Skladiščni šotori: hitra, ugodna in priročna rešitev

Skladiščni šotori, ki so na voljo v podjetju Biro Ogis, so narejeni iz visoko kakovostnih materialov. Na voljo so v različnih izvedbah, tako se lahko koristijo za skladiščenje različnih izdelkov, pa tudi kot industrijski šotori.

skladiščni šotori

Industrijski šotori se hitro postavijo in prestavijo

Skladiščni šotori, ki jih ponujajo v podjetju Biro Ogis, se ponašajo z robustno konstrukcijo. Profili industrijskih šotorov so narejeni iz aluminija, vezni členi pa iz cinkanega jekla. Na voljo so tudi različna stranska pokrivala, s pomočjo katerih se spreminja njihova namembnost.

Poenostavljeno bi torej lahko rekli, da so skladiščni (industrijski) šotori narejeni iz ene konstrukcije, ki pa ponuja različne možnosti uporabe. Posledično gre za zelo široko uporabne industrijske objekte. Lahko jih uporabljamo za skladišča, jahalnice za konje, uporabni so kot delavnice in prodajni šotori, kamor lahko trgovine razširijo svojo ponudbo oz. tja postavijo sezonsko blago. Dobro pa funkcionirajo tudi kot proizvodni prostori, garaže in celo hangarji za zračna plovila. Možnosti je še nešteto, njihova funkcionalnost pa je tako izjemna.

Skladiščni šotori imajo veliko prednosti. Najpomembnejše med njimi so, da je njihova postavitev, saj gre za montažne objekte, zelo hitra. Mobilni so, kar pomeni, da jih lahko kadarkoli prestavite. Zaradi svoje kakovostne izdelave pa imajo tudi zelo dolgo življenjsko dobo. Obstaja pa še ena prednost, ki jo lahko izpostavimo pri skladiščnih šotorih. Cena.

Ko so tisto, s čimer boste razširili svoje prostore, skladiščni šotori, cena zagotovo bo nižja, kot če se boste odločili za grajene skladiščne prostore. Prav zaradi tega je to zelo ugodna in prikladna možnost, če morate svoje prostore povečati le začasno ali, če veste, da jih boste morali po določenem času prestaviti. Industrijski šotori Biro Ogis pa so tako kakovostni, da jih lahko uporabljate tudi na dolgi rok.

industrijski šotori

Industrijski skladiščni šotori so na voljo v več različnih tipih

Ko boste pregledovali ponudbo podjetja Biro Ogis, boste opazili, da so na voljo kar trije različni tipi industrijskih skladiščnih šotorov. Prav zaradi tega so lahko šotori za skladišča še mnogo več, kot le to. Vsak tip skladiščnih šotorov ima namreč svoje lastnosti in prednosti, zato je njihova uporabnost zares široka.

Skladiščni šotori tip 1 za manj zahtevne

Ko govorimo o tipu 1, govorimo o osnovnem modelu. Pri teh so namreč tako streha kot stranice izdelani iz kakovostne PVC ponjave, ki ima zaradi svoje vrhunske izdelave življenjsko dobo tudi do 20 let.

Skladiščne šotore iz PVC ponjave lahko uporabljate kot enostavno rešitev za skladišča ali pokrivne prostore, takrat ko vam temperaturna nihanja ne predstavljajo težav.

Če želite vanje spraviti nekoliko bolj občutljive izdelke, jih lahko dopolnite še s protikondenzno ponjavo. Ta bo poskrbela, da bo blago zaščiteno pred vlago in kondenzom, nekoliko pa bo omilila tudi temperaturna nihanja.

Takšni objekti potrebujejo zelo malo vzdrževanja, postavljeni so zelo hitro, prav tako je hitra tudi dobava. Primerni so, na primer, za skladiščenje oz., shranjevanje:

 • pijač,
 • embalaže za prehrambno industrijo,
 • kmetijske mehanizacije ter
 • kovinskih izdelkov in polizdelkov.

šotori za skladišča

Šotori za skladišča tip 2 za nekoliko zahtevnejše uporabnike

Industrijski šotori tip 2 so sicer prav tako montažni, a se ponašajo s streho, ki je narejena iz kakovostne PVC ponjave ter stranic, ki so oblečene v visokokakovostno trapezno pločevino. V tovrstnih objektih lahko tako shranjujete zelo različno blago, tudi tisto malo bolj zahtevno. Stranice, ki so narejene iz trpežne pločevine, nudijo namreč tudi večjo tehnično varnost in so s tem manj na udaru za vlome.

Tudi ta objekt ni toplotno izoliran, zato si je, v primeru, da v njem spravljate blago bolj občutljivo na vlago in kondenz, potrebno pomagati s protikondezno ponjavo. Sicer pa gre za široko uporabne objekte, ki so lahko prav tako hitro dobavljeni in postavljeni. Uporabljajo se lahko, na primer, kot:

 • večnamenski šotori za skladišča za logistična podjetja,
 • industrijski skladiščni prostori v katere lahko shranjujete drobni material,
 • skladišča za kovinske izdelke in
 • skladišča za naprave, ki so občutljive na vlago.

industrijski skladiščni šotori

Industrijski šotori tip 3 s toplotno izolacijo za najzahtevnejše

Ko govorimo o industrijskih skladiščnih šotorih tip 3, pravzaprav govorimo že o hitromontažni hali. Ta model industrijskih šotorov je namreč toplotno izoliran.

Stranice so narejene iz izolacijskih panelnih plošč, streha pa se ponaša z dvojno PVC ponjavo, skozi katero lahko pronica celo dnevna svetloba. Tovrstni šotori za skladišča se lahko pohvalijo s toplotno in protikondenzno zaščito, zato dodatna protikondenzna ponjava ni potrebna. Zaradi vseh teh lastnosti so idealni za shranjevanje vseh vrst blaga, tudi takšnega, ki je mnogo bolj občutljivo. Prav zaradi tega jih lahko uporabljate v proizvodnih, montažnih, servisnih in drugih storitvah, pa tudi kot poslovne pisarniške prostore.

Panelne plošče so odlična mehanska zaščita in ščitijo tudi pred vlomi. Vseeno pa se tudi ta tip industrijskih šotorov ponaša s hitro dobavo in montažo.

Tip 3 lahko, denimo, uporabljate kot:

 • varovano skladišče za različne izdelke,
 • prostor za shranjevanje embalaže,
 • poslovne in skladiščne prostore ter
 • garaže in prostore za servisna dela, kjer je potrebna toplotna izolacija.

skladiščni šotori cena