Rustikalne kuhinje – od klasičnih do modernih

Rustikalne kuhinje postajajo vedno bolj priljubljene, saj v vsak dom prinesejo pridih domačnosti in topline. Nikakor niso več omejene le na kmečko okolje, kot je to morda veljalo včasih. Danes jih najdemo tako na podeželju kot v največjih mestih. Lepa in funkcionalna oprema, bogati barvni odtenki ter luksuzni materiali bodo poskrbeli, da se boste v takem prostoru počutili udobno in sproščeno. Podeželski stil kmečke kuhinje vas odpelje daleč proč od skrbi vsakdana – nekam, kjer dnevi tečejo počasneje in kjer so sobe polne smeha in vonja po svežem pecivu.

Kakšne so značilnosti klasične rustikalne kuhinje?

Klasične rustikalne kuhinje tradicionalno jih najdemo v kmečkih ter podeželjskih okoljih. Družini ne predstavljajo zgolj prostora za pripravo ter kuhanje hrane, temveč prostor za druženje, sprostitev in zabavo. So takorekoč osrednji prostor hiše in srce doma; mnogokrat nadomestijo dnevno sobo. Kar se tiče videza, je pogosta uporaba lesa, kamna in drugih naravnih materialov. Mize in stoli so preprosti, a trpežni. Barve so navadno tople, v bogatih in naravnih tonih: rjava, rumena, siva ... Sploh stene so velikokrat v živih barvah, okna pa okrašena z zavesami. Tradicionalno se je podeželski stil naslanjal na lokalno okolje, kulturo in obrt. Vse to se odraža v samem videzu in ambientu prostora.

Rustikalne kuhinje po naročilu

Pridih 21. stoletja: rustikalno moderne kuhinje

Kombinacija sodobnega pridiha in podeželskega sloga nas lahko privede do številnih različnih rezultatov. Če razmišljate o nakupu kuhinje po meri, bodo v procesu seveda upoštevane vse vaše želje in potrebe, vključno z barvnimi preferencami, razporeditvijo opreme in dekorjem. Bolj sodoben pristop velikokrat vključuje uporabo tradicionalnih materialov, industrijski videz in pohištvo v naravnih odtenkih. Bela tehnika je premišljeno inkorporirana v prostor na starinski ali pa sodobni način. Tako pridemo do harmonije domačnosti in uporabnosti. Premišljena zasnova, navadno lesni dekor in drobni detajli bodo omogočili, da bo kuhinja obenem elegantna in praktična za vse kulinarične podvige.

Naj bo vaša rustikalna kuhinja izdelana po meri

Rustikalne kuhinje v vsak dom prinesejo ljubezen, toplino in starinski pridih slovenskega okolja. V skladu z vašimi željami in predlogi bo končni prostor odlično ustrezal vsem potrebam vaše družine in se skladal s podobo celotnega doma. Pri tem je pomembna kakovost materialov, strokovnost izvedbe in drobni detajli. Slednji lahko celoten videz privzdignejo na višji nivo ali pa ga uničijo, če niso izvedeni dovolj dobro: ročaji, kljuke in druge malenkosti. Pri kvalitetni in estetski izvedbi je treba biti pozoren na vse. Le tako je končni izdelek narejen na najvišjem nivoju, vaše zadovoljstvo pa je dolgotrajno.

Rustikalno moderne kuhinje

Si želite rustikalne kuhinje po naročilu?

Ne glede na to, ali živite na podeželju ali v mestu, so rustikalne kuhinje dobra odločitev za privabljanje nekaj dodatnega starinskega, domačega sloga v vaš dom. Prostorske omejitve ne bi smele biti ovira, saj je ob profesionalni izvedbi mogoče upoštevati vse morebitne težave in dobro izkoristiti dani prostor. Z izdelavo po naročilu bo prostor postal zares vaš, saj bo popolnoma ustrezal vsem željam. Potem ste na vrsti vi, saj bo dokončno zaživel le z redno uporabo! Cvetje na pogrnjeni mizi, sezonsko sadje v pletenih košarah in zelišča na okenski polici bodo vsaki rustikalni kuhinji dala še tisto zadnjo piko na i.

VEČ O PODEŽELSKIH KUHINJAH >>