Lamelna aluminijasta pergola bo polepšala vašo teraso in podaljšala sezono

Lamelna aluminijasta pergola bo učinkovito in udobno podaljšala sezono na vaši terasi ali vrtu, s svojim modernim izgledom pa bo hkrati olepšala tudi videz vašega dvorišča. Lamelne pergole za terase so namreč izredno učinkovita zaščita tako pred soncem kot pred dežjem in snegom, ob enem pa so še odporne na veter. Idealna rešitev za vsako vreme in vsako situacijo, torej. 

lamelna aluminijasta pergola

Lamelne pergole za terase pod katerimi boste lahko uživali na svojem zunanjem prostoru

Lamelne pergole za terase lahko, tako kot druge vrste pergol, imenujemo tudi nadstreški. Nadstreške ljudje poznajo že zelo dolgo, le da so se nekoč zatekali k trti in drugim listnatim rastlinam, ki so dajale senco. Nekateri so jih olepševali celo s cvetjem. Priljubljeni so bili tudi leseni nadstreški. A danes, ko smo priča napredku na vseh področjih, je ena najbolj učinkovitih rešitev, ki daje senco in hkrati podaljšuje sezono na zunanjem bivalnem prostoru, lamelna aluminijasta pergola
Lamelne pergole za terase, denimo alu pergola 3x3 m, so znane po tem, da imajo sistem nagibne strehe, ki je posledica lamelne oblike. Prav lamele, ki jih je mogoče nagibati tako ali drugače, vam omogočajo, da na svoj zunanji bivalni prostor spustite ravno toliko sonca, kot želite. 

Ko so zunaj hladnejše temperature, denimo jeseni ali pozimi, lahko lamele nagnete tako, da na svojo teraso prepustite čim več sonca in se tako ogrejete. Posedanje zunaj bo tako prijetno tudi ob hladnejših dneh. Ko so temperature višje, kot poleti ali pozno spomladi, pa se lahko s temi istimi lamelami lepo zaščitite pred premočnimi žarki sonca. 
Tako vam bo na terasi prijetneje, hkrati pa boste zaščiteni tudi pred škodljivimi sončnimi žarki, ki bi vas, v primeru, da bi se jim izpostavljali predolgo, lahko celo opekli. 
Velika prednost tovrstnega nadstreška je, da se lahko brez težav spremeni tudi v ravno vodotesno streho in vas tako zaščiti pred padavinami. Narejen je namreč tako, da je za odvajanje vode poskrbljeno z inovativnim integriranim sistemom, ki jo sproti odvaja in tako vaš nadstrešek zaščiti pred vlago ter poskrbi, da vi ostanete suhi. 
Na svoji terasi boste tako pod alu pergolo 3x3 m z lamelami lahko posedali tudi, če bo zunaj deževalo ali celo snežilo. Vendar bodite pozorni, da boste v primeru snega odprli polkna v navpični položaj in s tem zaščitili svoj nadstrešek pred neljubimi poškodbami.
Poleg tega, da vas lahko lamelne pergole za terase zaščitijo tako pred premočnim soncem kot pred padavinami, kot so dež in sneg, so odporne tudi na veter. Prenesejo namreč pihanje do 120 km/h, zato ste lahko prepričani, da jih močni vetrovi ne bodo zlomili ali poškodovali. 
Posedanje na vašem zunanjem bivalnem prostoru, ne glede na to ali boste tam posedali sami, s svojo družino ali prijatelji, bo torej prijetno v vsakem primeru. Tam pa boste lahko posedali v vsakem letnem času in ne glede na vremenske razmere. 

lamelne pergole za terase

Lamelna aluminijasta pergola: velika prednost je izdelava iz aluminija

Lamelne aluminijaste pergole so dobra izbira tudi zaradi osnovnega materiala iz katerega so narejene, torej aluminija. Ponašajo se namreč z aluminijastim okvirjem, ta material pa ima ogromno prednosti. 
Kot kovina je izredno odporen na zunanje razmere. Ne rjavi in se ne lušči. Gre tudi za precej trdno kovino, s katero boste lahko poskrbeli, da bo vaš atraktivni moderni nadstrešek imel tudi dolgo življenjsko dobo ter bo obstal tudi v manj primernih razmerah. 
Zaradi svojih značilnosti aluminij ne potrebuje veliko vzdrževanja. Posledično je veliko bolj vzdržljiv in lažji za uporabo, kot denimo les, ki ga je redno potrebno negovati z olji in laki ter z njega brisati odvečno vlago. 
Aluminij je hvaležen in ne potrebuje dodatne nege. Poskrbite le, da boste svoj nadstrešek občasno očistili, tako bo ta videti mnogo lepša, pod njim pa se boste tudi dobro počutili.
Poleg tega ima aluminij še eno veliko prednost. Gre za material, ki ima izjemno moč recikliranja, tako se ga da uporabljati znova in znova. Posledično gre tudi za zelo trajnostno izbiro, kar pa postaja vse pomembnejše tudi za vsakdanje uporabnike. Konec koncev, če mi ne bomo poskrbeli za okolje, kdo bo. 


Alu pergola 3x3 m vas bo očarala tudi s svojim videzom

Alu pergola 3x3 m je ravno prav velika za mnoge zunanje bivalne prostore. Lahko izberete samostoječo različico ali različico, ki se pritrdi na obstoječo stavbo. V vsakem primeru poskrbi za čudovito razširitev vašega zunanje bivalnega prostora.
Nekatere alu pergole 3x3 m so oblikovane še posebej elegantno, zato bodo zagotovo ob tem, da vas bodo zaščitile pred zunanjimi vplivi, poskrbele tudi za čudovit izgled vašega zunanjega bivalnega prostora. S svojim modernim dizajnom bodo očarale tako vas kot vaše goste, s katerimi se boste lahko pod lamelno aluminijasto pergolo družili brez težav – in to v vsakem vremenu.
Poleg zunanjega izgleda, pa se le-te ponašajo tudi z enostavno uporabo. Enostavne so tako za postavitev kot za uporabo. Poleg tega pa, kot že rečeno, praktično ne potrebujejo vzdrževanja.

alu pergola 3x3 m