Pomen celostne grafične podobe v poslovnem svetu

Z usklajeno grafično podobo na trgu delujete bolj suvereno. Partnerji in ostali poslovni subjekti vas vidijo kot bolj zanesljive, stranke pa vam bolj zaupajo. Celostna grafična podobna tako na več nivojih naznanja kakovost vaših storitev. Prinaša tudi lažjo komunikacijo s svetom in prihranek pri pripravi materialov. Za nove grafične elemente imate tako osnovo že pripravljeno, kar zelo pohitri proces oblikovanja novih materialov za promocijo.

Celostno grafično podobo potrebujejo vsa podjetja, ne glede na velikost. V širšem smislu to pomeni, da je priporočljiva tudi za samostojne podjetnike, organizacije, društva, blogerje ... Skratka vsakogar, ki želi uspešno nastopati na trgu in delovati skladno z lastno filozofijo in cilji.

Nudimo tudi oblikovanje in izdelavo poslovnega materiala

Kaj vse zajema celostna grafična podoba

Celostna grafična podoba, skrajšano tudi CGP, je termin, ki zaobjema vse elemente vizualne podobe podjetja. Skupaj mu dajejo večjo prepoznavnost in lastno identiteto. Mednje spada logotip, tipografija, barvna shema, slogan, vizitka, spletna stran, žig, letaki in zloženke, maskote ali prepoznavni liki, različni reklamni materiali ... Seveda ni nujno, da potrebujete prav vse našteto, vsako podjetje si ustvari elemente za svoje potrebe, nekaj klasičnih pa potrebuje zares vsak. Elementi morajo biti oblikovani tako, da so na voljo za najrazličnejšo uporabo, a med seboj očitno povezani, da je že na prvi pogled jasno, da gre za isto podjetje.

Celotna grafična podoba podjetja

Najbolj osnovni element celostne grafične podobe je logo, ki ga ustvarimo najprej. Ko ste z logo designom zadovoljni, se premaknemo naprej na ostale vizualije. Lahko je narejen v različnih barvnih kombinacijah, oblikah in velikostih.

Katere so lastnosti dobrega logotipa

Logo podjetja v prvi vrsti odraža njegov značaj in dejavnost. Sestavljen je iz teksta in vizualnih elementov, a ko ga ljudje enkrat ponotranjijo, lahko samostojno deluje tudi brez imena podjetja. To pomeni, da mora biti dovolj preprost, da si ga stranke zapomnijo, hkrati pa tudi dovolj reprezentativen, da se v njem prepoznajo vrednote podjetja. Logo design naj bo funkcionalen in čist, ne samo trendovski, ampak trajno zanimiv. Pri ustvarjanju je zelo pomembno dobro sodelovanje med stranko in oblikovalcem, saj mora slednji podjetje dobro spoznati in začutiti njegov utrip. Le tako lahko dobi dobre asociacije in kreativno žilico za ustvarjanje podobe. Zaupajte mu torej svojo vizijo, po čem ste prepoznavni, kaj želite sporočati potencialnim strankam in morda še kakšno posebno anekdoto, ki vas je zaznamovala. Tako imate največ možnosti, da dobite zares edinstven rezultat.

Logo podjetja

Zakaj po logo k profesionalcem

Preprost logo program na spletu lahko na cenejši način pripelje do rezultata, a ta niti slučajno ne bo tako profesionalen, kot to lahko zagotovi ekipa izkušenih grafičnih oblikovalcev. Poleg tega je logo zgolj en element celostne grafične podobe, vi pa potrebujete usklajeno delovanje vseh vizualij. Hitro tako lahko izpadete amaterski, tega pa si v poslovnem svetu nikakor ne morete privoščiti.

Logo podjetja že na prvi vtis in tudi podzavestno pove zelo veliko o kakovosti storitve, ki jo ponujate, zato se naložba v dober logo design vedno poplača.

Da ne boste kasneje reševali posledic svoje zmote, raje že v startu prepustite delo profesionalcem. Pri gCreations poslušamo vse vaše želje in za vami sodelujemo na vsakem koraku. Ustvarili bomo logo design za novo podjetje ali pa vaš stari logo posodobili in nadgradili.