Darko Jorgić presenetil Japonca in se uvrstil v četrtfinale

Darko Jorgić presenetil Japonca in se uvrstil med najboljših osem


Namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na olimpijskih igrah premagal visoko oviro na poti na vrh. V osmini finala je premagal Japonca Tomokazujuha Harimotuja, ki je sicer četrti najboljši igralec na svetu.

Med Slovencem in Japoncem je potekal hud boj. Jorgić je imel že v prvem nizu priložnost za osvojitev, vendar je ni izkoristil in zmago prepustil Harimotuju. Drugi in tretji niz je Jorgić uprizoril odličen nastop, predvsem tretji niz je bil povsem v znamenju odličnega Hrastničana. Četrti niz je Darko Jorgić spet odlično začel, vendar je imel v nadaljevanju nekaj težav in je vodstvo prevzel Japonec. Zaključno potezo je imel spet na voljo Jorgić, ki tudi tokrat ni uspel hitro zaključiti, niz pa je osvojil njegov nasprotnik. V petem nizu je bil boljši Harimoto, ki je povedel v nizih 3:2.

V šestem nizu pa je Jorgić zrežiral preobrat, ko je iz zaostanka 6:4 povedel do zmage in Japoncu prepustil le še eno točko. V odločilnem sedmem nizu je bil izenačen izid vse do 7:7, ko je Slovenec prikazal izjemno igro in ta napet dvoboj zaključil z zmago 11:7.

Naslednja tekma za Darka Jorgića bo v sredo, 28.7., ko se bo pomeril s sedmim najboljšim igralcem sveta, Tajvancem Yun Ju Linom. Želimo mu, da se povzpe na vrh!


Darko Jorgić premagal četrtega igralca sveta in si priigral četrfinaleFoto: Jung Yeon-je/AFP