Rekuperator izkorišča energije odpadnega zraka pri ogrevanju svežega

Rekuperator je naprava, ki omogoča kakovostno prezračevanje s prezračevalnimi napravami, ki neprestanoma dovajajo svež zrak v prostore, v katerih bivate ali delate, obenem pa za ogrevanje uporabljajo del energije odpadnega zraka, s čimer lahko privarčujete pri porabi energije in mesečnih stroških. V podjetju Airabela imamo na voljo kakovostne rekuperatorje dveh znamk, ki so del prisilnega prezračevanja in zagotavljajo prezračene prostore dveh priznanih proizvajalcev. Ogledate si jih lahko na naši spletni strani. Svež zrak je izjemnega pomena za delovanje človekovih možganov in čeprav se večina ljudi odloči za polnjenje baterij zunaj objektov, vam lahko prezračevalne naprave omogočijo enak svež zrak bogat s kisikom tudi v prostorih, bodisi bivalnih ali delovnih.

Lokilani prezračevalni sistem znamkne Siku


Rekuperatorji privarčujejo pri mesečnih stroških

V osnovi je za uspešno prezračevanje dovolj že redno odpiranje oken in vendar se ob tem izgubil tudi veliko energije, kar je v današnjem svetu velik problem. Še večji težava prezračevanja je v stavbah, ki imajo  več nadstropji (stolpnice in ostale visoke poslovne gradbe, kjer je delovno kolje oblikovano kot velik odprt prostor), saj je odpiranje oken povzročilo velik prepih. S pojavom sodobnih objektov, ki so veliko bolj izolativni kot včasih, je prezračevanje še bolj pomembno, saj se lahko poleg slabega zraka kondenzira vlaga kar pa pripelje tudi do plesni. Naprave za prezračevanje omogočajo prezračevanje brez odpiranja oken in poleg menjave zraka skrbijo za manjšo vlago v prostorih. Za prihranke pri mesečnih stroških pa skrbi prav tisti del, ki ga imenujemo rekuperator. Le ta uporablja energijo oz. toploto izhodnega zraka za ogrevanje na optimalno temperaturi vhodnega zraka. Tako kljub prezračevanju lahko ohranjamo željeno temperaturo brez dodatnega ogrevanja.

Rekuperator, cevi in ostale stvari zagotavljajo svež zrak v prostorih

V podjetju Airabela smo specializirani za prodajo kakovostnih prezračevalnih naprav, ki s pomočjo rekuperatorjev poskrbijo za kvaliteten in svež zrak v prostorih, ki pripomore k boljšemu splošnemu zdravju, obenem pa boste dneve doma preživljali z veseljem v družbi vaših najdražjih.

V kolikor želite kakovostno napravo z rekuperatorjem, ki  vam po ceveh dovede v prostor svež zrak in odvede odpadnega, imate na voljo dve vrsti naprav, centralno prezračevalno napravo, ki je namenjena prezračevanju celotne hiše, vključno s kopalnico, kuhinjo in hodnikom. Centralni prezračevalni sistem vgradimo v hišo že pri izgradnji samega stanovanja. Drugo vrsta prezračevalnih naprav pa glede na uporabo imenujemo lokalni prezračevalni sistemi z ali brez rekuperatorja zraka. Le tega lahko brez težav vgradimo v že obstoječe več ali eno stanovanjske zgradbe. Seveda vam v podjetju Airabela nudimo le najboljše. Oglejte si našo široko izbiro lokalnih prezračevalnih sistemov z rekuperatorjem zraka še danes in izberite najbolj primernega. V kolikor ste veliko na službenih potovanjih, bi vam priporočali takega, ki ga lahko kontrolirate tudi na daljavo s pomočjo računalnika, tablice ali telefona.

Loklani prezračevalni sistem z rekuperacijo zrakaRekuperacija zraka v lokalnih prezračevalnih sistemihLokalni prezračevalni sistem za posamezni protsor

Rekuperator toplote, klimatske naprave in čistilci zraka po ugodni ceni

Prezračevalne naprave z rekuperacijo so idealna rešitev za novodobne objekte, ki so nizkoenergetski, obenem pa so primerne tudi za adaptacije starih stanovanj ali hiše. Prepričani smo, da bodo vaši prostori bolj sveži, obenem pa se boste s takšnim načinom prezračevanja izognili plesni in ostalim neprijetnostim, ki lahko nastanejo zaradi slabega prezračevanja. V podjetju Airabela imamo na voljo različne prezračevalne naprave kot tudi druge produkte kot so razvlaževalci in čistilci zraka, toplotne črpalke, s katerimi lahko ogrevamo prostore ali sanitarno vodo ter klimatske naprave, ki bodo poskrbele za prijeten prostore v vročih poletnih dneh.

Ne glede na to, za katero napravo se odločite, vam zagotavljamo kakovost, ugodne cene in hitro odzivnos.