Nova generacija hladilnikov Gorenje ION generation

Nova generacija hladilnikov ION generation

Včasih se zdi to skoraj nemogoče, a vendar - ne dovolite, da vam poletna vročina vzame energijo. Poiščite svoj način, da se osvežite in izboljšajte kakovost poletja.

Kakovost življenja pa lahko izboljšate z novim hladilnikom iz serije Gorenje ION Generation z napredno formulo hlajenja in osveževanja. Saj veste, da je v hladilniku hrana izpostavljena delovanju bakterij in virusov, zato počasi izgublja čvrstost in zdrave lastnosti. Intenzivni ventilacijski sistem Multi-Flow 3600 skupaj s tehnologijo IonAir aktivno uravnava prezračevanje, vlago in temperaturo na vseh policah hladilnika ter posnema naravni proces ionizacije med katerim se ustvarja idealna naravna mikroklima. Tako se uniči do 95 % bakterij in škodljivih mikroorganizmov v notranjosti hladilnika, zato živila ohranijo svežino dlje časa. Dodatna prednost hladilnika ION Generation je tudi prihranek električne energije.


Ustvarite idealno klimo - za vas in za zelenjavo z vašega vrta!

KEEP IT FRESH

Zdravi lahko ostanemo le, če se zdravo prehranjujemo. Zdrava, uravnotežena prehrana nam zagotavlja vitamine, minerale in vlaknine, torej vse, kar je bistvenega pomena za naše zdravje in dobro počutje. Idealno bi bilo, če bi lahko hrano jemali neposredno z vrta, toda le redki imajo to srečo.

Danes hrano običajno kupujemo za nekaj dni vnaprej. Če ji ne zagotovimo najboljšega hlajenja, hitro izgubi prehranske vrednosti ter postane gojišče za bakterije in mikroorganizme. Tako hrano na koncu zavržemo, zato ni presenetljiv podatek, da povprečno 4 člansko gospodinjstvo zavrže približno 180 kg hrane na leto. Da bi čim dlje ohranili svežino in naravno sočnost hrane, so strokovnjaki v Gorenju pomislili prav na vsako podrobnost, s katero so dosegli idealno mikroklimo v hladilniku.
Predstavljamo vam najpomembnejše lastnosti hladilnikov, ki omogočajo zagotovljeno svežo in naravno mikroklimo.

Tehnologija IonAir


V zaprtih prostorih, kot je hladilnik, je hrana izpostavljena delovanju bakterij in virusov. Živila najdlje ohranijo zdrave lastnosti, kadar je temperatura v hladilniku stalna oz. malo nad ničlo. Napredna tehnologija IonAir v novih hladilnikih Gorenje ustvarja idealno mikroklimo z naravnim procesom, znanim kot ionizacija. Rezultat ionizacije je ozon, naravni čistilec bakterij, plesni in neprijetnih vonjav, najboljši varuh živil in njihove svežine. Proces ionizacije uniči do 95 % škodljivih mikroorganizmov v hladilniku in odstrani vonjave najbolj aromatičnih živil kot je npr. čebula. Z inovativno tehnologijo IonAir se v hladilniku ustvari idealna klima - za zelenjavo z vrta, sir s plesnijo, jajca, torte in paradižnikovo solato.

MultiFlow 360°

Intenziven sistem MultiFlow 360° aktivno uravnava prezračevanje, vlago in temperaturo, kakor najbolj ustreza sveži hrani v hladilniku. Štirinajst odprtin za prezračevanje zagotavlja stalno temperaturo na vsaki polici v hladilniku brez nevarnosti, da bi hrana zamrznila. Stalna temperatura in vlaga na vseh policah v hladilniku zagotavlja, da se živila ne izsušujejo in tako ohranjajo kakovost. Sistem MultiFlow 360° je učinkovito prečiščuje čisti zrak in varčuje z energijo.

DynamiCooling

Napreden ventilatorski sistem z dinamičnim hlajenjem poskrbi za enakomerno temperaturo v celotnem hladilniku. Zaradi tovrstnega načina delovanja spada DynamiCooling v vrsto »zelenih« lastnosti in tako prispeva k prihranku energije. Vgrajen je v osnovne modele, medtem ko imajo naprednejši modeli vgrajen še učinkovitejši sistem pospešenega kroženja zraka MultiFlow 360° in IonAir tehnologijo.

AdaptCool technology

Edinstvena tehnologija senzorjev s svojim delovanjem dodatno prispeva k idealni klimi v hladilniku. Spominski program v tedenskih intervalih »snema« pogostost odpiranja hladilnika ter si jo zapomni. Na podlagi dobljenih rezultatov hladilnik prilagodi delovanje uporabniku in ohranja stalno temperaturo v notranjosti aparata. Hladilnik samodejno intenzivira hlajenje ob določenem času, ko je pogostnost odpiranja vrat večja. Odlična prednost iz dveh razlogov: temperatura v hladilniku je nizka in konstantna, živila v hladilniku ne doživljajo temperaturnega šoka ob odpiranju vrat.

Tehnologija FrostLess

Ta tehnologija bistveno zmanjšuje nastajanje ledu, zato je odtaljevanje zamrzovalnika redkejše in preprostejše. Sistem, skrit v steni zamrzovalnika, zagotavlja kar najmanjše nastajanje ledu in zmrzali v zamrzovalniku. Tehnologija FrostLess ne zagotavlja samo redkejšega odtaljevanja zamrzovalnika, ampak tudi večji prihranek energije.

Tehnologija NoFrost Plus

Sistem NoFrost je idealen za zamrzovalnik saj z učinkovitim kroženjem hladnega zraka le tega s pomočjo ventilatorja razvlažuje, podobno kot pri klimatskih napravah. Ker ni vlage, tudi ne nastaja led in na živilih srež. Čiščenje aparata je udobno, saj ni potrebno predhodno odtaljevanje.
S tehnologijo NoFrost Plus so ohranjene vse prednosti klasičnega sistema NoFrost v zamrzovalnem delu aparata. V hladilnem delu sistem NoFrost Plus zagotavlja ravno pravo stopnjo vlage in preprečuje izsuševanje svežih živil s pomočjo inovativne kombinacija IonAir in MultiFlow 360°. Na ta način živila ostajajo dlje časa sveža in zdrava.

Predal CrispZone z HumidityControl

V spodnjem delu hladilnika se nahaja velik predal CrispZone, ki je namenjen shranjevanju svežega sadja in zelenjave. Dodatno prednost predala zagotavlja sistem uravnavanja vlažnosti HumidityControl, ki omogoča preprosto uravnavanje stopnje vlažnosti. Ker je v predalu idealno vlažno ozračje, se živila ne izsušijo, ostanejo dlje časa sveža in polna vitaminov. CrispZone je z zmogljivostjo kar 36 L eden največjih predalov na trgu.

Predal ZeroZone

Izredno praktičen predal z najnižjo temperaturo okrog 0°C. Tak prostor je idealen za shranjevanje svežega mesa in rib, saj navedena živila dlje časa ohranijo naravno sočnost in hranilne vrednosti. Hrana v predalu ZeroZone ostane sveža do trikrat dlje kot običajno in je zaščitena pred delovanjem bakterij. Ta predal imajo naprednejši modeli hladilnikov ION generation.

Predal FreshZone

Predal FreshZone se nahaja na dnu hladilnika in je najhladnejši predel. Poseben ventilator zagotavlja vzdrževanje temperature na približno 3 °C. Tu se živila dobro počutijo in ohranjajo svežino, vonj in barvo kar dvakrat dlje kot običajno.

Funkcija SuperCool

Stalna temperatura v hladilniku je najpomembnejša za optimalno shranjevanje hrane. Ob večjih nakupih živil se temperatura v hladilniku poviša, zato je funkcija pospešenega hlajenja SuperCool odlična rešitev. Po aktivaciji deluje 6 ur in ohranja za 3 °C nižjo temperaturo kot je običajno.

Funkcija FastFreeze

Funkcija FastFreeze je primerna za hitro in učinkovito zamrzovanje hrane ob večjih nakupih. Deluje intenzivno na izjemno nizki temperaturi -24 °C. Ob vklopu deluje 50 ur in ohranja konstantno temperaturo, nato se samodejno naravna na normalno temperaturo zamrzovalnika - 18°C .

Funkcija XtremeFreeze

Tudi zamrznjena hrana je lahko zdrava. Da bi ohranila vse svoje prehranske vrednosti, je pomembno, kako hitro je zamrznjena. V naprednejših modelih ION generation hladilnikov Gorenje za to poskrbi predal XtremeFreeze, ki hrano zamrzne dvakrat hitreje kot običajno, pri tem pa ohrani vse njene hranilne vrednosti.