Organska krema za sončenje

Soleo organics naravna in organska krema za sončenje za vso družino

Nekdaj je od sonca zagorela in potemnela koža veljala za privlačno, danes pa je vedno več ljudi seznanjenih z dejstvom, da je zagorela koža pravzaprav poškodovana koža v njeni podkožni strukturi. Poškodbe se ne obnavljajo, vendar se z leti le kopičijo. Z redno uporabo kreme za sončenje in drugimi preventivnimi ukrepi se lahko zaščitimo pred škodljivimi sončnimi žarki in zmanjšamo tveganje za nastanek kožnega raka. Krema za sončenje zato naj ne manjka v lekarniški torbici, ko se odpravljamo na počitnice, strokovnjaki pa sicer priporočajo vsakodnevno uporabo, ki naj postane del dnevne rutine. V Tosama spletni trgovini in Tosaminih belih štacuncah po večjih krajih v Sloveniji je na voljo Soleo organics krema za sončenje, ki velja za eno izmed najbolj kakovostnih naravnih krem za sončenje na tržišču. Organska krema za sončenje z zaščitnim faktorjem 30+, ki je na voljo v pakiranjih po 80 gramov in 150 gramov, je tudi dobitnica številnih nagrad po izboru uporabnikov in institucij, ki izvajajo laboratorijska testiranja.

Soleo organics krema za sončenje

Organska krema za sončenje s cinkovim oksidom in rastlinskimi olji

Naravna krema za sončenje predstavlja učinkovit in predvsem neškodljiv nadomestek za vse kemične kreme za sončenje, saj vsebuje aktivno sestavino cinkovega oksida kot mineralnega filtra in številna naravna olja. Organska krema za sončenje sicer lahko vsebuje titanijev oksid, vendar je cinkov oksid bolj varen in stabilen ter nudi višjo stopnjo UVB in UVA zaščite. Mineralna naravna krema za sončenje z cinkovim oksidom zagotavlja širok spekter zaščite pred UVA in UVB žarki, medtem ko kemični filtri ne zagotavljajo te funkcije. Poleg tega cinkov oksid prične delovati takoj po nanosu, medtem ko kemični filtri potrebujejo približno 20 minut, da se absorbirajo v kožo. Organska krema za sončenje z mineralnim filtrom tudi zmanjšuje in odpravlja tveganja za alergije in draženje kože, ki jih lahko povzročijo kemikalije, uporabljene v kemičnih sončnih filtrih. Kakovostna in zdrava krema za sončenje iz Tosamine ponudbe pa vsebuje tudi rastlinske izvlečke in olja, ki kožo vlažijo in jo ohranjajo prožno. To so olja iz semen žafrana, sončnic in grenivk ter čebelji vosek in izvlečki rastlin zelenega čaja, kumare in rimske kamilice.

Naravna krema za sončenje v primerjavi s kemičnimi produkti

Organska krema za sončenje s cinkovim ali titanijevim oksidom ima mineralni filter, pri čemer se aktivne sestavine vpijejo v površinske plasti kože in tam odbijajo škodljive sončne žarke. Na tak način deluje tudi kemična krema za sončenje, ki s kemično reakcijo razprši UV žarke. Težava se pojavi pri absorbiranju sestavin v kožo. Ker kemična krema za sončenje vsebuje nenaravne oziroma kemične spojine, kot so oksibenzon, avobenzon, okokrilen, ocilatat ter oktinoksat, se te kemikalije najprej absorbirajo v kožo ter kasneje prodrejo v krvni obtok in se filtrirajo v druge telesne tekočine ter organe, kjer se nalagajo postopoma. Vse to ima lahko številne posledice za zdravje, kot je na primer hormonsko neravnovesje. Ravno zato je naravna krema za sončenje bolj primerna za uporabo, še posebej pri otrocih, ki so bolj občutljivi na vnos kemičnih spojin. Zdrava krema za sončenje brez kemikalij prav tako ne draži kože in povzroča nelagodja na koži zaradi agresivnih kemikalij.

zdrava krema za sončenje

Krema za sončenje za občutljivo kožo

Soleo organics krema za sončenje, ki je na voljo v spletni trgovini Tosama, je pravzaprav organska krema za sončenje. To pomeni, da ne vsebuje kemikalij ter nobenih sintetičnih barvil, konzervansov in nano delcev. Poleg tega organska krema za sončenje vsebuje ekološko pridelane sestavine, ki so pridobljene iz rastlinskih virov. Zato je v tem primeru naravna krema za sončenje hkrati tudi organska krema za sončenje s preizkušenimi naravnimi sestavinami in eteričnimi olji. Zaradi vseh teh lastnosti je organska krema za sončenje primerna za vse tipe kože ter za najbolj občutljivo kožo. Naravna krema za sončenje je primerna tudi za kožo, ki je nagnjena k rdečici, rozaceji in aknam, saj cinkov oksid ne zamašuje por in deluje protimikrobno. Krema za sončenje s cinkovim oksidom in blagodejnimi eteričnimi olji je primerna tudi za kožo, ki je nagnjena k alergijam, ekcemom, psoriazi in drugim kožnim stanjem, ki potrebujejo dodatno nego in so še posebej občutljiva na kemikalije.

Zdrava krema za sončenje za vso družino

Soleo organics krema za sončenje je primerna za vso družino, saj so aktivne sestavine na osnovi mineralov in eteričnih olj varne za uporabo tudi pri dojenčkih od šestega meseca starosti dalje. Organska krema za sončenje je dobro mazljiva, se hitro vpije in ne peče, če pride v oči, zato je primerna tudi za aktivne športnike, ki se med aktivnostjo veliko potijo. Poleg tega je naravna krema za sončenje tudi vodoodporna, pri čemer pa je nanos na kožo potrebno ponoviti na vsake tri ure ter bolj pogosto v primeru kopanja v vodi, znojenja in večkratnega brisanja z brisačo. Tako lahko krema za sončenje nudi optimalno zaščito s faktorjem SPF 30+. Pomembna lastnost organske kreme za sončenje je tudi v tem, da cinkov oksid z mineralnim filtrom nudi zaščito tako pred UVB kot UVA sevanjem sončnih žarkov, medtem ko izdelki s kemičnim filtrom ščitijo le pred UVB sevanjem.