Prezračevanje prostorov, hiše ali stanovanja - kakovostni prezračevalni sistemi

Za zagotovitev zdravih bivalnih pogojev je pomembna zadostna količina svežega zraka, zato je prezračevanje prostorov nujno. Manjše toplotne izgube in prihranek pri stroških ogrevanja ali klimatiziranja nudijo prav prezračevalni sistemi. Kakovostnejši izolacijski materiali ter okna in vrata nudijo odlično tesnjenje. Ko je redna izmenjava zraka onemogočena, se v prostoru nabirajo škodljivi plini, poleg tega se tudi kopiči vlaga. Vlaga v prostoru pa spodbuja nastanek plesni.

Prezračevanje

Avtomatsko prezračevanje prostorov

Prezračevanje prostorov lahko poteka na več načinov, z odpiranjem oken ali z vgradnjo raznih prezračevalnih sistemov. Prezračevanje hiše, prezračevanje stanovanja ali vaše pisarne lahko poteka tudi avtomatsko. Ponujamo vam prezračevalni sistem avtomatskega okna, ki deluje lokalno in se ga pri novih oknih vgradi v profil, tako da ni viden, na obstoječa okna pa se namesti na okenski okvir. Na pogled je nemoteč, enostaven za odpiranje, odlikuje pa se s prednostjo samodejnega zapiranja v času, ki ga nastavite sami.

Winflip® prezračevalni sistemi za učinkovito prezračevanje stanovanja

Prezračevanje stanovanja ali hiše z Winflip® avtomatskimi okni dosežete s preprostim potegom vrvice, nastavite tudi čas zračenja (od ene minute do deset ur), okno pa se po nastavitvi samodejno zapre. Tako preprečite preveliko toplotno izgubo, če zračite, kadar vas ni doma.

Winflip® prezračevalni sistemi so priročni in uporabni. Odpiranje okna na vrvico olajša varno odpiranje visokih oken, odpiranje oken starejšim in invalidnim osebam. Winflip® prezračevalni sistem je varen tudi za otroke, saj bodo okno odpirali na nagib.


Vas motita slab zrak in vlaga v stanovanju? Winflip® vgradite v kopalnico, kuhinjo, spalnico, otroško sobo ali pisarno. Prezračevanje prostorov bo olajšano, zapiranje okna pa bo vaša zadnja skrb.

Prezračevanje z rekuperacijo - prezračevanje hiše brez prepiha

Prezračevanje prostorov je nujno za zagotovitev prijetnih in zdravih bivanjskih pogojev. Vlaga v prostoru spodbuja širjenje plesni, ki je zdravju zelo škodljiva. Prezračevanje stanovanja z odprtimi okni je neenakomerno in energetsko potratno, v prostor vdirajo nečist zrak, vonjave, hrup, mrčes. Za prezračevanje hiše brez prepiha in brez izgub ogrevalne energije zato vgradite prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote odpadnega zraka.


Prezračevanje z rekuperacijo zagotavlja nenehno izmenjavo zraka, pri čemer se svež zrak ogreva s toploto odpadnega zraka. Prezračevalni sistem dovaja zunanji zrak z ventilatorjem skozi filtre, ki ga prečistijo. Zrak se preko cevi ogreje s toploto odpadnega zraka in se skozi zračnik distribuira po prostoru. Prezračevanje z rekuperacijo vam omogoča tudi reguliranje stopnje filtracije in ventilacije. Ker je zrak na zajemu filtriran, se v prostoru nabira veliko manj prahu in vlage, ni mrčesa in ni neprijetnih vonjav. Prezračevalni sistem z rekuperacijo je še posebno priporočljiv za alergike, saj je mogoča uporaba posebnih filtrov, ki zadržijo tudi cvetni prah.

Arcont IP d.o.o. | Prezračevanje prostorov, prezračevalni sistemi, Winflip® prezračevalni sistem, prezračevanje z rekuperacijo - povezave do naše spletne strani: