Sestavljanka po meri

Sestavljanka za vso družino

Sestavljanke ali puzzle veljajo za zelo priljubljeno obliko dejavnosti. Raziskave dokazujejo, da je to ena od številnih dejavnosti, ki zelo pozitivno vpliva tudi na razvoj vaših otrok. Ko vaš otrok sestavlja puzzle, lahko pričakujete, da bo razvil tri osnovne sposobnosti. To so fizične, kognitivne ter čustvene. Fizične sposobnosti bo razvil s tem, ko bo košček puzzlov tako dolgo držal v roki, dokler ga ne bo postavil na svoje pravo mesto. Kognitivne sposobnosti bo razvijal s tem, ko bo razmišljal, kako rešite problem sestavljanke. Čustvene sposobnosti pri sestavljanju koškov v celoto pa bo vaš otrok dobival s potrpežljivostjo. Poleg tega bo na koncu sebe nagradil že s tem, ko mu bo sestavljano uspelo sestaviti do konca.

Vsekakor pa sestavljanke oziroma puzzle niso primerne samo za vaše najmlajše, ampak za vso družino. Zelo pomemben je tudi motiv, ki ga imajo sestavljanke. Na prodajnih policah lahko vidimo številne motive, ki smo se jih morda že naveličali ali pa nam ne predstavljajo zadostnega motiva, da bi se lotili njihovega sestavljanja. Tudi za tak primer obstaja odlična rešitev, ki se imenuje puzzle po naročilu.

Sestavljanka po naročilu

Puzzle po lastni izdelavi

Storitev, ki se imenuje puzzle po naročilu, je že kar nekaj časa zelo priljubljena ne samo pri nas, ampak tudi drugje po svetu. Taka storitev nam omogoča, da si lahko pri izbranem ponudniku naročimo puzzle, ki jih bomo delno izdelali oziroma oblikovali tudi sami. Pri naročanju na puzzle, ki bodo v večji meri nastale pod našim okriljem, je pomembno, da vemo tudi, kakšen format bomo naročili ter iz česa bodo posamezni koščki sestavljeni. Za večino od naročnikov pa je seveda najbolj pomembno to, kaj bo motiv na njih. Puzzle po naročilu lahko vsebujejo tudi fotografijo, ki je nastala pod našim okriljem. Morda damo izdelati puzzle, na katerih bo naša družinska fotografija ali fotografija posameznega družinskega člana. Možnosti je nešteto veliko, prilagajajo pa se priložnostim, ob katerih bomo puzzle sestavljali.

Za dolge zimske večere

Za puzzle oziroma sestavljanke je značilno, da se večinoma sestavljajo, ko imamo nekoliko več časa ali pa se želimo popolnoma odklopiti od napornega vsakdanjika. Še posebej so primerne v dolgih zimskih večerih. Veliko bolj primerno je, da skupaj s svojimi najbližjimi sestavljamo puzzle kot pa na primer sedimo pred ekranom in gledamo film, ki nam bi kaj dosti koristil. Pri sestavljanju puzzlov bomo s svojo družino padli v dialoge, ki bodo verjetno prav zabavni. Še posebej pa se jih bodo razveselili naši najmlajši.