Pošlji povpraševanje

Nega mastne kože


Značilnosti mastne kože


Mastno kožo običajno povezujemo z najstniki in najstnicami, vendar se lahko pojavi v vseh starostnih obdobjih, tako pri moških kot pri ženskah. Za mastno kožo je značilno intenzivno delovanje žlez lojnic, presežek loja pa posledično povzroča masten lesk obraza. Kožne pore se zaradi pretirane količine loja rade zamašijo, kar privede do nastanka aken in ogrcev.


Pravilna nega obraza


Nega mastne kože in obrazaNega mastne kože je lahko precej zahtevna, saj pretirano izločanje loja uravnavajo hormoni, na katere nimamo velikega vpliva. Številni izdelki za nego mastne kože sicer odstranijo loj, vendar pri tem kožo razdražijo in dodobra izsušijo, na kar se koža odzove s še večjim izločanjem loja. Pravilna nega obraza z mastno kožo tudi izključuje vse izdelke, ki mašijo pore. Kakšne izdelke naj torej izberemo?
Za nego mastne kože so najprimernejši nežni in naravni izdelki. Vsebujejo naj snovi, ki uravnavajo izločanje loja, a hkrati ne izsušijo vlage, ki jo koža nujno potrebuje. Pravilna nega mastne kože se začne s čiščenjem. Izdelke za nežno čiščenje mastne kože boste našli v Afroditini liniji Clean Up (čistilna pena ali mleko). Po čiščenju obvezno nanesite nežen tonik, ki bo zaprl razširjene pore in uravnal pH ravnovesje na koži. Po uporabi tonika vam svetujemo nanos kreme za mastno kožo. Priporočamo vam kreme iz naših linij Oil Control in Hydro Control, ki smo jih razvili posebej za nego mešane in mastne kože. Privoščite si lahko tudi nego obraza s hialuronsko kislino, ki bo vaši koži zagotovila potrebno vlago. Krema s hialuronom bo matirala vaš obraz (odstranila masten lesk), ne da bi pri tem razdražila ali izsušila vašo kožo.


Nega obraza za moške


Moška koža se po svoji strukturi bistveno razlikuje od ženske. Ima več por, je debelejša in bolj mastna. Zato smo razvili posebno linijo izdelkov, prilagojeno negi moške kože. Moškim, ki jih bremeni pretirano mastna koža, bo zagotovo všeč nega obraza s hialuronsko kislino, ki je ena izmed glavnih sestavin kreme 24h Hydra Extreme. Z uporabo te kreme boste poskrbeli za pravilno nego obraza po britju, izpostavljenosti mrazu in suhemu zraku ali preprosto takrat, ko želite kožo globinsko navlažiti in hkrati matirati.
Z izdelki Afrodita bo nega mastne kože pri ženskah in moških povsem enostavna!

Kozmetika Afrodita | Pravilna nega mastne kože in obraza s hialuronsko kislino - povezave na našo stran: