Dimnik: dimenzije pri sanaciji po potrebi prilagodimo z vrtanjem

Dimenzije dimnika morajo biti izmerjene izjemno precizno, saj s tem zagotovimo optimalno delovanje oziroma vlek, ki ga bo imel dimnik. Dimenzije so odvisne tudi od vrste kurjave ter od moči in lokacije peči. Tudi ko se lotevamo sanacije dimnikov, imajo dimenzije pomembno vlogo. Preden se začne gradnja ali sanacija dimnikov, je zato nujno, da strokovnjak opravi natančne meritve oziroma izračune.

NUDIMO TUDI DIMNIKE IZ NERJAVEČEGA JEKLA!


Kako potekajo sanacije dimnikov?


Postopki sanacije dimnika so odvisni od tega, v kakšnem stanju se nahaja dimnik. Sanacija dimnikov je pogosto precej boljša rešitev od rušenja in izdelave dimnika na novo, saj je mnogo cenejša, hitrejša in enostavnejša. Sanacije dimnikov najpogosteje potekajo tako, da vaš obstoječi dimnik spremenimo v inox dimnik. V praksi to pomeni, da v dimnik vstavimo enoslojno inox (nerjavečo) tuljavo oziroma cev. Tovrstni postopki sanacije dimnika podaljšajo njegovo življenjsko dobo, obnova dimnika pa poskrbi tudi za njegovo učinkovito in varno delovanje. V nekaterih primerih sanacija dimnika zahteva nekoliko več dela, saj je treba razširiti vaš obstoječi dimnik (dimenzije tuljave se namreč ne prilegajo vedno), kar dosežemo z vrtanjem. Vendar pa je tudi v takšnih situacijah postopek bistveno hitrejši, kot če bi morali povsem porušiti dimnik. Sanacija je tako vsekakor smiselna izbira, kadar obstoječi dimnik ni preveč dotrajan.


Nov dimnik: dimenzije morajo biti določene zelo natančno


Kadar se ugotovi, da sanacija ni možna, se začne načrtovati nov dimnik. Dimenzije morajo biti izmerjene povsem natančno. Že manjša odstopanja lahko namreč povzročijo veliko težav - od slabšega dotoka zraka do kurišča in slabšega odtoka dimnih plinov pa do nezadostne plinotesnosti. V podjetju Dimniki Zupanc smo specializirani tako za gradnje oziroma montaže kot za sanacije dimnikov. Poskrbeli bomo, da ne bo prišlo pri delu do nikakršnih napak ter da bo vaš novi/obnovljeni dimnik resnično varen in učinkovit. Poleg omenjenih storitev pa smo vam na voljo tudi za priklop dimnika na kamin. Pokličite nas in se dogovorite za ogled!

Več o povrtavanju dimnikov:www.vsi.si/dimniki-zupanc/povrtavanje-dimnikov

DIMNIKI SCHIEDEL

dimnik dimenzijesanacije dimnikov