Odori d. o. o.

Odtis narave.

Pošlji povpraševanje

Čistilo za vodni kamen je lahko tudi popolnoma naravno in neagresivno


Čistilo za vodni kamen potrebujemo marsikje. V kuhinji, kopalnici, pa tudi v stranišču. Ker je vodni kamen pogosto trdovraten, so čistila za vodni kamen največkrat precej agresivna. Posledično moramo pri čiščenju z njimi nositi rokavice in skrbno paziti, da v stik z njimi ne pride naša koža, kaj šele oči. Vendar ni nujno tako. Če se odločite za eko izdelke, boste tako vodni kamen kot ostale trdovratne madeže odstranjevali s sredstvi, ki bodo prijazna tako do vaš in vašega telesa kot do samega okolja.


Naravni razmaščevalec ali čistilo za vodni kamen iz naravnih sestavin? Zakaj pa ne?

V podjetju Odori izdelujejo popolnoma naravne izdelke za nego doma in telesa. Ustvarjajo jih iz cvetov in zelišč, ki jih najdejo na Ljubljanskem barju ter vzgojijo v svojem zeliščnem vrtu. Trudijo se, da so njihovi izdelki prijazni do živali, tako boste v njihovi ponudbi našli mnoga čistila ter izdelke za nego kože in telesa. Kadar ne morejo poskrbeti za popolnoma veganske izdelke, pa delujejo tako, da za proizvodnjo ekoloških čistil in drugih izdelkov ne trpi prav nobena žival. Pohvalijo se lahko celo z lastnim čebelnjakom.

V njihovem naboru eko izdelkov so tudi čistila za vodni kamen in naravni razmaščevalci. Kot čistilo za vodni kamen odlično delujeta tako naravno čistilo za kopalnico kot eko čistilo za wc školjko Odori. S čistilom za toaletno školjko lahko učinkovito odstranjujete tudi urinski kamen. Oba preparata sta biorazgradljiva, s prijetnim vonjem in narejena iz popolnoma naravnih sestavin.

Kot naravni razmaščevalec pa dobro delujeta tako detergent za ročno pomivanje posode z vonjem cvetlic kot detergent za strojno pomivanje posode z vonjem limete. Oba naravna razmaščevalca dobro razgrajujeta maščobe in odstranjujeta ostanke hrane.

naravni razmaščevalec

Ekološki pralni prašek: učinkovit in prijazen do okolja

Poleg omenjenih čistil za vodni kamen in drugih čistil za dom, so v trgovini Odori na voljo tudi ekološki pralni praški. Gre za tekoči ekološki pralni prašek, ki je prijazen do okolja in zelo učinkovit.

Na voljo so praški za belo, barvno ali temno perilo v dveh različicah – z vonjem sivke in z vonjem limonske trave. Poleg pralnih praškov, je na voljo še odstranjevalec trdovratnih madežev z vonjem limete.

Vsi praški spadajo med naravne izdelke, niso bili testirani na živalih, niti se v njih ne skrivajo živalske sestavine. Vsi pa se ponašajo s primernim certifikatom. Narejeni so popolnoma iz naravnih sestavin in so izjemno prijazni do kože. Ekološki pralni praški Odori so tako prijazni tudi do narave in okolja.

Naravne sestavine v ekoloških pralnih praških Odori bodo sicer poskrbele tudi, da ne boste imeli alergij na pralni prašek, ki so v zadnjem času zelo pogoste.


Alergija na pralni prašek se pojavi zaradi različnih dodatkov

Običajni tekoči pralni praški pogosto vsebujejo agresivne sestavine, kot so sintetične dišave, parabeni, encimi in podobno. Prav te snovi najpogosteje povzročijo alergijo na pralni prašek.

V ekoloških pralnih praških ni nobenih tovrstnih sestavin. Tako kot čistila za vodni kamen, naravni razmaščevalci in podobno, ki jih ustvarjajo in prodajajo v podjetju Odori, so narejeni iz popolnoma naravnih sestavin. Vse to je razlog, da pri njihovi uporabi ne pride do alergij na pralni prašek.

Poleg tega se ponašajo še z lastnostmi in snovmi, ki mehčajo perilo. Posledično pri pranju perila ni potrebe po uporabi mehčalca. To pa še dodatno zmanjša možnost za nastajanje alergije na pralni prašek.

ekološki pralni prašek

Zgodba, ki jo pripovedujejo izdelki Odori

Čistila in drugi izdelki za nego doma in telesa slovenske znamke Odori pripovedujejo zgodbo o stiku med človekom in naravo. Pripovedujejo zgodbo Ljubljanskega barja, kjer ustvarjalci iščejo navdih in črpajo sestavine za svoje izdelke. Pripoveduje zgodbo o zdravem in prijaznem do človeka in okolja.

Vsi izdelki – čistila za vodni kamen, ekološki pralni praški, ostala čistila za dom, pa tudi izdelki za nego telesa, so narejeni iz popolnoma naravnih sestavin. Zdravi so, dišeči in biorazgradljivi, zato so prijazni tako do uporabnikov kot do narave same. Na voljo jih je kar 44 vrst.

Sicer pa so v podjetju Odori šli še korak naprej. Ker se zavedajo, kako pomembno je zmanjševanje količine odpadkov, so razvili ekološko embalažo. Ta je narejena iz aluminija, ki velja za enega najbolj trajnostnih materialov na svetu, saj ga je mogoče vedno znova reciklirati.

Poleg tega je embalaža zasnovana tako, da jo lahko uporabljate večkrat. Prav zaradi tega je marsikateri izdelek Odori mogoče dobiti tudi zgolj v refil vrečkah, s katerimi lahko dopolnite flaške Odori, ki jih že imate doma. V določenih trgovinah so na voljo celo polnilnice, s pomočjo katerih lahko, če prinesete svojo embalažo s seboj, to samo napolnite in tako ne ustvarjate novih dodatnih odpadkov.

Za povrh pa so se v podjetju posvetili tudi nalepkam s katerimi so izdelki označeni. Vse so namreč izdelane tako, da jih je zelo enostavno odstraniti od embalaže in tako popolnoma ločiti vsak del le-te.

set čistil za dom odori