Gorenje čestita Robertu Kranjcu za mali kristalni globus

Kranjcu mali kristalni globus v poletih

18. marca je v Planici potekala zadnja, 33. tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih. Mali kristalni globus za skupno uvrstitev v poletih je dobil slovenski skakalec Robert Kranjec. Skupina Gorenje je dolgoletni generalni pokrovitelj slovenskih nordijskih reprezentanc.


V letošnji sezoni svetovnega pokala v smučarskih skokih je Robert Kranjec dokazal, da sodi med najboljše skakalce na svetu. Že 25. februarja je na največji letalnici na svetu, v Vikersundu na Norveškem, osvojil zlato medaljo. Skočil je 244 metrov, kar je samo 2,5 metra manj od svetovnega rekorda. Na slovenski letalnici v Planici, kjer že vse od uvedbe svetovnega pokala v smučarskih skokih gostijo zaključne tekme, je Kranjec s prvim mestom, doseženim 16. marca in s tretjim mestom na tekmi 18. marca potrdil skupno zmago v seštevku poletov in prejel mali kristalni globus.

To je že njegov drugi in za Slovenijo tretji mali kristalni globus v zgodovini svetovnega pokala v smučarskih skokih.


Skupina Gorenje, kot dolgoletni generalni pokrovitelj slovenskih nordijskih reprezentanc, čestita vsem tekmovalcem ob uspešno zaključeni skakalni sezoni.