Vezenje na tekstil ima v Sloveniji zelo pestro zgodovino

Vezenje je okraševanje tekstila, pa tudi drugih izdelkov, s pomočjo šivanke in niti. Kljub temu, da danes vezenje največkrat poteka s pomočjo strojev, je bilo nekoč izjemno spoštovana ročnodelska dejavnost, s pomočjo katere so si zlasti ženske krajšale čas ob večerih. Z vezeninami so dokazale svojo spretnost, ustvarjalnost in natančnost, znanje pa se je prenašalo iz roda v rod. Vezenje na tekstil kot ročnodelska spretnost je počasi zamrlo proti drugi polovici 20. stoletja, saj je napredek tehnologije omogočil veliko hitrejše in enostavnejše strojno vezenje, danes pa se ročno vezenje zahvaljujoč prenašanju iz roda v rod ponovno prebuja iz pozabe. V sodobnem času vezenje predstavlja najkvalitetnejšo obliko dekoracije tekstila in se velikokrat uporablja tudi v promocijske namene s strani podjetij. Vsakdo si želi, da bi bilo ime njegovega podjetja zapisano le na najbolj kakovostnih in predvsem estetskih izdelkih, kar nam omogoča vezanje na tekstil, vključno z majicami, kapami in brisačami.

Vezenje na brisače

Oglejte si celotno ponudbo promocijskega materiala

Za dekoracijo in promocijo

Vezenje na tekstil je odličen način, kako povečati prepoznavnost podjetja oziroma društva. Na tekstil je mogoče veziti logotip ali slogan podjetja, a pri tem previdno – vezenje in prav tako material, ki ga uporabljamo, mora biti kakovosten, če si želimo, da logotip oziroma slogan ne bo zbledel. Promocijska oblačila so le eden izmed sodobnejših načinov oglaševanja, za katerega lahko uporabimo vezenje na kape, majice in celo dežnike ter brisače. Poleg vezenja se lahko poslužimo še graviranja logotipa oziroma slogana v promocijske izdelke, ki jih nato podarimo poslovnemu partnerju oziroma stranki. Želen logotip oziroma slogan podjetja je na tekstil mogoče tudi natisniti, vendar ima vezenje precej daljšo življenjsko dobo, zato je končni izdelek tudi bolj kvaliteten. V kolikor želi podjetje podariti promocijsko darilo oziroma produkt z obstojnostjo, je vezenje prava izbira, saj je njegova življenjska doba kar nekajkrat daljša od življenjske dobe tiska na tekstilu. Pri tisku se namreč za pritrditev na želen material uporablja lepilo, medtem ko vezenje s pomočjo križanja zgornjega in spodnjega sukanca izvedemo neposredno na material, zato je logotip, slogan ali katero koli drugo besedilo / vzorec praktično neuničljivo.

Vezenje na tekstil in oblačila

Vezenje za zaposlene, pa tudi za stranke

S pomočjo vezenja lahko ustvarimo unikatne majice za zaposlene z logotipom in sloganom podjetja, saj bodo tako zaposleni s strani strank opaženi že od daleč, naša znamka pa bo tako zasijala v kar se da lepi podobi. Prav tako pa lahko vezenje na tekstil uporabimo za potrebe promocijskih daril in tako našim strankam podarimo majico, kapo, brisačo, nogavice, dežnik ali druge uporabne izdelke po lastni izbiri. Za kakovostno vezenje je potrebna vrhunska tehnološka oprema, potrebujemo pa tudi prostor, ki mu rečemo vezilnica. V podjetju Maneksal imamo vse to, o čemer pričajo tudi reference, vidne na naši spletni strani. Ustrežljivost, potrpežljivost in natančnost pri naročilu so le nekatere izmed naših vrlin. Izdelke, na katere bomo vezli, je mogoče kupiti pri nas, pri čemer vam bomo z veseljem svetovali, kot vam bomo svetovali tudi pri izbiri primerne tehnike vezenja. Ker se zavedamo, da bo vezanje na tekstil ogledalo vašega podjetja, bomo svojo nalogo opravili profesionalno. Z estetskim in premišljeno izbranim promocijskim darilom boste naredili odličen prvi vtis, še lepši pa bo pogled na zaposlene, ki bodo nosili oblačila z znakom podjetja. Končni izdelek bo prepričal tako vas, kakor tudi vaše stranke. Vezenje nam omogoča povsem nevsiljiv način promocije, zato se izjemno pogosto uporablja skupaj s promocijskimi darili.