Cedila in pribor nujno potrebujete za pripravo dobrega čaja

Cedila in pribor so potrebna za kuhanje kakovostnih čajev. Vsaka vrsta čaja ima sebi lastno pripravo. Večina čajev, v kolikor jih ne kupujete pakiranih v čajnih vrečkah, zagotovo potrebuje cedilo. In skodelico iz katere bo napitek zaužit, pa čajnik v katerem bo pripravljen. Med pomembnejšim priborom so tako gotovo cedilla, v čajnici Cha pa vam ponujamo tudi, pri nas redkeje viden, pribor, npr. bambusovo metlico za matcha čaj, t.i. chasen.

Za pripravo čaja je potrebnega še kaj več od od vrele vode in skodelice

Pri nas dobite pribor za čaje potreben za pripravo raznih vrst čajev. Brez cedil za čaj, zagotovo ne gre, pri nas pa vam ponujamo cedilla v kompletih s čajnikom, pa tudi samostojnih cedil je mnogo na izbiro. Takšna v obliki krogle, ki se jo na sredini odpre oz. zapre, prihaja v več velikostih, od takšnih za eno skodelico čaja do takšnih, ki so primerne za pripravo 1,5L čaja. Ponujamo tudi cedilla v obliki žlice in takšna večja, z ročajem iz bambusa. Porcelansko cedilo ima na dnu ojačan del iz nerjavečega jekla in je primeren za vse vrste čajev.

Pri nas dobite tudi pribor za pripravo matcha prahu. Bambusova metlica in žlička, zajemalka in skodela vam bodo pomagale pri izvedbi čajne ceremonije.