutljivo kožo. Mednje sodijo denimo alergiki, še posebej pa dojenčki, katerih polt se lahko izkaže za še posebej občutljivo na razne sestavine v detergentih za pranje. Na vprašanje, kateri pralni prašek za dojenčke je najboljši, torej zlahka odgovorimo v enem stavku: tisti, ki ne povzroča alergijskih reakcij. Pri tem pa ne poznamo le enega samega, pač pa več različic tovrstnega detergenta za pranje perila, kot denimo detergent za pranje temnih in svetlih oblačil, spodnjega perila, športnih oblačil, oblačil za naše najmlajše ipd.

pralni prašek za občutljivo kožo

Vsa navedena pralna sredstva se med seboj razlikujejo po svojem delovanju, med katerimi so ena manj, druga pa bolj agresivna, in sicer tako do kože same kot tudi do okolja. Pralni prašek za občutljivo kožo, ki dandanes predstavlja že stalnico in je postal pravi standard med sredstvi za pranje, je prijazen do okolja. Mednje sodi denimo tekoči pralni prašek znamke Odori, ki je znan po prijaznosti do okolja, prav tako pa po svoji učinkovitosti pri čiščenju perila. Gre za linijo naravnih sredstev za pranje perila, dobavljivih v obliki gela za strojno in ročno pranje barvnega in belega perila.

Geli za pranje so med drugim znani po tem, da ne vsebujejo fosfatov, konzervansov, barvil, encimov, alkoholov in sintetičnih dodatkov, ki bi lahko izzvali alergične reakcije. Prav ta lastnost jih uvršča med detergente, ki so primerni za vse z alergijami, kot tudi za vse novorojenčke. Detergent za pranje perila za alergike ima na polt blagodejen vpliv, saj ne vsebuje agresivnih sredstev, koža pa se ob tem prav tako navzame nežnega in prijetnega vonja limonske trave in sivke.


Pralni prašek za novorojenčke brez dodatkov

Kateri pralni prašek je najboljši, je težko odgovoriti, saj Odori produkti obstajajo v več različicah. Vsem je skupno to, da je naravnega izvora in da so to pralni praški za občutljivo kožo. Oznaka »naraven« se pri tem ne nanaša le na naraven izvor sestavin, kot sta sivka in limonska trava, pač pa tudi na prijaznost do kože. Detergent za občutljivo kožo je namreč oboje: dobrodejen je tako do okolja, kajti je popolnoma biorazgradljiv, kot tudi do kože.

pralni prašek za novorojenčka

Večina drugih detergentov za pranje vsebuje agresivne sestavine, ki niso primerne za alergike z občutljivo kožo in dojenčke, saj le-ti njihovo polt dražijo. Z naravnimi sredstvi za pranje pa je obratno; le-ta ne vsebujejo alergenih dodatkov umetnega izvora in zato na kožo delujejo blagodejno. Posebnost tovrstnih pralnih sredstev je med drugim v tem, da pri pranju ni potrebno dodajati mehčalca za perilo.

Gel za perilo v kombinaciji z vodo namreč poskrbi za mehkobo opranih oblačil, pri tem pa mu uspe odstraniti trdovratne madeže. Primeren je za strojno in ročno pranje. Če se odločimo za ročno pranje, moramo pralni prašek za občutljivo kožo zdrgniti na predelu oblačila, na katerem se nahaja madež, nato pa dobro sprati.


Tekoči detergent za pranje za belo in barvasto perilo

Pralni prašek za novorojenčke je podoben tistemu za alergike: je naravnega izvora in znan predvsem po svojem prijetnem vonju sivke in limonske trave. Pralni prašek za novorojenčka ne vsebuje alergenov in je tako primeren za njihovo nežno polt. Z njim lahko operemo tako barvasto kot tudi belo perilo, pozorni pa moramo biti le na to, da oblačila ne bi pustila barvastih sledi na belem perilu.

Vsi pralni praški za občutljivo kožo so poleg dobrega odstranjevanja madežev znani tudi po biorazgradljivih sestavinah vrhunske kakovosti. Sestavine so naravnega izbora in skrbno izbrane, tako da lahko zagotavljajo izvrstne rezultate. Ne glede na to, kateri pralni prašek je najboljši, se vsi med njimi ponašajo s certifikati. Pralni praški za novorojenčke vsebujejo sestavine rastlinskega izvora, uporabljajo pa jih lahko tudi vsi tisti, ki živijo skladno z veganskim slogom življenja.


Kateri pralni prašek je najboljši na trgu?

kateri pralni prašek je najboljši

Na vprašanje, kateri pralni prašek je najboljši za posameznike z občutljivo kožo, je pogosto težko odgovoriti. Pri znamki Odori pa temu ni tako, saj so vsi detergenti za pranje rastlinskega izvora in niso testirani na živalih. Slednje ne velja le za izdelek v celoti, pač pa tudi za njegove posamezne sestavine, saj nobena ni testirana na živalih.

Gre torej za izdelke, ki spoštujejo celotno okolje v katerem živimo in vsa živa bitja, ki se v njem nahajajo. Poleg tega izdelki, zlasti pralni praški za novorojenčke, ne vsebujejo dišav sintetičnega izvora, parabenov, encimov in podobnih snovi, ki bi lahko na koži ali dihalih izzvala neprijetne reakcije.


Detergent za pranje perila brez dodanih sredstev

Marsikateri detergent za perilo pri pranju zahteva dodatek mehčalca, ki perilu doda mehkobo. Naravni detergenti pa tega ne potrebujejo, saj ne vsebujejo agresivnih sestavin. Tudi zaradi tega so praški primerni za občutljivo kožo, saj s tem v kožo ne vnašamo strupenih snovi, ki bi se lahko sprostila ob pranju skupaj z mehčalnim sredstvom.