Pošlji povpraševanje

Merel: digitalne, elektronske, laboratorijske tehtnice

Tehtnice so uporabne na najrazličnejših področjih človekovega delovanja. Medtem ko so osebne tehtnice in kuhinjske tehtnice namenjene bolj domači uporabi, pa na trgu obstajajo tudi številne digitalne tehtnice, ki služijo kompleksnejšim namenom. Prav zato morajo biti take elektronske tehtnice še toliko bolj natančne. V nasprotnem primeru lahko pride do napačnih odmerjanj, kar ima lahko na primer na področju farmacije katastrofalne posledice.

Podjetje Merel nudi različne kategorije tehtnic. Med njimi so semi-mikro, analitične, industrijske in precizne tehtnice. Vsaka kategorija služi svojemu namenu. V sklopu semi-mikro tehtnic lahko kupec izbira med Ohaus Pioneer Semi-Micro in Ohaus Explorer Semi-Micro tehtnico. Gre za laboratorijski tehtnici, ki nudita najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Digitalni tehtnici se ponašata s štirimi gumbi za hitre funkcije. Narejeni sta iz izrredno kakovostnih materialov. Merilna površina je iz nerjavečega jekla, medtem ko je ohišje kovinsko.

Med analitičnimi tehtnicami lahko zasledimo model Ohaus Pioneer Analytical, ki je še posebej primerna za rabo v raziskovalne, industrijske in izobraževalne namene. Na voljo sta dve različici modela; eden je model brez komore, drugi pa model z ozemljitveno komoro. Podporo pri uporabi nudi LCD zaslon. Vgrajen je indikator stabilnosti postavitve, ki omogoča, da tehtnico postavimo na ravno podlago. Laboratorijsko tehtnico lahko le v nekaj korakih enostavno razstavimo in jo očistimo terjo na tak način pripravimo za nadaljnjo uporabo. Primerna je za tehtanje, štetje kosov, odstotkovno tehtanje, dinamično tehtanje in določanje gostote.

Semi-mikro tehtnica za natančne meritve

Tehtnice, ki zagotavljajo raznovrstne funkcije

Zanimiva je tudi digitalna tehtnica Ohaus Adventurer Analytical, ki omogoča preprosto uporabo, po drugi strani pa je tudi precej vsestranska. To elektronsko tehtnico je možno hitro stabilizirati, omogoča tudi funkcijo eksterne kalibracije. Tudi če boste pri operiranju z njo uporabljali zaščitne rokavice, boste z njo lahko operirali prek zaščitnih rokavic. Tehtnica je narejena iz dvodelne steklene komore z drsnimi vratci, ki omogočajo kar največji izkoristek delovnega prostora. Del tehtnice sta tudi enostavno dostopna serijska USB in RS232 vhoda. Poleg klasičnega tehtanja je možno s to napravo izvajati seštevanje, določanje gostote ter dinamično in odstotkovno tehtanje.

Med industrijskimi tehtnicami podjetja Merel se nahajajo tudi naslednje podkategorije izdelkov: kompaktne namizne tehtnice, namizne tehtnice, paletne tehtnice, shipping scales in talne tehtnice.

Poglejmo si še kategorijo preciznih tehtnic, ki jih lahko najdete na spletni strani. Ohaus PR Series Precision je zelo natančna digitalna tehtnica, ki je na voljo po dostopni ceni. Vsebuje indikator stabilnosti, zaradi česar jo boste lažje namestili na ravno površino. Ima 4 gumbe za hitre funkcije in indukator stabilnosti. Manjše kompaktono ohišje ima to prednost, da vam bo zavzelo le malo delovnega prostora. Merilna površina je izdelana iz nerjavečega jekla, na stekleni komori pa so drsna vratca.

Precizna digitalna tehtnica Ohaus

Ohaus Explorer Precision se uvršča med najzmogljivejše tehtnice na trgu. Kljub številnim funkcijam, ki jim nudi uporabnikom, je tudi enostavna za uporabo. Ta elektronska tehtnica zagotavlja merjenje količin večjih od 35 kilogramov. Vsebuje 2D zaščito pred sunki. Nudi barvni zaslon, s katerim se upravlja na dotik. Operacije je možno izvajati, brez da bi ob tem prišlo do kontakta s tehtnico. Dva IR senzorja se nahajata n abazi, dva pa na ekranu. Možno je določiti, za katero funkcijo bo zadolžen posamezen IR senzor, kar lahko zelo olajša delo. Baterijo je možno polniti na elektriko. Napolnjena zagotavlja 10 ur neprekinjenega dela. Ekran je možno postaviti v tri različne pozicije. Optimiziran filter vibracij omogoča stabilnost delov.

OGLEJTE SI TUDI PONUDBO INDUSTRIJSKIH TEHTNIC