Inteligentne inštalacije oz. pametne inštalacije

Dnevno uporabljamo vse večje število elektronskih naprav, zato so tudi električne napeljave čedalje bolj kompleksne. Inteligentna inštalacija predstavlja integracijo različnih sistemov, kot so razsvetljava, ogrevanje, avdio-video sistemi, senčenje, protivlomni sistemi in tehnično varovanje v smiselno celoto. Možnosti integracije podsistemov so praktično neskončne. Med prednostmi, ki nam jih ponujajo inteligentne oziroma pametne inštalacije, je na prvem mestu seveda udobje, saj bodo inteligentne inštalacije poskrbele za številna vsakodnevna opravila; npr. inteligentne inštalacije poskrbijo za avtomatizacijo ogrevanja (v podjetju Elema, d.o.o. poskrbimo za učinkovito električno talno ogrevanje) - sistem bo meril temperaturo v vsakem prostoru posebej in ga bo ogreval glede na vaše potrebe. Inteligentna inštalacija bo prevzela nadzor tudi nad razsvetljavo, senčili in multimedijo in na tak način omogoča prihranek električne energije.

Na tržišču obstaja veliko načinov izvedb inteligentnih električnih inštalacij, v podjetju Elema, d.o.o. pa vam nudimo izvedbo le najboljših sistemov in sicer:

  • EIB/KNX sistem (Gira, Siemens, Schneider electric, ABB in drugi)
  • MY HOME sistem (Legrand, Bticino)
  • NETIChome sistem (brezžičen sistem, ki je primeren predvsem za nadgradnjo obstoječih inštalacij v inteligentno inštalacijo. Ker je sistem brezžičen, za njegovo delovanje ni potrebno izvesti dodatnega ožičenja).

Elema, d.o.o. | Inteligentna inštalacija, električni razdelilec, pametne inštalacije - povezave do naše spletne strani: